Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jak "to" się robi? - czyli bufor ciepła

adam_mk

Recommended Posts

Z buforka mialem miec ciepla wode uzytkowa. Bufor ma dwie wezownice solar nieszczelna. Druga wszystko oki fi 22 25 m. Do tego 3 grzalki 3x1,5. Ponadt w srodku lejek. Co teraz zrobic koszty duze wymiennik i naczynie przeponowe chyba 1 tys jeszcze faktury nie dostalem. Sterownik do pieca oraz sterownik do zaworu. Jedynie co to latwo sie fajnie reguluje podlogowke.

• Odpowiedzi 18,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Jak zwykle instalacja ogrzewania kosztuje :( niestety musisz to przejsc. Jednak jakoś mam wrażenie, że nie przykładałeś się zatem teraz cierpisz. Ale głowa do gory...coś wymyślimy jak by tu Ci pomóć. Musisz jednak konkretnie ustalić co chcesz uzyskać, jakie zapotrzebowanie masz etc...W tej chwili nie mam za dużo czasu ale inni na pewno pomogą. DUZO PRACY PRZED TOBA ale na szczęście mrozy już się kończą i masz parę miesięcy na dopieszczenie...Glowa do gory i nie narzekaj tylko pytaj i zmieniaj.

Jak zwykle instalacja ogrzewania kosztuje :( niestety musisz to przejsc. Jednak jakoś mam wrażenie, że nie przykładałeś się zatem teraz cierpisz. Ale głowa do gory...coś wymyślimy jak by tu Ci pomóć. Musisz jednak konkretnie ustalić co chcesz uzyskać, jakie zapotrzebowanie masz etc....

Oj miszczu drogi pewnie przeoczyłeś że o to samo pytał już Adam i Dzieci już zdążyły też odpowiedzieć

W tej chwili nie mam za dużo czasu ale inni na pewno pomogą.

Szkoda na pewno byś coś niekonwencjonalnego i nowatorskiego wymyślił.

Dzieci

Odbierz PW.

Jest problem, co widać...

KTO tak kazał to zrobić?

Jak Ty - to masz kłopot.

Jak majster - to On ma kłopot, bo nie dał tego, co obiecał i za co wziął kasę.

Dostarczony towar ewidentnie nie odpowiada zamówionemu.

Nie znam układów, ale wiem, że jest żaba do zjedzenia..

Technicznie - da się to we w miarę prosty sposób "postawić na nogi".

Łącznie z usunięciem tej nieszczelności.

Adam M.

Dzieci, hydraulicy tak mają. Swojego też uczyłem jak ma zamontować wymiennik (nie chciałem go wcale, ale bałwan nie zrobił rury na strych) po roku użytkowania wywaliłem to wszystko i mam układ otwarty.

Inny hydraulik zrobił tak jak chciałem a nie tak jak "się robi". Wymiennik i naczynie oddaj hydraulikowi lub sprzedaj na aledrogo.

Pozdrawiam.