Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

czy jest tu prawnik? -dofinasowanie budowy z policji

agnieszkakusi

Recommended Posts

• Odpowiedzi 123
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

"A więc zgoda, zgoda, zgoda, a....." :D

Z Toba zawsze . To ze mamy odmienne zdanie w niektorych tematach , to naturalne .

Miło :D

Pozdrawiam wszystkich.

Czy ktos z Was orientuje się w kwestii dofinansowania budowy przez policję?

Wiele tutaj napisano, więc ja tylko uzupełnię. Policjantowi przysługuje dofinansowanie do budowy domu, obecnie jest to 3.377 złotych za normę zaludnienia przysługującą policjantowi i każdemu członkowi jego rodziny według uprawnień przysługujących na dzień złożenia wniosku. Są dodatkowe ograniczenia ale tutaj odsyłam Cię do Wydziału Inwestycji KWP i/lub Dz.U.01.131.1468. Kwota jest przyznawana na 10 lat i po każdym roku służby 10% jest umarzane (wniosek - musisz w firmie przepracować min. 10 lat), jeśli odejdziesz wcześniej to co nie umorzone musisz zwrócić. Oczywiście co roku umorzone 10% jest wykazywane w PIT jako przychód i podlega opodatkowaniu.

Agnieszkakusi

Czyli nie ma co wiecej pisac . Nie mialem zamiaru rozliczac Cie z Twoich decyzji . Dyskusja zyje jednak swoim zyciem ...

Nie zmienia to faktu , ze sfera budzetowa miewa doplaty , dofinansowania , itd . Ten system jest niesprawiedliwy .

Zgadza się. Ale w większości budżetówka wolałaby dostawać takie pieniądze w ramach pensji, aby nie było to potrzebne. Pensje jednak czesto są poniżajace i stąd przedziwny system jakiś śmiesznych dopłat. Nazywanie czyjegoś postępowania nieuczciwym w przypadku korzystania z nich jest grubym nadużyciem.

Wyciagaja reke , bo to latwiejsze niz zakasac rekawy , ruszyc glowa i zarobic . Jezeli nawet jest to zgodne z obowiazujacymi przepisami , to nie oznacza to , ze jest to uczciwe . W stosunku do osob wypracowujacych pieniadze na pokrycie budzetowki .

Kwintesencja demagogii :). Ja bym wolał, żeby nauczyciele uczyli, lekarze leczyli, a policjanci pilnowali porządku, a nie dorabiali pokątnie (niektórzy to robią niestety, ale ja nie chciałbym być operowany przez chirurga, który nie spał od 48 godzin). Refleksja ogólniejsza: coś marnie wypracowujecie tę kasę dla budżetówki, w innych krajach proporcje między budżetówką a resztą pracowników nie sa tak żenująco niskie na niekorzyść tych pierwszych.

Witam,ale tu szaleją.Jestem kochani żołnierzem zawodowym,dostałem mieszkanie prawie za freeeee.... wToruniu,wykupiłem i teraz sie cieszę.Jeżeli coś się należy to brać jak najszybciej.Ale ludzie są zazdrośni..hohoho.Wojsko,Policja itp.to nie Ciechocinek .Chcesz wstąp-darmowe wczasy Jrak.Afganistan,czy Dębowa Góra w Toruniu.Wstąp zobaczysz jak miło.Można by pisać i pisać.Pytanie do Agnieszki.Jeżeli może Pani pomóc mój post DOKUMENTACJA WłASNA-KROK PO KROKU DOKUMENTACJE.dzięki.

Gość M@riusz_Radom
Panda, dzięki, zaraz sprawdzę.

Wari, to prawda. Lepiej, żeby dostawali lepsze pensje i nie zastanawiali się nad dopłatami. I to nie tylko policjanci. Jest wiele innych zawodów, które sa bardzo kiepsko opłacane.

Wszystko prawda, ale istnieje też szereg zawodów, gdzie ludzie opłacani są znacznie lepiej, choćby spawacz - minimum 2000 na rękę bo inaczej nikt nie chce podjąć pracy.

Zamiast narzekać warto się przekwalifikować. Z zawodem nikt się nie rodzi i zawsze można go zmienić.

Pozdrawiam

...Ale ludzie są zazdrośni..hohoho.Wojsko,Policja itp.to nie Ciechocinek .Chcesz wstąp-darmowe wczasy Jrak.Afganistan,czy Dębowa Góra w Toruniu.Wstąp zobaczysz jak miło...

Wy - najemnicy - jedziecie tam na ochotnika i strzelacie do ludzi za ciezkie pieniadze

nam pozostaje tylko płacic odszkodowania i dozywotnie renty Waszym rodzinom - jak któregoś z Was odstrzelą

wybacz ale to Wasza, a nie nasza wojna ...

Witam,ale tu szaleją.Jestem kochani żołnierzem zawodowym,dostałem mieszkanie prawie za freeeee.... wToruniu,wykupiłem i teraz sie cieszę.Jeżeli coś się należy to brać jak najszybciej.Ale ludzie są zazdrośni..hohoho.Wojsko,Policja itp.to nie Ciechocinek .Chcesz wstąp-darmowe wczasy Jrak.Afganistan,czy Dębowa Góra w Toruniu.Wstąp zobaczysz jak miło.Można by pisać i pisać.Pytanie do Agnieszki.Jeżeli może Pani pomóc mój post DOKUMENTACJA WłASNA-KROK PO KROKU DOKUMENTACJE.dzięki.
Fakt , niejednemu wojsko czy policja zycie uratowaly :D

Znam kilku takich nieudacznikow co to poszli na sluzbe za te dodatki niestety , ale to prawda :lol:

Chyba jednak nie ma czego zazdroscic, co do reszty to Brzoza dosadnie chyba powiedzial .

Za komuny pierwsi policjanci z palkami wychodzili i teraz pewnie robilliby to samo jak im kazac i ja nie chce takim ludziom bez wlasnego zdania niczego finansowac :-?