Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

czy jest tu prawnik? -dofinasowanie budowy z policji

agnieszkakusi

Recommended Posts

• Odpowiedzi 123
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Selimm ma rację. Jak kiedyś dzwoniłam po coś do inspekcji pracy to pani prawnik powiedziała mi, że policja to państwo w państwie i tam żadne reguły z "normalnych" zakładów nie obowiązują.

Agnieszkakusi, jeszcze się nie przyzwyczaiłaś, że mąż w firmie służy a nie pracuje? :) :)

Kodeks Pracy tutaj nie obowiązuje, dlatego też "czasoprzestrzeń" w wydaniu policyjnym nie jest niczym dziwnym - jeżeli jest realizacja to się pracuje aż się skończy, bez prawa do nadgodzin czy dodatkowych pieniędzy. Jak mawiał mój 01 takie rzeczy to "przełożony przy nagrodach uwzględnia" :) Tyle tylko że z tymi nagrodami to jak z Yeti - wielu o nim słyszało, mało kto widział.

A co do meritum - masz Rozporządzenie MSWiA z dnia 30 września 1997r. (M.P. z dnia 15 października 1997 r.), na końcu jest załącznik, Mąż go wypełnia i niesie do mieszkaniówki lub inwestycji (zależy od jednostki). Na ten temat był artykuł http://http://www.gazeta.policja.pl/archiwum/2104/s11a2.html, natomiast szczegółowe zasady przyznawania podałem wcześniej (Dz. U. nr 131 z 2001 r. poz. 1468). Jeżeli nie złożycie to nie będziecie wiedzieli czy dadzą, a jeśli nie to dlaczego.

Ja dofinansowanie dostałem ponad pół roku po złożeniu wniosku, ciągle jakiegoś kwitka brakowało - taka gra kto kogo zmęczy :) Na szczęście mam to już za sobą, łącznie z zapłaconym podatkiem :( Nie pytaj o szczegóły, bo było to 12 lat temu, technicznie mogło się coś zmienić.