kate 25 29.12.2006 21:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2006 Witam wszystkich, w tym miesiacu minal dokladnie rok naszych poszukiwan wymarzonego projektu i ciesze sie ze tyle to trwalo bo w koncu polaczylismy to co jest praktyczne w srodku z wygladem zewnetrznym, bryla budynku w domku W WERBENACH A bylo ciezko, nawet bardzo szczegolnie na tak waska dzialke ( 16,5 m) w koncu znalazl sie projekt o slicznej bryle, zgrabnej z zewnatrz i z funkcjonalnym wnetrzem przynajmniej wedlug nas:) Wczesniej wybrane projekty byly wszystkie z dachem dwuspadowym i jeszcze niedawno SZMARAGD ktory mialam okazje zobaczyc na zywo, wewnatrz niezly ale glowny mankament to nieustawny salon z tymi schodami na pierwszym planie a z zewnatrz niestety nie podobal mi sie poprostu nie przepadamy jak to niektorzy mowia za stodolkami Za to wiekszosc uwaza ze dach czterospadowy (jaki jest W WERBENACH) to na poddaszu mala powierzchnia duzo skosow itp ale odwiedzalam juz takie domki w srodku niektorzy podnosza scianke kolankowa i jest ok a poza tym w tych pokojach nie laduje sie duzo szaf, mebli i nie wiadomo czego A jeszcze w kazdym pokoju na poddaszu jest wyjscie na balkon wiec jak ktos chce sie tak bardzo wyprostowac i przeciagac to prosze uprzejmie:) Mili forumowicze czekam na wszelkie opinie A moze jednak ktos zastanawial sie nad tym projektem?) http://www.archon.pl/index.php?act=32&sid=m4497ce9bb36e7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekp71 30.12.2006 16:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2006 ladny domek .... w ogole archon ma ladne projekty 300 tys i mieszkasz !! ))) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kate 25 06.01.2007 15:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2007 Dzieki JACEK za dobre slowo:) A poza tym nikt nie zastanawial sie nad tym projektem wogole???A moze ktos go bral pod uwage i zrezygnowal:( to niech przynajmniej poda z jakich powodow, albo jakie zmiany by wprowadzilMy robimy garaz dwustanowiskowy i podwyzszamy scianke kolankowa o 25 cmPozdrowienia:)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Artur K. 07.01.2007 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2007 Projekt ma kilka zalet i wad, tak jak każdy. Kwestia ważniejsza - czy Wam się podoba i jak będziecie się czuli w jego wnętrzu. To jest najważniejsze.Kilka projektów Archonu omawiałem już w blogu, ten też. Zapraszam do poczytania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kate 25 08.01.2007 21:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2007 ARTURZE K, bardzo pomogl mi ten opis Domku w Werbenach dzieki serdecznie za link i odpowiedz:))) Teraz tylko zastanawiam sie nad jedna rzecza a mianowicie ta nieszczesna scianka kolankowa Mam zagryche..?? Myslelismy ze jak podniesiemy tylko o 25 cm to nie zaburzy kształtu bryly ,teraz jak patrze na ta linie balkonow to mnie martwi:( A czy wydluzenie dachu (krokwi) nic by tu nie pomoglo?? Jesli chodzi o inne niedogodnosci jak brak spizarki to wykombinujemy cos pod schodami a brak pomieszczen gospodarczych zastapimy dwustanowiskowym garazem gdzie bedziemy przechowywac narzedzia itp Strych sie powiekszy a tam zrobimy pralnie suszarnie garderoby Pozdrawiam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Artur K. 09.01.2007 17:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2007 Wydłużenie krokwi sprawi że uzyskasz jedną linię, ale za to zrobisz sobie większy cień na ściany i okna. Po drugie zwiększy Ci się optycznie bryła dachu. Domek zatraci proporcje i zacznie przypominać "grzyb" z kapeluszem. Wydłużenie garażu da Ci tylko zwiększenie powierzchni pokoju nad garażem. Ten pokój i tak jest mało ustawny - trzy ściany ze skosami, nie widać tam możliwości wstawienia pralnii,chyba że rezygnujesz z tego pokoju na rzecz pomieszczeń gospodarczych? - ale do odważnych świat należy Spiżarka pod schodami nie zda egzaminu - za daleko trza chodzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AManys 21.02.2007 13:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2007 Witaj. Mi bardzo się ten projekt podoba. Podobnie jak Ty przejrzałem kilka tysięcy domków i ten jest najbliższy ideałowi. Zamierzamy ruszyć z budową za 2 lata. Teraz trwają przygotowania tj. nabywam "wiedzy fachowej". Tak więc projektu jeszcze nie kupiliśmy, ale w chwili obecnej zdystansował wszystkie inne. Również będziemy chcieli mieć garaż 2 stanowiskowy, ale projekt w wersji lustrzanej. W planach małe zmiany kosmetyczne. Jeżeli ruszyłaś z budową to proszę podaj:- rejon, w którym budujesz, - czy podwyższaliście ściankę kolankową, - jakie zmiany wprowadziliście, - na jakim etapie jesteście, - czy zmienialiście rozkład pomieszczeń,- jaką macie ścianę 2, 3 warstwową. My mocno głowiliśmy się nad możliwością powiększenia salonu. Te 26 m2 wraz z jadalnią jest chyba trochę mało. Chociaż nie widziałem domku w rzeczywistości. Pozdrawiam i gratuluję wyboru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robjar 16.04.2007 06:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2007 dlaczego nikt nie buduje tego domku .Czy naprawde nikomu się nie podoba? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robjar 16.04.2007 06:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2007 p rzepraszam to jest link do projektu http://www.archon.pl/index.php?act=12&sid=m4497ce9bb36e7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robjar 16.04.2007 06:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2007 Witam chce budować dom w Werbenach .Prosze wszyskich budujących i nie tylko o opinie i porady.Czy ktoś już może go wybudował? http://www.archon.pl/index.php?act=12&sid=m4497ce9bb36e7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robjar 17.04.2007 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2007 czy nikt niema nic do powiedzenia na temat tego domu.Prosze o opinie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robjar 18.04.2007 12:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2007 dajcie jakiś znak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robjar 20.04.2007 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2007 prosze o jakieś komentarze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorcha 21.04.2007 06:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2007 Bardzo fajny domek. Dobrze rozplanowane pomieszczenia. Dla mnie jeszcze ważne, że w częsci dgłównej poddasza prawie nie ma okien połaciowych. Dach jednak troche skomplikowany i może podwyższyć koszty budowy. Ogólnie jest cool. PozdrawiamDorcha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robjar 21.04.2007 21:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2007 Dziękuje za zainteresowanie i prosze o więcej komentarzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robjar 25.04.2007 06:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2007 Dom zaczynam budować w lipcu i chętnie podziele sie z kimś moimi uwagami i spostrzeżeniami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
13023209 25.04.2007 07:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2007 Witam chce budować dom w Werbenach .Prosze wszyskich budujących i nie tylko o opinie i porady.Czy ktoś już może go wybudował? http://www.archon.pl/index.php?act=12&sid=m4497ce9bb36e7 Bardzo fajne rozplanowanie pomieszczeń. Dom całkiem niezły tylko dość drogi w budowie. Te koszty budowy, które podają to jakieś nieporozumienie.Nie ma szans wybudowania tego domu w tej cenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robjar 25.04.2007 07:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2007 w czoraj mialem spotkanie z czlowiekiem od budowy i za samą robocizne zarzyczył sobie 80 tyś czy to normalna cena bo mi sie wydaje ze duzo przesadzona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
13023209 25.04.2007 07:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2007 w czoraj mialem spotkanie z czlowiekiem od budowy i za samą robocizne zarzyczył sobie 80 tyś czy to normalna cena bo mi sie wydaje ze duzo przesadzona. Nie dziwi mnie to. Popatrz. Nie ma ludzi do pracy. Ekipy budowlane mają mnóstwo zleceń i niestety to oni wybierają sobie klientów. Takie czasy nastały. To jeszcze nic. Popytaj w hurtowni ile czeka sie na cegłę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robjar 25.04.2007 08:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2007 to fakt czekać trzeba ale ja zamówilem cegłe z niemiec i to nawet w dobrej cenie chyba bo po 9 zl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts