dodi 03.01.2007 06:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2007 po co taki fundament? tylko słupki leje się tak głęboko a belkę między słupkami w ten sposób że jest zdylatowana od słupków i pracuje sobie osobno.A moze sie myle? dodi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ged 03.01.2007 13:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2007 Kto to wie jakie wysokie będą tam murki. Jeśli kiedyś będę chciał się oddzielić od sąsiadów, albo drogi, to podwyższę je do 2-3 m. Przy szerokości 50 cm fundament musi być solidny. Widziałem piękne rezydencje z pochylonymi parkanami bo ktoś chciał zaoszczędzić kilka promili kosztów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 03.01.2007 14:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2007 trochę naszego cokołuhttp://majkagw.photosite.com/~photos/tn/1700_348.ts1152373582000.jpg tak to było układanehttp://majkagw.photosite.com/~photos/tn/1705_348.ts1152373172000.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 03.01.2007 16:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2007 Majka, zdradzisz co to za materiał ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 03.01.2007 16:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2007 to prawdziwy kamień. Podobno wulkaniczny z Chorwacji. Ale ręki sobie nie dam uciąć. Twardy jak cholera - na takim nam zależało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zezo 03.01.2007 16:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2007 ged dzięki za informacje, a napisz proszę ile kamienia kupiłeś, na fotkach sporo tego widać, oraz ile poszlo kamienia na ten mureczek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dopuser 03.01.2007 17:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2007 Proszę o fotki waszych lub innych domków gdzie użyto kamienia np. do obłożenia cokołu lub komina. A podjazd do domu może być ? Materiał: kamień polny, łupany. http://dopuser.republika.pl/podjazd.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dodi 03.01.2007 18:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2007 Majka, zdradzisz co to za materiał ? wygląda to na andezyt dodi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ged 03.01.2007 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2007 ged dzięki za informacje, a napisz proszę ile kamienia kupiłeś, na fotkach sporo tego widać, oraz ile poszlo kamienia na ten mureczek. Zezo to jest dopiero początek początku Nie mam pojęcia ile wyjdzie kamienia i jak ostatecznie to będzie wyglądało. Kamień który na zdjęciach widać to częściowo rozbiórkowy który pójdzie na utwardzenie podjazdów, a na murki i inne architektoniczne detale jest specjalnie sprowadzany z dzikich kamieniołomów z okolic Zawiercia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wartownik 03.01.2007 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2007 To moj ulubiony domek: http://www.archipelag.pl/domek-zoom.php?Nazwa=S2F6aWEgSUk%3D&PID=7715&Autor=Um9iZXJOIFfDs2pjaWFr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
volder1 03.01.2007 22:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2007 to prawdziwy kamień. Podobno wulkaniczny z Chorwacji. Ale ręki sobie nie dam uciąć. Twardy jak cholera - na takim nam zależało. Witam. Gdzie można kupić takie płytki kamienne. Są piękne i chciałbym obłożyć takimi cokół. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 04.01.2007 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2007 to prawdziwy kamień. Podobno wulkaniczny z Chorwacji. Ale ręki sobie nie dam uciąć. Twardy jak cholera - na takim nam zależało. Witam. Gdzie można kupić takie płytki kamienne. Są piękne i chciałbym obłożyć takimi cokół. koło Krakowa, trochę daleko do Ełku To nie są płytki, to kamień łupany. No i chyba nie jest to andazyt, jak pisał jeden z forumowiczów, bo wyczytałam, że tamten łatwo wietrzeje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 04.01.2007 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2007 Jak technicznie można zrobić podmurówkę z kamienia (atrapę) jeśli na ścianie fundamentowej mam kilkanaście centymetrów styropianu. Na ścianie parteru styropian wystaje (kapinos) tylko 3 cm. Kłuci się to z ideą domu pasywnego. Jak najcieńsza może być taka okładzina. Ogrodzenie mam w takim stylu: (w trakcie realizacji) http://www.murbeton.h.win.pl/murator/murek/Thumb_DSC00681.JPG Galeria fotek mojego murka - kliknij Identyczne będą schody wejściowe, tarasy. Myślałem, aby wapień pokroić piłą na plasterki o grubości 2-3 cm i nakleić na klej z siatką. Ma kto jakiś pomysł? Ged, my mamy naklejony własnie tej grubości kamień na cokół. Przyjeżdżaj obejrzeć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ged 04.01.2007 17:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2007 One są przyklejone do styropianu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wartownik 04.01.2007 17:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2007 One są przyklejone do styropianu ? U nas przywozi sie lupek , przecinakami chlopaki rozdzielaja i na welne . Kupuje sie go na wage. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
buziaczek 04.01.2007 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2007 Witam oto moja podmurówka http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/b99cnhnn2lrnn4i6.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wartownik 04.01.2007 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2007 Witam oto moja podmurówka http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/b99cnhnn2lrnn4i6.html Jeju , jaki przesliczny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ged 04.01.2007 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2007 Nooooo od razu z nartami się kojarzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zezo 04.01.2007 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2007 Pewnego razu wybrałem sie do kamieniołomów, prywatna kopalnia kamienia rozmawiałem z właścicielem, żalił się że go dręczą wszelakie urzędasy a nawet ma nad głową URZĄD GÓRNICZY / znam tych gości z WUG i OUG, strasznie nawiedzeni sa i drobiazgowi/ opowiadał ze ostatnio 500 zł mandatu dostał od jednego inspektora z OUG, ząl mi gościa było pogadaliśmy więc o kamieniu, co i ile kosztuje, i cześć..... Przejechałem moze pare kilometrów, zatrzymalem sie i pytam jakiegoś gościa o zakup kamienia na dziko, mówię ze podobno tu kopią, on mówi ze oczywiście że kopią i mnie zaprowadzi do takiego kamieniołomu, droga taka że myslałem ze fura mi się rozleci alle dotarliśmy do celu, i Wiele w zyciu widziałem ale jak zapijaczeni goście stoją na prawie pionowych skałach z łomami i kruszą te kamienie to dla mnie był szok ale szok to dopiero mnie czekał jak cenę usłyszałem z takiego dzikiego kamieniołomu, okazalo sie że ceny mają droższe niż ten właściciel prawnie działającego kamieniołomu Tak więc trzeba z tym kamieniem uważać, człowiek jest przekonany że kupi taniej a to moze być nie prawda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
buziaczek 04.01.2007 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2007 http://images1.fotosik.pl/52/b99cnhnn2lrnn4i6.jpg Tak wygląda moja podmurówka i zrobiłem ją sam ,na prawdę to łatwe,a to nie Narty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts