tomek1950 31.12.2006 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2006 "A więc zgoda, zgoda, zgoda, a....." Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Luc Skywalker 31.12.2006 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2006 ale my nie trzymamy spinaczy przy kaloryferze... ...kaloryferze?... Myslalem ze jestescie nowoczesni . Jak to policjanci . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Luc Skywalker 31.12.2006 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2006 "A więc zgoda, zgoda, zgoda, a....." Z Toba zawsze . To ze mamy odmienne zdanie w niektorych tematach , to naturalne . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 31.12.2006 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2006 "A więc zgoda, zgoda, zgoda, a....." Z Toba zawsze . To ze mamy odmienne zdanie w niektorych tematach , to naturalne . Miło Pozdrawiam wszystkich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
panda 01.01.2007 11:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2007 Czy ktos z Was orientuje się w kwestii dofinansowania budowy przez policję? Wiele tutaj napisano, więc ja tylko uzupełnię. Policjantowi przysługuje dofinansowanie do budowy domu, obecnie jest to 3.377 złotych za normę zaludnienia przysługującą policjantowi i każdemu członkowi jego rodziny według uprawnień przysługujących na dzień złożenia wniosku. Są dodatkowe ograniczenia ale tutaj odsyłam Cię do Wydziału Inwestycji KWP i/lub Dz.U.01.131.1468. Kwota jest przyznawana na 10 lat i po każdym roku służby 10% jest umarzane (wniosek - musisz w firmie przepracować min. 10 lat), jeśli odejdziesz wcześniej to co nie umorzone musisz zwrócić. Oczywiście co roku umorzone 10% jest wykazywane w PIT jako przychód i podlega opodatkowaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wari 01.01.2007 11:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2007 Tomek Doplacamy wszystkim do budowy albo nikomu . Całkowicie się z tym zgadzam. Sprawa policyjnych dopłat i innych branzowych do budowy to drobiazg w porównaniu z masowym zwrotrm VAT-u czy preferencjami dla małżeństw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wari 01.01.2007 11:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2007 Agnieszkakusi Czyli nie ma co wiecej pisac . Nie mialem zamiaru rozliczac Cie z Twoich decyzji . Dyskusja zyje jednak swoim zyciem ... Nie zmienia to faktu , ze sfera budzetowa miewa doplaty , dofinansowania , itd . Ten system jest niesprawiedliwy . Zgadza się. Ale w większości budżetówka wolałaby dostawać takie pieniądze w ramach pensji, aby nie było to potrzebne. Pensje jednak czesto są poniżajace i stąd przedziwny system jakiś śmiesznych dopłat. Nazywanie czyjegoś postępowania nieuczciwym w przypadku korzystania z nich jest grubym nadużyciem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wari 01.01.2007 11:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2007 Wyciagaja reke , bo to latwiejsze niz zakasac rekawy , ruszyc glowa i zarobic . Jezeli nawet jest to zgodne z obowiazujacymi przepisami , to nie oznacza to , ze jest to uczciwe . W stosunku do osob wypracowujacych pieniadze na pokrycie budzetowki . Kwintesencja demagogii . Ja bym wolał, żeby nauczyciele uczyli, lekarze leczyli, a policjanci pilnowali porządku, a nie dorabiali pokątnie (niektórzy to robią niestety, ale ja nie chciałbym być operowany przez chirurga, który nie spał od 48 godzin). Refleksja ogólniejsza: coś marnie wypracowujecie tę kasę dla budżetówki, w innych krajach proporcje między budżetówką a resztą pracowników nie sa tak żenująco niskie na niekorzyść tych pierwszych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 01.01.2007 11:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2007 Panda, dzięki, zaraz sprawdzę.Wari, to prawda. Lepiej, żeby dostawali lepsze pensje i nie zastanawiali się nad dopłatami. I to nie tylko policjanci. Jest wiele innych zawodów, które sa bardzo kiepsko opłacane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 02.01.2007 10:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2007 No niestety nie. Na ifp i wg. dz.u. wychodzi, że nam nie przysługuje. Ale wiem o podobnych przypadkach i ludzie dostali dofinansowanie - niestety nie mam z nimi kontaktu. A ten Twój znajomy jak załatwiał? A ztymi męzami..hmmm...nieźle wyszło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pan Janek 02.01.2007 12:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2007 Witam,ale tu szaleją.Jestem kochani żołnierzem zawodowym,dostałem mieszkanie prawie za freeeee.... wToruniu,wykupiłem i teraz sie cieszę.Jeżeli coś się należy to brać jak najszybciej.Ale ludzie są zazdrośni..hohoho.Wojsko,Policja itp.to nie Ciechocinek .Chcesz wstąp-darmowe wczasy Jrak.Afganistan,czy Dębowa Góra w Toruniu.Wstąp zobaczysz jak miło.Można by pisać i pisać.Pytanie do Agnieszki.Jeżeli może Pani pomóc mój post DOKUMENTACJA WłASNA-KROK PO KROKU DOKUMENTACJE.dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 02.01.2007 13:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2007 Panie Janku, dokumentacja własna?A nie znasz jakiegoś prawnika w Torunia co by to dobrze poprowadził?A Dębowa Góra...no cóż mąż często tam jeździ na interwencje (niestety). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość M@riusz_Radom 02.01.2007 13:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2007 Panda, dzięki, zaraz sprawdzę. Wari, to prawda. Lepiej, żeby dostawali lepsze pensje i nie zastanawiali się nad dopłatami. I to nie tylko policjanci. Jest wiele innych zawodów, które sa bardzo kiepsko opłacane. Wszystko prawda, ale istnieje też szereg zawodów, gdzie ludzie opłacani są znacznie lepiej, choćby spawacz - minimum 2000 na rękę bo inaczej nikt nie chce podjąć pracy. Zamiast narzekać warto się przekwalifikować. Z zawodem nikt się nie rodzi i zawsze można go zmienić. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pan Janek 02.01.2007 15:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2007 Tak ale taki gość to sporo pewnie policzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 02.01.2007 16:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2007 Nie wiem, ale myślę, że iść po poradę nie zaszkodzi. Zresztą na razie poszukam wśród znajomych. Dałam odpowiedź w "dokumentach własnych" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pan Janek 02.01.2007 18:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2007 Dzięki.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 02.01.2007 21:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2007 ...Ale ludzie są zazdrośni..hohoho.Wojsko,Policja itp.to nie Ciechocinek .Chcesz wstąp-darmowe wczasy Jrak.Afganistan,czy Dębowa Góra w Toruniu.Wstąp zobaczysz jak miło... Wy - najemnicy - jedziecie tam na ochotnika i strzelacie do ludzi za ciezkie pieniadze nam pozostaje tylko płacic odszkodowania i dozywotnie renty Waszym rodzinom - jak któregoś z Was odstrzelą wybacz ale to Wasza, a nie nasza wojna ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 02.01.2007 21:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2007 Brzoza, no chyba trochę przeginasz.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 02.01.2007 21:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2007 Witam,ale tu szaleją.Jestem kochani żołnierzem zawodowym,dostałem mieszkanie prawie za freeeee.... wToruniu,wykupiłem i teraz sie cieszę.Jeżeli coś się należy to brać jak najszybciej.Ale ludzie są zazdrośni..hohoho.Wojsko,Policja itp.to nie Ciechocinek .Chcesz wstąp-darmowe wczasy Jrak.Afganistan,czy Dębowa Góra w Toruniu.Wstąp zobaczysz jak miło.Można by pisać i pisać.Pytanie do Agnieszki.Jeżeli może Pani pomóc mój post DOKUMENTACJA WłASNA-KROK PO KROKU DOKUMENTACJE.dzięki.Fakt , niejednemu wojsko czy policja zycie uratowaly Znam kilku takich nieudacznikow co to poszli na sluzbe za te dodatki niestety , ale to prawda Chyba jednak nie ma czego zazdroscic, co do reszty to Brzoza dosadnie chyba powiedzial . Za komuny pierwsi policjanci z palkami wychodzili i teraz pewnie robilliby to samo jak im kazac i ja nie chce takim ludziom bez wlasnego zdania niczego finansowac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 02.01.2007 22:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2007 Brzoza, no chyba trochę przeginasz.. z czym ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts