kazik76 29.01.2009 15:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2009 Wielka zaletą takiego buforka są możliwości, bardzo dużo zalet i mało wad dla mnie nieistotnych ,,, ja też widzę same +++++++++++++ i 2- (cena i gabaryty) dla mnie pierwszy minus jest niestety istotny a drugi mniej kotłownia 6m^2 Piczman napisz prosze więcej o pomśle na CO. a jak było poproszę o linka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piczman 29.01.2009 15:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2009 Gotowca nie kupię na pewno bo wczoraj mi ktoś wycenił 500L z 1 wężownicą na 4,5 tyś Ja mam kotłownie dość dużą tylko za dużo gadżetów tam będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
numerek 29.01.2009 17:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2009 Gotowca nie kupię na pewno bo wczoraj mi ktoś wycenił 500L z 1 wężownicą na 4,5 tyś Ja mam kotłownie dość dużą tylko za dużo gadżetów tam będzie witam nie chcę aby to zostało odebrane opacznie ale spójrz tu -->http://forum.muratordom.pl/solar-tymi-recami-robiony,t59508-480.htm na mój post w piątek odbieram taki bojler 500 L z calkiem niewielkie pieniążki to nie reklama może ktoś będzie potrzebował i przypasuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piczman 29.01.2009 17:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2009 Zapodaj przekrój tego wynalazku jak masz? Chodzi mi o to jak wygląda wężownica i z czego jest zrobiona ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
numerek 29.01.2009 17:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2009 całą dokumentację będę miał w piątek razem z baniakiem -wtedy poskanuję i wkleję - napewno to to wszystko jest z nierdzewki byłem tam na placu i obok magazynu leżały porozcinane baniaki i wężownica też nierdzewka fi rurek to około 20 mm ale jak pisałem w piątek dokumentacja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 29.01.2009 18:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2009 Trzasnołbyś jakie kilka fotek.Nawet jaką komórką...Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
numerek 29.01.2009 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2009 no mam tylko kilka fotek jak stoją na paletach -takich jak to jedno co wkleiłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 29.01.2009 18:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2009 Myślałem o tych rozciętych...Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
numerek 29.01.2009 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2009 Myślałem o tych rozciętych... Adam M. aha... w tej firmie będe dopiero za jakieś 2 tygodnie - i jesli jeszcze będą to zrobię fotki mam dostać dodatkową wężownicę do baniaka w piątek to zrobię fotkę samej wężownicy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
HenoK 29.01.2009 21:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2009 Zapodaj przekrój tego wynalazku jak masz? Chodzi mi o to jak wygląda wężownica i z czego jest zrobiona ! Pewnie tak : http://sklep.artom.com.pl/produkty/000067/dscf28613.jpg Więcej szczegółów i nawet film na stronie : http://sklep.artom.com.pl/produkt.cfm?prod=000067 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
numerek 30.01.2009 14:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2009 witam no i cholera by to wzięła jest piątek a baniaka nie ma okazało się że przyjechał jakiś klient i wziął wszystkie co były czyli 12 szt ....... ostały się tylko 300 Litrowe -około 15 szt w poniedziałek jadę osobiście co by nikt mi nie zwinął znowu z przed nosa co prawda 300 litrów trochę mało ale cóż ... cena tego to gdzieś koło 1700-1800 zl brutto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piczman 30.01.2009 14:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2009 Jeśli bez wężownicy to cena taka sobie, jak z wężownicą to ok! Tylko mały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
numerek 30.01.2009 14:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2009 tych to nie widziałem w środku ale z tego co mi powiedzieli wężownica taka sama tylko średnica baniaka mniejsza się własnie zastanawiam co by nie wziąć 2 szt hmm może jakby wziąc więcej to by utargowal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marbud00 02.02.2009 14:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2009 Ja bym coś takiego zaproponował: Cenowo może nie najtańsze ale rozwiazuje wszystkie problemy w kotłowni i 10 lat gwarancji producenta. http://http://www.wymienniki-ciepla.pl/Dokumenty/schematy/14b.jpg [/img] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piczman 02.02.2009 15:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2009 Poprawiam bo sie nie wyświetliło ,,,http://www.wymienniki-ciepla.pl/Dokumenty/schematy/14b.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
HenoK 02.02.2009 17:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2009 Więcej szczegółów i nawet film na stronie : http://sklep.artom.com.pl/produkt.cfm?prod=000067 czy mi się dobrze wydaje że cena tej rury to 130 tyś zł/tonę ?? chyba z miedzi było by taniejPo pierwsze można poszukać w innym miejscu, pod drugie z miedzi byłoby taniej, ale nie wiem czy lepiej . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
manieq82 03.02.2009 17:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2009 Ja bym coś takiego zaproponował: Cenowo może nie najtańsze ale rozwiazuje wszystkie problemy w kotłowni i 10 lat gwarancji producenta. jest jeszcze drugi schemat http://www.wymienniki-ciepla.pl/Dokumenty/schematy/14a.jpg taki układ (mniej więcej) ja mam zamiar zastosować, jakie lepiej podłączenie zastosować: kominek przez wymiennik czy piec gazowy na tym drugim schemacie obydwa razem z buforem sa chyba na układzie otwartym - i grzejniki również - tak można? Pogubiłem się ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 03.02.2009 20:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2009 Tak. Tak się da.Czasem są problemy z włączeniem pieca gazowego, bo on nie bardzo lubi system otwarty.Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
morito123 04.02.2009 07:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2009 Witam na forum!śledzę od dłuzszego czasu wypowiedzi na temat buforu ciepła. Niby wszystko jasne ale mam jeden problem, z którym nie mogę sobie poradzić (na razie w wyobraźni). otóż, jak to zrobić, żeby bufor był ładowany wtedy, gdy nie ma zapotrzebowania na ciepło w obiegu grzewczym. Chodzi o to, aby ładowana do bufora goraca woda siłą grawitacji nie dostawała się do tego obiegu nawet, gdy pompa nie chodzi. Czy mozna jakos zamknąć (automatycznie) wyjście z bufora albo powrót do niego?pozdrowienia dla wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piczman 04.02.2009 07:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2009 Daj zawory kulowe na każdym wejściu i wyjściu wody kotłowej, zamykasz i po sprawie! Pompa też blokuje przepływ z tego co wiem ! Zapewne chodzi Ci o okres letni i grzanie bufora na cele cwu ? Sam właśnie przygotowuje się do wykonania bufora, materiały kupuje w przyszłym tygodniu ( jest firma w Rzeszowie gdzie kupisz każdą rurę ) a dziś jestem umówiony z gościem co ma mi to poskładać Pozdrowienia z Leżajska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts