Dzieci 13.03.2013 17:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2013 Z buforka mialem miec ciepla wode uzytkowa. Bufor ma dwie wezownice solar nieszczelna. Druga wszystko oki fi 22 25 m. Do tego 3 grzalki 3x1,5. Ponadt w srodku lejek. Co teraz zrobic koszty duze wymiennik i naczynie przeponowe chyba 1 tys jeszcze faktury nie dostalem. Sterownik do pieca oraz sterownik do zaworu. Jedynie co to latwo sie fajnie reguluje podlogowke. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 13.03.2013 17:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2013 amciek80Te wysokości nie mają znaczenia.Zawór piłeczkowy tak jak piszesz.Rurka poniżej 5/4" wychodząca z kotła jest już "cieniutka"6/4 do 2" to dobre przekroje. Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dzieci 13.03.2013 17:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2013 Naczynie na strych jeszcze by sie dalo. Tylko co teraz z tymi bajerami naczynie przeponowe naczynie wyrownawcze wymiennik plytowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Herbatniczek 13.03.2013 18:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2013 Jak zwykle instalacja ogrzewania kosztuje niestety musisz to przejsc. Jednak jakoś mam wrażenie, że nie przykładałeś się zatem teraz cierpisz. Ale głowa do gory...coś wymyślimy jak by tu Ci pomóć. Musisz jednak konkretnie ustalić co chcesz uzyskać, jakie zapotrzebowanie masz etc...W tej chwili nie mam za dużo czasu ale inni na pewno pomogą. DUZO PRACY PRZED TOBA ale na szczęście mrozy już się kończą i masz parę miesięcy na dopieszczenie...Glowa do gory i nie narzekaj tylko pytaj i zmieniaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cruz 13.03.2013 18:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2013 Jak zwykle instalacja ogrzewania kosztuje niestety musisz to przejsc. Jednak jakoś mam wrażenie, że nie przykładałeś się zatem teraz cierpisz. Ale głowa do gory...coś wymyślimy jak by tu Ci pomóć. Musisz jednak konkretnie ustalić co chcesz uzyskać, jakie zapotrzebowanie masz etc.... Oj miszczu drogi pewnie przeoczyłeś że o to samo pytał już Adam i Dzieci już zdążyły też odpowiedzieć W tej chwili nie mam za dużo czasu ale inni na pewno pomogą. Szkoda na pewno byś coś niekonwencjonalnego i nowatorskiego wymyślił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Herbatniczek 13.03.2013 18:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2013 Oj miszczu drogi pewnie przeoczyłeś że o to samo pytał już Adam i Dzieci już zdążyły też odpowiedzieć Szkoda na pewno byś coś niekonwencjonalnego i nowatorskiego wymyślił. oooo...znowu echo kabaret całkiem śmieszny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 13.03.2013 18:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2013 DzieciOdbierz PW. Jest problem, co widać...KTO tak kazał to zrobić?Jak Ty - to masz kłopot.Jak majster - to On ma kłopot, bo nie dał tego, co obiecał i za co wziął kasę.Dostarczony towar ewidentnie nie odpowiada zamówionemu. Nie znam układów, ale wiem, że jest żaba do zjedzenia.. Technicznie - da się to we w miarę prosty sposób "postawić na nogi".Łącznie z usunięciem tej nieszczelności. Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malachio 13.03.2013 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2013 Dzieci, hydraulicy tak mają. Swojego też uczyłem jak ma zamontować wymiennik (nie chciałem go wcale, ale bałwan nie zrobił rury na strych) po roku użytkowania wywaliłem to wszystko i mam układ otwarty. Inny hydraulik zrobił tak jak chciałem a nie tak jak "się robi". Wymiennik i naczynie oddaj hydraulikowi lub sprzedaj na aledrogo.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dzieci 14.03.2013 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2013 Może jeszcze coś się z tych bajerów się przyda a jak nie to allegro i może znajdzie się kupiec. Narazie poczekam na opis co trzeba zrobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 14.03.2013 08:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2013 Odwróć pompę w obiegu buforowym.Tą przy kotle zostaw tak, jak jest.Sobota i niedziela przed nami a roboty jest na pół godziny...Dasz radę. Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dzieci 14.03.2013 10:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2013 Pompa pcha w dół i dać żeby pchała do góry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dzieci 14.03.2013 10:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2013 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 14.03.2013 11:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2013 półśrubunki tam są.Jak są jeszcze zawory - to robota bez spuszczania zładu. Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amciek80 14.03.2013 14:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2013 Odwróć pompę w obiegu buforowym i zawor zwrotny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gentoonx 14.03.2013 14:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2013 i zawor zwrotny najlepiej go wywal, po co jak to pojedynczy obieg? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dzieci 14.03.2013 14:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2013 Czyli co dać pompę w ten sposób jak na schemacie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gentoonx 14.03.2013 14:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2013 Tak, żeby obieg był "przeciwprądowy". Jeśli lewa strona płynie do dołu to prawa do góry, masz wtedy mniej więcej tę samą różnicę temparatur pomiędzy lewą i prawą stroną na całej powierzchni wymiennika - ergo najefektywniej przekazujesz ciepło z jednej strony do drugiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gentoonx 14.03.2013 14:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2013 najlepiej go wywal, po co jak to pojedynczy obieg? tera jak widzę schemat to go nie wywalaj, niiestety jak nie ma odciecia na buforze to zład do zwalenia żeby go odwrócic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dzieci 14.03.2013 14:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2013 Są wszędzie zawory do zakręcania także to można zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 14.03.2013 15:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2013 To tam jest zaworek zwrotny?Umknęło mi...Odwracając pompkę odwracamy też ten zaworek... Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts