bajcik 24.01.2012 13:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2012 http://prawo.vagla.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Locost 24.01.2012 14:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2012 http://instalhurt.sklep.pl proszę bardzo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 24.01.2012 16:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2012 Artur 201Tu o tym gadamy...http://forum.muratordom.pl/showthread.php?194980-ACTA-robi%C4%85-nam-na-r%C4%99k%C4%99-czy-wbrew Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szaryb 25.01.2012 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2012 (edytowane) wget -rH -l 1 -c -k -np "http://forum.muratordom.pl/printthread.php?t=74235&pp=20&page=313" [edit] Tak, nie ten wątek, ale ten może się jeszcze komuś przyda Edytowane 25 Stycznia 2012 przez szaryb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ravbc 25.01.2012 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2012 No ja tam uważam, że 50m wężownicy CWU było by wskazane PS. To nie ten wątek... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Artur201 25.01.2012 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2012 Drodzy forumowicze.Pragnę Wam podziękować za to że dzieliliście się wiedzą i spostrzeżeniami o popełnionych błędach .Teoria jest a w to lato po mistrzostwach powinna zaowocować w praktyce.Lingwista zemnie żaden po prostu zwykły technik który postawił sobie kiedyś dom systemem gospodarczym,którego tylko ta satysfakcja ciągnie do KrajuTak pracuje za granicą bo w Polsce wykształcić wielodzietną rodzinę to cud a tutaj normalne.Dzięki mentorowi i wam moje marzenia o domu prawie pasywnym są bliższe realizacji.Czytając tematy założone przez Adama bo trafił w moje obecne pasje ,patrząc jak realizujecie swoje założenia ,jak tworzycie zazdroszczę wamże wy macie już tą satysfakcję a ja dopiero zbieram pieniądze.Teraz mi powiedzcie jak to itp. fora zamkną to z kim się podzielę swoją satysfakcją z kim wymienię spostrzeżenia kto mi doradzi.Zobaczcie jak mała grupa tymi ręcami robi dla satysfakcji i dzieli się wiedzą biorąc pod uwagę ilość gospodarstw w Polsce.Panowie uważam że jesteśmy elitą w swojej dziedzinie.Dziękuję za mile spełnione chwile studiując te fora bo takimi dla mnie były . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grand72 25.01.2012 23:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2012 Również mi odechciało się pisać na tematy buforowe. Admin zapowiada rychłą zagładę tego forum. Gdyby tak się wydarzyło, że już go nie będzie, to tutaj w tym miejscu i czasie dziękuję wszystkim za współpracę. Przeczytałem cały wątek od dechy do dechy -kto to zrobił ten wie jaki to wysiłek. Posiadłem wiedzę, wyostrzył mi się wzrok na partactwo wszechobecne w budownictwie itd. -wszystko dzięki Wam. Dlatego nawet gdyby nam zamknięto usta to mam nadzieję poradzić sobie sam -przynajmniej w celach już zamierzonych. Jeszcze raz dziękuję Wam i czekam jak na koniec świata. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 26.01.2012 01:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2012 A jest coś konkretniejszego o tym zamykaniu?Dla mnie - nowość!Gdzie? Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michal_mlody 26.01.2012 06:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2012 Adamie jeśli zamkną forum to ja pierwszy do pomocy w konstrukcji specjalnego prezentu dla naszego rządu:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mamut 74 26.01.2012 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2012 a ja mam nr. telefonu do Adama i generalnie rzecz biorąc mam wyje...e na acta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Artur201 26.01.2012 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2012 Michał o takich rzeczach to się gada przy ognisku i wzmacniaczu.Mogę pomóc sami mnie wyszkolili saper jestem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lujski 26.01.2012 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2012 czy bufor ciepla (mysle tutaj o jakims "bojlerze" np. 700 litrów) ma sens przy ogrzewaniu podłogowym ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RAFIRAFI 26.01.2012 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2012 czy bufor ciepla (mysle tutaj o jakims "bojlerze" np. 700 litrów) ma sens przy ogrzewaniu podłogowym ??? zależy czym będziesz ogrzewał (jakie paliwo) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sebus504 26.01.2012 21:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2012 Witam wszystkich, parę dni temu przyjechała do mnie spawarka dziś pierwsze spawanie i oto rezultat. Oczywiście zezwalam na kopiowanie, powielanie rozpowszechnianie, dzielenie, sprzedawanie itd.. itp.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grand72 27.01.2012 01:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2012 zależy czym będziesz ogrzewał (jakie paliwo) bardziej jakie źródła mają to zasilać i czy np. ma być z tego CWU bo ja mam na razie gaziak wpięty w podłogę i jest super nic nie trzeba robić. Planuję kominek i solary do obu tych źródeł beczki są idealne. CWU mam prowizorycznie na elektr, przepływowym -ile tak da się żyć? Zwłaszcza, że wczoraj zaniemógł -panika była:sick: beczka nie gotowa, do ferii parę dni więc dzieci się nie ewakuuje. Rzucić się do roboty i montować po łebkach czy kupować nowy przepływowy na te parę dni do ukończenia bufora. Na szczęście zagadał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grand72 27.01.2012 01:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2012 (edytowane) Sebus504No ładne to wyszło. Ja nie mogłem sobie pozwolić, żeby tak wystawało do srodka zbiornika bo by dotykało Cu-węża. U Ciebie będzie odstawało przynajmniej dwie średnice tej rury. Sprawdź czy Ci to nie namiesza w średnicy wężownicy.Czy ty też robisz połączenie 2 lub więcej beczek w jedno? Bo jak ma to być jedna rura to gdzie takie trójniki mogą mieć zastosowanie? W pojedyńczej beczce wszystkie przepusty i łącza są w jednym kierunku (albo wpływa, albo wypływa) w takim przypadku kierujemy pojedyńcze kolano hamb. w odpowiednią stronę -po co trójnik? Edytowane 27 Stycznia 2012 przez Grand72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sebus504 27.01.2012 06:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2012 Sebus504 No ładne to wyszło. Ja nie mogłem sobie pozwolić, żeby tak wystawało do srodka zbiornika bo by dotykało Cu-węża. U Ciebie będzie odstawało przynajmniej dwie średnice tej rury. Sprawdź czy Ci to nie namiesza w średnicy wężownicy. Czy ty też robisz połączenie 2 lub więcej beczek w jedno? Bo jak ma to być jedna rura to gdzie takie trójniki mogą mieć zastosowanie? W pojedyńczej beczce wszystkie przepusty i łącza są w jednym kierunku (albo wpływa, albo wypływa) w takim przypadku kierujemy pojedyńcze kolano hamb. w odpowiednią stronę -po co trójnik? Witam, to jest przygotowane pod drugi baniaczek, nie znaczy to że drugi będzie ale lepiej teraz przygotować niż później ciąć. Baniaczek ma od wew. 800mm, wężownica solarna (w trakcie wykończenia) nie mierzyłem jeszcze ale coś koło 650-700 średnicy wyszła. Szczerze nie wziąłem tego pod uwagę. To co na widać na zdjęciu jest wersją roboczą i można jeszcze delikatnie skrócić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 27.01.2012 11:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2012 Zwykle bez problemu (po kilku słowach komentarza, których w słownikach nie ma) się mieści.Ładnie wykonane. Przypomniałeś mi, że nie dopatrzyłem! OŚWIADCZENIE Oświadczam, że wszelkie treści, jakie publikuję na tym forum są w zamiarze moim - dla powszechnego wykorzystania, kopiowania, upubliczniania, powielania i stosowania - według indywidualnej woli czytających.Adam M.adam_mk (Podpisuję tak, jak zawsze podpisuję tu własne treści)(Dokładniejsze dane personalne dostępne na indywidualne życzenie zainteresowanego) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kawiarz 27.01.2012 12:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2012 Pytanie do doświadczonych: Czy węzownica 2x15m fi15 wydoli mi dla 7m2 paneli solarnych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 27.01.2012 12:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2012 Jak położona na półce w składziku - to nawet dla 1cm2 jest za mała!!!Jak umieszczona na samym dole baniaka, tam gdzie ZAWSZE jest największy gradient - to spokojnie starczy dla 17m2.1m2 to około 1kW przy warunkach optymalnych.TAKA wężownica i TAK umieszczona te marne 25kW przeniesie i nie zauważy...Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts