Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Niewielki Wrocław

krzyna

Recommended Posts

krzyna - dzięki za info.. nasza działka nalezy do Kątów Wrocławskich.. jakos mnie to strasznie wszystko przerasta.. ten ogrom papierków do załatwienia i latania za tym :( prąd i woda niby sa w działce już, więc tylko postawic skrzynkę i kranik.. a odrolnienie samo gdzie załatwiam?? zaraz chyba wyskocze po mapkę do celów opiniodawczych.. ale do projektowych sporo kosztuje wiec chyba teraz nie zloze o nia papierów :(

• Odpowiedzi 69
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

no to mapki juz mam :) chciałam od razu odrolnienie załatwic ale za duża kolejka, a ja tylko z pracy na godzinke sie wyrwałam.. musze podjechac z samego rana to jest szansa szybko to załatwic..

aaaa czy ja osobno płacę geodecie za robote i za mapke do celów projektowych, czy on bierze kasę za całość.. ??

My odrolnienie załatwialiśmy w Starostwie Powiatowym na Podwalu (koło pl. Orląt Lwlwskich, na przeciwko fosy)

najlepiej zadzwoń i dowiedz się czy Ty też masz to załatwiać-(71) 344 36 41 wew . 110

pok. 225 - Ochrona Gruntów - żeby odrolnić potrzebny Ci wypis i wyryz z ewidencji gruntów, potwierdzenie własności gruntu (akt notarialny), wypis z planu zagospodarowania - oczywiście ksera (miej oryginały przy sobie do wglądu)

z geodetą to nie wiem bo my mieliśmy znajmowego i płaciliśmy tylko za mapki bez robocizny

pozdrawiam

• 1 month później...

Aniula (i inni), głowa do góry. Wszyscy to przechodziliśmy jakoś;) A jak my (juz budujący) daliśmy radę to i Wam się uda.

Ale bez zbędnych ceregieli, budowa to poważna sprawa, trzeba czytać czytać i jeszcze raz czytać, a potem dobrać porządnego człowieka - nie wykonawcę- do doradztwa - może być kierownik budowy, ale pod warunkiem, że będzie się angażował i dbał o inwestycję jak o swoją.

Poza tym MATERAIAŁY!!!! Kupujcie zamawiajcie i składajcie, jeśli macie gdzie - może ceny w zimie spadną;) i terminy się poskracają - bo to, co jest teraz to meksyk. Ja trochę przysnąłem na bloczkach i musiałem zmienić z Ytonga na Unipor.

• 3 weeks później...

No to geodeta juz działa, nawet w terenie był cos polookać i pomierzyć sobie.. zapewnienie dostawy wody juz poczta do mnie idzie.. nie wiem ile jeszcze bede czekac na techniczne warunki prądu.. i musilismy zmienic projekt bo pierwotnie upatrzony na działce się nie mieścił ... w końcu znaleźliśmy odpowiedni :) może nie totalnie na 100% ale na 99,99% ;) musimy go tylko jeszcze zakupić :) później to odrolnienie, i pozowolenie..

tylko powiedzcie czy każda działkę trzeba odroalniać (nasza jest budowlana) i ile to trwa??

u nas budowa wre cała parą ale jeszcze nie wiem jak będzie z wodą- jutro jestm umówiona z kiedownikiem ZUK żeby negocjowac zmianę warunków przyłączy, tzn wydali nam warunki z rozbudową sieci i chcę je zmienić na przyłącze bo mniejsze koszty i krótszy czas oczekiwania.

A jak u Was posuwają sie prace???

• 4 weeks później...
Witajcie,

My jeszcze jesteśmy z Wrocławia, ale juz mamy kupiona działkę w Sulistrowicach (koło Sobótki). Działeczka jest prześliczna, okolica bajeczna. Nie moge sie doczekać aż ruszą prace .

Pozdrawiam wszystkich !!

Witamy serdecznie....

Kiedy zaczynacie budowę i jaki macie projekt?

krzyna