Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

czy jest tu prawnik? -dofinasowanie budowy z policji

agnieszkakusi

Recommended Posts

Mnie na pewno bardziej wku....ą ci "biedni renciści" mieszkającuy piętro niżej - chlejący za moje pieniądze już od wielu lat.

Mnie rowniez . Jest to jednak proba usprawiedliwienia wyciagania reki . No bo inni tez korzystaja .

Wyciągają rękę, bo Państwo im na to pozwala. I mają prawo, sorry :)

• Odpowiedzi 123
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Wyciagaja reke , bo to latwiejsze niz zakasac rekawy , ruszyc glowa i zarobic . Jezeli nawet jest to zgodne z obowiazujacymi przepisami , to nie oznacza to , ze jest to uczciwe . W stosunku do osob wypracowujacych pieniadze na pokrycie budzetowki .

Ja właśnie wykorzystałam sytuację : czekam do 2 stycznia z przepisaniem działki.

Gdybym to zrobiła wczoraj musiałabym zapłacić do BUDŻETU kilkadziesiąt tysięcy PLN.

Czy oznacza to, że zatrzymałam nienalezne mi pieniądze?

Czy miałam być "dobrym obywatelem" i dorzucić do budżetu ?

Być może....Aczkolwiek wystarczy już podatków, które płacę ....chwacit :)

Czy system jest sprawiedliwy czy nie - to inna kwestia, ale agnieszkakusi tego raczej nie zmieni, prawda ?

Wnioskuje o doplaty do budowy dlaludzi prowadzacych dzialnosc gospodarcza.

Tylko ciekawe skad na to wyrwac kaske , moze od skarbowki? :D

Coś Ty ! Oni tacy biedni.... :wink:

Gdybym to zrobiła wczoraj musiałabym zapłacić do BUDŻETU kilkadziesiąt tysięcy PLN.

P....lic budzet . Nie jestes nieuczciwa . Nie wyciagasz chyba jednak reki po doplate do budowy swojego domu . Albo masz kase zarobiona , albo kredyt . I to jest ta roznica pomiedzy nami a policjantami .

P....lic budzet . Nie jestes nieuczciwa . Nie wyciagasz chyba jednak reki po doplate do budowy swojego domu . Albo masz kase zarobiona , albo kredyt . I to jest ta roznica pomiedzy nami a policjantami .

Ano nikt mi nie chciał nigdy nic dać. Nawet na rodzinne sie, kuźwa, nie załapałam :):)

Ale nie ganię za to Agnieszkękusi :wink: :wink: Tylko ten chory rząd....:) i ich pazerność....

Moja firma sponsorowała mi ostatni rok studiów, bez zobowiązań...a mąż policjant też będzie się starał o to dofinansowanie, o którym pisze Agnieszka...i wezmę, a co....a zazdrośnicy są be... :wink: pozdrawiam i gdyby ktoś chciał zasponsorować mi np dachówkę, to chętnie podam mój nr konta. :lol:

Moja firma sponsorowała mi ostatni rok studiów, bez zobowiązań...a mąż policjant też będzie się starał o to dofinansowanie, o którym pisze Agnieszka...i wezmę, a co....a zazdrośnicy są be... :wink: pozdrawiam i gdyby ktoś chciał zasponsorować mi np dachówkę, to chętnie podam mój nr konta. :lol:

Rozumiem finasowanie studiow , nawet calych dla pracownika.

Pewnie zasluguje .

I naprawde nie zazdroszcze Ci tych paru groszy(jesli to do mnie bylo) z policji :lol: :lol: buhahahah

Rozbawilas mnie :lol:

Luc, chyba trochę przesadzasz. Policja nie będzie budować nam domu. Tak samo jak inni bierzemy kredyt, który będziemy musieli spłacać przez 30 lat. Nie rozumiem Twojej złośliwości.

Mój kuzyn pracuje w VW w Niemczech. Mieszka tam praktycznie od dziecka. Jakieś 30 lat.W tej chwili kupuje dom i również dostaje z firmy dofinansowanie.

Uwaga, zaraz usłyszę...niezła rodzinka :wink:

(...)i gdyby ktoś chciał zasponsorować mi np dachówkę, to chętnie podam mój nr konta. :lol:

Mozna i tak . Nie idze sie za to do wiezienia . Mozna tez usiasc i z wyciagnieta reka czekac na datki . Mozna tez zarobic . Wziasc kredyt . Mozliwosc jest kilka . Jaka kto wybierze , takim czlowiekiem sie staje . Ot i cala filozofia .