bajcik 01.10.2012 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2012 Piczman zasypał wełną granulowaną i sobie chwali.Ja sie zastanawiam czy miałoby sens owinąć wełną i zasypać sproszkowanym styropianem - trochę mi go zostało. A na zewnąŧrz obudowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 01.10.2012 13:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2012 Też dobre rozwiązanie, choć więcej roboty przy nim. Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
herakles 01.10.2012 15:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2012 A pianką poliruetanową by nie można? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 01.10.2012 15:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2012 A masz dostęp do systemów wylewanych?Takich - z wiaderka?Wtedy uszyj mu płaszczyk i wlej w niego to wiaderko systemu. Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kalio 01.10.2012 22:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2012 A jak by tak wełenkę skalną streczem opatulić i pokrowiec na to uszyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 02.10.2012 06:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2012 Jakoś będzie, ale szczelności nie będzie...Mumię gipsową na tej wełence zrób a całość w gustowne wdzianko ubierz. Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
byry007 02.10.2012 12:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2012 witam czy robić 3 grzałki do bufora i razem podłączyć pod siłę? tak spawacz mnie się pytał dziś o to ile mają mieć wat? jedna grzałka?1500 wystarczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 02.10.2012 13:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2012 Wstaw potrójne a do tego trzy!Będzie 9 grzałek.Niechby po 1200W każda to jak sobie połączysz, to będzie od 400W do 10,8kW...I fazy da się RÓWNO obciążyć... Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kalio 02.10.2012 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2012 a nie lepszym - ekonomiczniejszym rozwiazaniem będą grzałki pojedyncze - w razie awarii wymieniamy jedną a nie 3w1 - dwie spirale sprawne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
byry007 02.10.2012 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2012 Czyli taka jak kolega wcześniej pokazywał jest dobra http://allegro.pl/grzalka-do-bojlera-grbk-3x1400w-typ-u-6-4-i2641734395.html ??I takie wstawić 3 ?? a to już licznik nie będzie wariował ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cruz 02.10.2012 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2012 a nie lepszym - ekonomiczniejszym rozwiazaniem będą grzałki pojedyncze - w razie awarii wymieniamy jedną a nie 3w1 - dwie spirale sprawne A kiedy ta grzałka się przepali? jak będziemy codziennie zmieniać wodę w buforze? jak go będziemy grzać do 100 oC w okolicy grzałki. Wody nie zmienimy a grzała na dole to będzie dobrze chłodzona. Ale i tak dał bym 3 jednakowe grzałki A właściwie to nie dał bym żadnej bo prąd drogi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 02.10.2012 22:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2012 TAKI układ napełnia się deszczówką!(destylatką...)W TAKIM układzie grzałka jest WIECZNA! Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bajcik 03.10.2012 06:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2012 Ale jak się napełni deszczówką, to po podgrzaniu nie odłoży się "ochronna warstewka kamienia". Więc może kranówa lepsza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 03.10.2012 07:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2012 Każda się odgazuje i będzie nieaktywna.Może faktycznie kranówka jest niezła?... Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kalio 03.10.2012 18:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2012 Czyli chcecie mnie przekonać że to że się grzałki palą mi w bojlerze to wina ciagłego dolewania zimnej wody (bojlej poziomy grzałki na środku) średnio raz w roku trzeba jakąś wymienić mam 3x2000w Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 03.10.2012 22:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2012 NIE!Przynajmniej - ja nie chcę...Ja wiem, jaki jest ten mechanizm.Ciągle dolewasz NOWEJ (twardej) wody i tworzy się na nich skorupka, która bardzo źle przewodzi ciepło.Aby zrobić "swoją robotę" muszą więc być ciągle coraz cieplejsze, aż przekroczą swe "fabryczne" parametry.Inaczej - wyjdą poza ich hiperbolę mocy...Wtedy je MUSI szlag trafić!Ale, oczywiście, wierzyć mi nie musisz i możesz podejrzewać krasnoludki, spisek żarówkowo-grzałowy i snuć inne przypuszczenia... W układach, gdzie nie dolewa się stale świeżej, twardej i zakamianionej wody - grzałki są WIECZNE! Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kalio 04.10.2012 07:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2012 podsunełęś mi pewien pomysł aby grzałki obudować dodatkową rurą w której będzie woda - bez dolewania ciekawe jak to będzie działać - przy kolejnym łataniu bojlera będzie przeróbka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 04.10.2012 08:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2012 Rurkę Perkinsa, zmodyfikowaną, wymyślasz?!Do bojlera?Po co? Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cruz 04.10.2012 17:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2012 podsunełęś mi pewien pomysł aby grzałki obudować dodatkową rurą w której będzie woda - bez dolewania ciekawe jak to będzie działać - przy kolejnym łataniu bojlera będzie przeróbka Naczynie wyrównawcze do tej rurki wymyśliłeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
herakles 04.10.2012 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2012 może lepiej dać tej grzałce radiator zresztą i tak się spali.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts