krzyna 29.12.2006 22:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2006 Witam, Chociaż śledzimy różne wątki forum MURATORA od dłuższego czasu,to do tej pory się nie ujawnialiśmy bo nie było z czym.....Ale dziś już możemy z głowami pełnymi zapału i marzeń o własnym skrawku nieba na ziemi;-) Jesteśmy początkującym, młodym małżeństwem. Spotkaliśmy się we Wrocławiu i tu postanowiliśmy zostać. Dlatego też w połowie grudnia (po długich poszukiwaniach) staliśmy się posiadaczami działki 6 km od granicy Wrocławia, a od dzisiaj mamy projekt naszego Niewielkiego M05 B Bardzo się cieszę, że staniemy się oficjalymi Forumowiczami i mam nadzieję, że będziemy mogli skorzystać z Waszego doświadczenia i z czasem podzielić się naszym. Pozdrawiamy Krzyna & Spółka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
danad 30.12.2006 22:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2006 Witam,Kiedy zamierzacie rozpocząc budowę i czy macie juz ekipę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzyna 02.01.2007 21:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2007 chcemy zacząć na wiosnę ale nie wiem czy zdąrzymy z formalnościami.Co do skipy to mamy dwie na oku ale jeszcze przed szczegółowymi rozmowami.Jedyne co mamy na obecną chwilę to działkę, mapki do celów opiniodawczych i projekt;-) Jutro jadę włozyć wnioski o warunki przyłączy i o wypis z planu zagospodarowania. A Ty na jakim jesteś etapie i gdzie budujesz lub zamierzasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
danad 06.01.2007 15:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2007 Zamierzam budować w Dobrzykowicach na wiosnę (myślę, ze zdąże z pozwoleniem na budowę). Wybraliśmy projekt Natalia z MG Projekt) jest w tej chwili u architekta w adaptacji. Nie wiemy jeszcze z czego budować i nad tym ciagle myślimy i nad ogrzewaniem. Marzy nam się pompa ciepła (wygąda na pózniejsze lata, bo nie jesteśmy już młodym stażem ale duchem tak małżeństwem) .A gdzie wy dokładnie budujecie Gorąco pozdrawiamyD & P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzyna 06.01.2007 21:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2007 Bardzo ładny domek;-))) i całkiem podobny do naszego ..... My będziemy budować w Bukowinie ( za Zakrzowem, koło Pasikurowic)My chcemy rekuperator i płaszcz wodny. Poważnie zastanawiamy się nad Ytongiem 36,5 bez ocieplenia ( narazie). Chcemy wykończyć dół a poddasze dopiero później. Wiecie już może ile będzie Was kosztowało postawienie tego domku (tzn robocizna + stan surowy otwarty)? Podobnie jak Wy chcemy zacząć na wiosnę i mam nadzieje, że zdąrzymy z papierami i że nie będzie zimy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzyna 06.01.2007 21:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2007 Bardzo ładny domek;-))) i całkiem podobny do naszego ..... My będziemy budować w Bukowinie ( za Zakrzowem, koło Pasikurowic)My chcemy rekuperator i płaszcz wodny. Poważnie zastanawiamy się nad Ytongiem 36,5 bez ocieplenia ( narazie). Chcemy wykończyć dół a poddasze dopiero później. Wiecie już może ile będzie Was kosztowało postawienie tego domku (tzn robocizna + stan surowy otwarty)? Podobnie jak Wy chcemy zacząć na wiosnę i mam nadzieje, że zdąrzymy z papierami i że nie będzie zimy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzyna 06.01.2007 21:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2007 Bardzo ładny domek;-))) i całkiem podobny do naszego ..... My będziemy budować w Bukowinie ( za Zakrzowem, koło Pasikurowic)My chcemy rekuperator i płaszcz wodny. Poważnie zastanawiamy się nad Ytongiem 36,5 bez ocieplenia ( narazie). Chcemy wykończyć dół a poddasze dopiero później. Wiecie już może ile będzie Was kosztowało postawienie tego domku (tzn robocizna + stan surowy otwarty)? Podobnie jak Wy chcemy zacząć na wiosnę i mam nadzieje, że zdąrzymy z papierami i że nie będzie zimy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
danad 06.01.2007 22:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2007 Kosztorys , jest na stronie, ale myslymy, że nie jest juz za bardzo aktualny, szczególnie jezeli chodzi o materiały. Siedzimy w internecie i szukamy hurtowni. Nasz kuzyn z daleko , wg swojej wiedzy ocenił, że robocizna do stanu surowego (u nich) to okolo 36 tys z dachem. Zobaczymy, kiedy uda nam się rozpocząc. Nasze Pani architekt mówiła nam, że ona radziłaby budować z gazobetonu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pedzelito 07.01.2007 22:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2007 Witam Was i zapraszam tutaj:http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=62107&start=0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzyna 09.01.2007 11:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2007 dostałam dzisiaj warunki przyłącza wody - spoko , tylko muszę mieć zgodę sąsiada bo sam ciągnął rury. Dostałam wycenę robocizny...Stan surowy otwarty+przykrycie dachu+wszystkie maszyny=48000,00zł Co o tym my myślicie??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pedzelito 09.01.2007 11:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2007 dostałam dzisiaj warunki przyłącza wody - spoko , tylko muszę mieć zgodę sąsiada bo sam ciągnął rury. Dostałam wycenę robocizny... Stan surowy otwarty+przykrycie dachu+wszystkie maszyny=48000,00zł Co o tym my myślicie??? Proponuję nie rozdzielać tematu "Niewielkiego" na kilka. Zdecydowanie korzystniej dla Ciebie i pozostałych będzie jak pozostaniemy przy temacie głównym - link powyżej. Tam są specjaliści i możesz sie spodziewać bardzo sensownych odpowiedzi. P.S. Ta cena jak dla mnie jest dość wysoka choć nie szalona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzyna 10.01.2007 20:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2007 nie piszemy o Niewielkim tylko o tym gdzie, jak i za ile będziemy budować na formu o Niewielkim też napisałam;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
danad 11.01.2007 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2007 KRZYNAMy jeszcze nie wiemy jakie będą koszty stanu surowego (otwartego lub zamkniętego) , ciągle szukamy i rozglądamy za materiałami, a projekt jeszcze u architekta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzyna 13.01.2007 11:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2007 ja czekam jeszcze na mapkę co celów projektowych i dopiero do adaptacji, ale mamy znajomego architekta to myślę, że szybko się uwinie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
danad 13.01.2007 11:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2007 Mapkę do celów projektowych w tym tygodniu otrzymaliśmy, teraz tylko ?! adaptacja projektu i złozyć o pozwolenie, a terazciagle myslimy o materiałach i wykonawcach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vanka99 17.01.2007 22:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2007 dostałam dzisiaj warunki przyłącza wody - spoko , tylko muszę mieć zgodę sąsiada bo sam ciągnął rury. Dostałam wycenę robocizny... Stan surowy otwarty+przykrycie dachu+wszystkie maszyny=48000,00zł Co o tym my myślicie??? Witam nie wiem jakie wymiary domu ale jesli chodzi o okolice Wroclawia to porownywalna kwota .....niestety okolo 30% wieksza niz 1,5 roku temu. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzyna 19.01.2007 20:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2007 dzięki Vanka99ostatecznie bierzemy inną ekipę- stan surowy otwarty ze ściankami działowymi na dole wniesie nas 45 000,00zł strasznie dużo tej kasy, no ale co zrobić...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
danad 21.01.2007 22:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2007 dzięki Vanka99 ostatecznie bierzemy inną ekipę- stan surowy otwarty ze ściankami działowymi na dole wniesie nas 45 000,00zł strasznie dużo tej kasy, no ale co zrobić...... Czy to jest z dachem czy bez Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzyna 22.01.2007 21:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2007 to jest stan surowy otwarty z pokryciem dachu i ściankami działowymi na parterze. Co myślisz???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzyna 22.01.2007 22:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2007 I jeszcze coś.....na naszej działce stał kiedyś dom i teraz została po nim tylko piwnica. W sobotę był geodeta i okazuje się, ża mamy tak jakieś powojenne instalacje i studnię - nie wiem tylko w którym miejscu i co z tym fantem zrobić, znając szczęście to będzie w miejscu gdzie ma być dom i chyba trzeba będzie ją zasypać...nie wiem -temat do rozpracowania... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts