agnieszkakusi 08.01.2007 21:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2007 Selimm ma rację. Jak kiedyś dzwoniłam po coś do inspekcji pracy to pani prawnik powiedziała mi, że policja to państwo w państwie i tam żadne reguły z "normalnych" zakładów nie obowiązują. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
selimm 08.01.2007 21:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2007 Są zatrudniani na zasadzie powołania lub mianowania -zaden Kodeks pracy ich nie dotyczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 08.01.2007 21:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2007 o i jeszcze niektórzy twierdzą, że tam tak dobrze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
panda 08.01.2007 23:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2007 Selimm ma rację. Jak kiedyś dzwoniłam po coś do inspekcji pracy to pani prawnik powiedziała mi, że policja to państwo w państwie i tam żadne reguły z "normalnych" zakładów nie obowiązują. Agnieszkakusi, jeszcze się nie przyzwyczaiłaś, że mąż w firmie służy a nie pracuje? :) Kodeks Pracy tutaj nie obowiązuje, dlatego też "czasoprzestrzeń" w wydaniu policyjnym nie jest niczym dziwnym - jeżeli jest realizacja to się pracuje aż się skończy, bez prawa do nadgodzin czy dodatkowych pieniędzy. Jak mawiał mój 01 takie rzeczy to "przełożony przy nagrodach uwzględnia" Tyle tylko że z tymi nagrodami to jak z Yeti - wielu o nim słyszało, mało kto widział. A co do meritum - masz Rozporządzenie MSWiA z dnia 30 września 1997r. (M.P. z dnia 15 października 1997 r.), na końcu jest załącznik, Mąż go wypełnia i niesie do mieszkaniówki lub inwestycji (zależy od jednostki). Na ten temat był artykuł http://http://www.gazeta.policja.pl/archiwum/2104/s11a2.html, natomiast szczegółowe zasady przyznawania podałem wcześniej (Dz. U. nr 131 z 2001 r. poz. 1468). Jeżeli nie złożycie to nie będziecie wiedzieli czy dadzą, a jeśli nie to dlaczego. Ja dofinansowanie dostałem ponad pół roku po złożeniu wniosku, ciągle jakiegoś kwitka brakowało - taka gra kto kogo zmęczy Na szczęście mam to już za sobą, łącznie z zapłaconym podatkiem Nie pytaj o szczegóły, bo było to 12 lat temu, technicznie mogło się coś zmienić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts