danad 22.01.2007 22:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2007 to jest stan surowy otwarty z pokryciem dachu i ściankami działowymi na parterze. Co myślisz???? No we Wrocławiu takie ceny są, my mamy trochę wiekszy dom, to oferta opiewa na 33 tys bez dachu + około 18 za dach. teraz szukamy moze gdzies dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
scur 29.01.2007 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2007 Zamierzam budować w Dobrzykowicach na wiosnę (myślę, ze zdąże z pozwoleniem na budowę). Wybraliśmy projekt Natalia z MG Projekt) jest w tej chwili u architekta w adaptacji. Nie wiemy jeszcze z czego budować i nad tym ciagle myślimy i nad ogrzewaniem. Marzy nam się pompa ciepła (wygąda na pózniejsze lata, bo nie jesteśmy już młodym stażem ale duchem tak małżeństwem) .A gdzie wy dokładnie budujecie Gorąco pozdrawiamy D & P A więc witajcie nowi sąsiedzi !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
scur 30.01.2007 11:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2007 I jeszcze jedno: Śliczny ten wasz domek. Do naszego też całkiem podobny, tylko trochę większy. Aha, nasz juz nie wygląda tak ja na avatarku obok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
danad 30.01.2007 21:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2007 A jakie macie ogrzewanie i czy juz mieszkaciePozdrawiamyD& P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
scur 31.01.2007 07:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2007 Cześć Danad Jeśli chodzi o ogrzewanie to mamy takie na jakie aktualnie i w najbliższej przyszłości nas stać. Piec na ekogroszek z automatycznym podajnikiem. W przyszłości planujemy jeszcze kominek w salonie. Na razie jesteśmy zadowoleni ale eksploatujemy kocioł zaledwie kilka tygodni. Jeśli będziemy mogli Wam w czymś pomóc to jesteśmy otwarci. Napiszcie przy jakiej ulicy kupiliście swoją działeczkę lub w której części wsi. Pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
danad 31.01.2007 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2007 Cześć Danad Jeśli chodzi o ogrzewanie to mamy takie na jakie aktualnie i w najbliższej przyszłości nas stać. Piec na ekogroszek z automatycznym podajnikiem. W przyszłości planujemy jeszcze kominek w salonie. Na razie jesteśmy zadowoleni ale eksploatujemy kocioł zaledwie kilka tygodni. Jeśli będziemy mogli Wam w czymś pomóc to jesteśmy otwarci. Napiszcie przy jakiej ulicy kupiliście swoją działeczkę lub w której części wsi. Pozdrawiamy Nasza działeczka jest przy Widawskiej. Nie mamy prądu i wody (ma być zgodnie z umową na koniec lipca). Kupujemy agregat prądotwórczy i zaczynamy w kwietniu. Szukamy przyczepy kampingowej dla budowlanych i ogladamy się za materiałami. Jakie są Wasze rady w tym zakresie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
scur 31.01.2007 13:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2007 My nie mamy przyczepy. O doświadczeniach napiszę jutro bo dziś mam trochę pracy. jak przyjadę do domku to zobacze na mapie gdzie ta Widawska pozdrawiam, hej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
danad 02.02.2007 21:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2007 My nie mamy przyczepy. O doświadczeniach napiszę jutro bo dziś mam trochę pracy. jak przyjadę do domku to zobacze na mapie gdzie ta Widawska pozdrawiam, hej A wy przy jakiej ulicy macie ten śiczny domek, dzieki za info, nasz kuzyn obiecał załatwić przyczepe. Teraz tylko ta nieszczesna adaptacja wreszcie od architekta i szukanie materiałów Pozdrawiamy D&P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzyna 03.02.2007 15:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2007 cześć, My dostniemy mapkę do celów projektowych w poniedziałek i zaczynamy adaptację. Warunki przyłączenia wody już mamy (niestety musimy zrobić rozbudowę sieci wodociągowej- projekt 2500,00, ale mamy mozliwośc przyłączenia się do studni na czas budowy), a prąd będzie w tym tygodniu- mam przynajmniej taką nadzieję. Wzieliśmy z hurtowni kawałek Ytonga i całą noc moczył się w wodzie- efekt- strasznie sięnapił i chyba zamiast betonu komówkowego będziemy budować z keramzytu. Robimy kominek z rozprowadzeniem i piec na pelety. I chyba rekuperator, chociaż nie wiem ile to będzie kosztowało. Zastanawialiśmy się nad piwnicą ale poszło w zapomnienie- za duży koszt- postawimy sobie później osobny budyneczek na warsztacik dla męża i kosiarkę nie wiecie jak wygląda sprawa z Zakładem Uzgodnienia Dokumentacji projektowej? tzn ile się czeka? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Danusieńka 03.02.2007 16:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2007 Jeżeli chodzi o uzgodnienia wodno-kanalizacyjne /w ZUD/ to we Wrocławiu czeka się tydzień. A Wy nie wiem pod kogo podlegacie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Daro_K 08.02.2007 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2007 cześć, My dostniemy mapkę do celów projektowych w poniedziałek i zaczynamy adaptację. Warunki przyłączenia wody już mamy (niestety musimy zrobić rozbudowę sieci wodociągowej- projekt 2500,00, ale mamy mozliwośc przyłączenia się do studni na czas budowy), a prąd będzie w tym tygodniu- mam przynajmniej taką nadzieję. Wzieliśmy z hurtowni kawałek Ytonga i całą noc moczył się w wodzie- efekt- strasznie sięnapił i chyba zamiast betonu komówkowego będziemy budować z keramzytu. Robimy kominek z rozprowadzeniem i piec na pelety. I chyba rekuperator, chociaż nie wiem ile to będzie kosztowało. Zastanawialiśmy się nad piwnicą ale poszło w zapomnienie- za duży koszt- postawimy sobie później osobny budyneczek na warsztacik dla męża i kosiarkę nie wiecie jak wygląda sprawa z Zakładem Uzgodnienia Dokumentacji projektowej? tzn ile się czeka? pozdrawiam Państwa plany są zgodne również z moimi. Też wachałem się nad Ytongiem. Prawda - pije wodę ale i szybko oddaje A 36,5cm to zdaniem moich doświadczonych znajomych, przyzwoite minimum, więc dlatego ja stosować mam zamair 40cm i mocno pochylić się nad zagadniniami doizolowania wodnego od fundamentów i ścian zew. Też stosować będę rekuperację i płaszcz wodny - cen nie znam jeszcze. Co do s.s.o. to macie dobre ceny, jeśli są poniżej 50tys za 160m2 (użytkowej) domu z dachem kopertowym (250m2) Właśnie czekam na wyraźny sygnał z nieba, że to już czas na odgarnięcie humusu. Budować będę w Brzezinie ;] pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzyna 11.02.2007 11:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2007 dostaliśmy warunki przyłączenia prądu i mapkę do celów projektowych. Dzisiaj jedziemy do architekta i zaczynamy adaptację...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
danad 11.02.2007 13:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2007 Gratuluję, byle tak dalej teraz żeby architekt się pospieszył i pozwolenie na budowę. Bo słyszałam, żebu otrzymać zwrot VAT za materiały trzeba miec pozwolenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzyna 11.02.2007 18:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2007 Też się cieszę, że coś się ruszyło bo chwilowy przestój (czekanie na mapkę i warunki) doprowadzał mnie do szału.Naszczęście architekt to nasz znajomy więc może bedzie szybko, a przede wszystkim taniej;-) Najwazniejsza zmiana jaką wprowadzamy to ustuowanie pieca, a co za tym idzie nowy komin (w pomieszczeniu nr 4- zamiast pokoju bedzie pomieszczenie gospodarcze z wyjściem na ogród)czy macie może jakieś namiary na firmy zajmujace się wentylacją mechaniczną i rekuperatorami w okolicach Wrocławia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
danad 11.02.2007 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2007 Zobacz na stronie http://www.rekupuratory.pl mają swoje biuro w Szymanowie koło Wrocławia wyjazd na Trzebnice Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Daro_K 12.02.2007 21:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2007 Jestem z "www.rekuperatorami" umówiony na wtorek, zdam relację co potrafią, mam też inną firmę, ale są na oko mniej konkretni, opiszę następnym razem. Cięgle czekam na wieści z nieba co do mrozów w lutym - bo w zasadzie wszystko gotowe do odpalenia prac - z nadzieją na wprowadzene się do domku przed wigilią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
scur 13.02.2007 08:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2007 Jestem z "www.rekuperatorami" umówiony na wtorek, zdam relację co potrafią, mam też inną firmę, ale są na oko mniej konkretni, opiszę następnym razem. Cięgle czekam na wieści z nieba co do mrozów w lutym - bo w zasadzie wszystko gotowe do odpalenia prac - z nadzieją na wprowadzene się do domku przed wigilią Jak dobrze odpalisz to Wigilia w nowym domku jest całkiem, całkiem możliwa. Gratuluję zapału i trzymam kciuki POzdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Daro_K 13.02.2007 21:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2007 Prowadzę rozmowy z dwoma firmami (jak wspomniałem). http://WWW.rekuperatory ostro się cenią. Mają co prawda dobre centralki o bajeranckich opcjach, ale nie wiem, czy tego potrzebuję. Muszę przyznać, że obsługa klienta na przyzwoitym poziomie. Druga firma - nazwy jeszcze nie ujawnię - znacznie tańsza, bo instalacja oparta o inną centralkę - Zefir. Trudno wprost porównać te oferty, ale próbuję. Dotychczasowe koszty wachają się od 21tys zł do 15 tys zł - więc jest o co walczyć. Ceny nie zawierają GWC, a to dodatkowe 6-9 tys zł. Może ktoś spotkał centralkę Zefir ? - mało o niej pszą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzyna 17.02.2007 08:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2007 Dostalismy wycenę rekuperatora od http://www.rekuperatory.pl: - wersja Premium - 95,9% odzysku ciepła - 18 219,96 brutto - GWC - 11 010,30 brutto na rekuperator raczej będziemy się decydować ale nie wiem jak GWC bo trochę drogo łącznie wychodzi. Dajcie znać jak tam wasze oferty... My zamierzamy zacząc budowę od kwietnia i wprowadzić się w grudniu (tzn nie mamy zbyt dużego wyjścia bo sprzedaliśmy mieszkanie z wyprowadzeniem na koniec listopada) - tylko błagam nie dobijajcie że marne szanse, bo już nie śpie po nocach i myśle, który most we Wrocławiu będzie najlepszy do zamieszkania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
danad 18.02.2007 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2007 Na pewno się uda Po pierwsze nie ma innej możliwościpo drugie wg tego co przeczytałam, na forum było takich wielu Pozdrawiam i zyczę trochę spokojnieszych nocy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts