Aniul 26.04.2007 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2007 krzyna - dzięki za info.. nasza działka nalezy do Kątów Wrocławskich.. jakos mnie to strasznie wszystko przerasta.. ten ogrom papierków do załatwienia i latania za tym prąd i woda niby sa w działce już, więc tylko postawic skrzynkę i kranik.. a odrolnienie samo gdzie załatwiam?? zaraz chyba wyskocze po mapkę do celów opiniodawczych.. ale do projektowych sporo kosztuje wiec chyba teraz nie zloze o nia papierów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aniul 26.04.2007 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2007 no to mapki juz mam chciałam od razu odrolnienie załatwic ale za duża kolejka, a ja tylko z pracy na godzinke sie wyrwałam.. musze podjechac z samego rana to jest szansa szybko to załatwic.. aaaa czy ja osobno płacę geodecie za robote i za mapke do celów projektowych, czy on bierze kasę za całość.. ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzyna 26.04.2007 11:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2007 My odrolnienie załatwialiśmy w Starostwie Powiatowym na Podwalu (koło pl. Orląt Lwlwskich, na przeciwko fosy)najlepiej zadzwoń i dowiedz się czy Ty też masz to załatwiać-(71) 344 36 41 wew . 110 pok. 225 - Ochrona Gruntów - żeby odrolnić potrzebny Ci wypis i wyryz z ewidencji gruntów, potwierdzenie własności gruntu (akt notarialny), wypis z planu zagospodarowania - oczywiście ksera (miej oryginały przy sobie do wglądu) z geodetą to nie wiem bo my mieliśmy znajmowego i płaciliśmy tylko za mapki bez robocizny pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Daro_K 01.06.2007 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2007 Aniula (i inni), głowa do góry. Wszyscy to przechodziliśmy jakoś A jak my (juz budujący) daliśmy radę to i Wam się uda. Ale bez zbędnych ceregieli, budowa to poważna sprawa, trzeba czytać czytać i jeszcze raz czytać, a potem dobrać porządnego człowieka - nie wykonawcę- do doradztwa - może być kierownik budowy, ale pod warunkiem, że będzie się angażował i dbał o inwestycję jak o swoją. Poza tym MATERAIAŁY!!!! Kupujcie zamawiajcie i składajcie, jeśli macie gdzie - może ceny w zimie spadną i terminy się poskracają - bo to, co jest teraz to meksyk. Ja trochę przysnąłem na bloczkach i musiałem zmienić z Ytonga na Unipor. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aniul 18.06.2007 10:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2007 No to geodeta juz działa, nawet w terenie był cos polookać i pomierzyć sobie.. zapewnienie dostawy wody juz poczta do mnie idzie.. nie wiem ile jeszcze bede czekac na techniczne warunki prądu.. i musilismy zmienic projekt bo pierwotnie upatrzony na działce się nie mieścił ... w końcu znaleźliśmy odpowiedni może nie totalnie na 100% ale na 99,99% musimy go tylko jeszcze zakupić później to odrolnienie, i pozowolenie.. tylko powiedzcie czy każda działkę trzeba odroalniać (nasza jest budowlana) i ile to trwa?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzyna 19.06.2007 11:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2007 u nas budowa wre cała parą ale jeszcze nie wiem jak będzie z wodą- jutro jestm umówiona z kiedownikiem ZUK żeby negocjowac zmianę warunków przyłączy, tzn wydali nam warunki z rozbudową sieci i chcę je zmienić na przyłącze bo mniejsze koszty i krótszy czas oczekiwania. A jak u Was posuwają sie prace??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Daro_K 19.06.2007 11:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2007 U mnie? Jak w dzienniku;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniazbyszek 12.07.2007 07:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2007 Witajcie, My jeszcze jesteśmy z Wrocławia, ale juz mamy kupiona działkę w Sulistrowicach (koło Sobótki). Działeczka jest prześliczna, okolica bajeczna. Nie moge sie doczekać aż ruszą prace . Pozdrawiam wszystkich !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzyna 16.07.2007 11:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2007 Witajcie, My jeszcze jesteśmy z Wrocławia, ale juz mamy kupiona działkę w Sulistrowicach (koło Sobótki). Działeczka jest prześliczna, okolica bajeczna. Nie moge sie doczekać aż ruszą prace . Pozdrawiam wszystkich !! Witamy serdecznie.... Kiedy zaczynacie budowę i jaki macie projekt? krzyna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniazbyszek 16.07.2007 13:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2007 Nasz projekt to Szmaragd http://www.krajobrazy.com.pl/projekty_domow/szmaragd/ Mam nadzieje że pod koniec lipca uda nam się zacząc budowe - choć jak widzę mozolność naszego architekta to trochę w to wątpię. No zobaczymy ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts