Bogusław_58 19.04.2016 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2016 Nie warto mylić zjawiska zakwaszania żołądka i jelit z zakwaszeniem organizmu. Można więc zakwasić żołądek, czyli obniżyć jego pH ale równocześnie odkwasić tym organizm. No i są też warianty odwrotne. Bez treningu można się w tym gubić. Spora sztuczka do opanowania i najlepiej ćwiczyć na paskach lakmusowych monitorując mocz i pot. Jeśli te dwa są w normie, to wszystko jest w normie. Paski można nabyć na Allegro i te najtańsze działają całkiem poprawnie, a z jednego można zrobić 4, więc pomiar kosztuje coś ok 1 gr To tak w skrócie o tym buforze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 19.04.2016 09:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2016 Samą prawdę piszesz. To nie są tak proste sprawy, jak się wydaje. Można użyć papierka, albo... Powąchać się po wysiłku, polizać się po łapie... :lol: Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bogusław_58 19.04.2016 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2016 Mierzę od kilku lat Zrobiłem ponad 3 200 pomiarów i jadę z tym dalej, ponieważ analizuję różne diety i produkty oraz ich kombinacje. Oryginalne tradycyjne diety ze wszystkich kontynentów odkwaszały, a właściwie utrzymywały organizm w równowadze i rozrzedzały krew na tyle, by nie było zatoru czy zawału. No i nie było mowy o cukrzycy, bo było na niskim IG. Duża sztuczka utrzymać ten bufor w sprawności Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miedziannik 19.04.2016 18:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2016 Witam. Co tam mistrzu,coś nie tak. Na buforach się znasz,jak mało kto na tym świecie,ale z medycyną już nie bardzo. Boguś próbuje cię trochę doszkolić,ale ty wiesz lepiej. Zanim znowu zaczniesz wywody,jedno konkretne zdanie panie majster(żebyś nie mylił) ZAKWASZENIE ŻOŁĄDKA POWODUJE ZAWSZE ODKWASZANIE ORGANIZMU. Z wiekiem każdy ma niedokwaszony żołądek,zakwaszony organizm to osteoporoza=kamień,wapń odkłada się na kościach, a nie w kościach,wapń odkłada się w żyłach,zawały,nowotwory jelit, powstają przez niedokwaszony żołądek,na zgagę zakwaszamy żołądek,a nie odkwaszamy. To tyle na ten temat,pewnie i tak wiesz lepiej,życzę dużo zdrowia skoro tych podstawowych rzeczy nie znasz. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 19.04.2016 20:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2016 Przemyślę problem. Fakt. Bufory już mam i przemyślane i przetrenowane. Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miedziannik 20.04.2016 04:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2016 (edytowane) Witam. Widzę iskierkę światłości. Zupełnie zapomniałem, a bardzo ważny komunikat. Nie należy w żadnym wypadku zakwaszać żołądka,jeśli żołądek chory np.wrzody,wtedy najpierw wyleczyć wrzody. Tak to też możliwe,bez antybiotyków,tabletek i innych toksyn. Tu jeszcze też ciekawe rzeczy piszą,choć podchodzę do tego trochę ostrożnie https://tajnearchiwumwatykanskie.wordpress.com/ Wiele rzeczy z historii jest mi znanych i potwierdzonych np. to że ruscy przechowują w moskiewskim archiwum czaszkę kobiety a nie Hitlera. Pozdrawiam. Edytowane 20 Kwietnia 2016 przez miedziannik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bogusław_58 20.04.2016 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2016 Jak założysz Miedziany "Bufor luźnych tematów", to chętnie będę tam podrzucał "do pieca" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bajcik 20.04.2016 11:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2016 Luudzie, po co wrzucać linki do takiego szamba - sztuczny księżyc? Spiski szczepionkowe?Dzięki, wolę metode naukową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarekpolak 23.04.2016 08:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2016 Witam. Mam dwa zbiorniki hydroforowe (650l i 300l) z czego jeden 80 średnicy a drugi 55. Chcę ich użyć do zrobienia bufora ciepła i nie wiem czy lepiej do jednego wstawić wężownicę CWU i połączyć je rurą (jeden na CO drugi na CWU, czy odciąć wieko i zespawać obydwa razem a wężownica CWU będzie tylko w górnej części? Nie będzie przeszkadzało, że od połowy wysokości średnica zmniejsza się o 25cm? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bogusław_58 23.04.2016 10:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2016 Luudzie, po co wrzucać linki do takiego szamba - sztuczny księżyc? Spiski szczepionkowe? Dzięki, wolę metode naukową. Racja. Metody naukowe przede wszystkim. Tu sporo na temat tych metod: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sieno26 24.04.2016 18:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2016 Witam. Mam dwa zbiorniki hydroforowe (650l i 300l) z czego jeden 80 średnicy a drugi 55. Chcę ich użyć do zrobienia bufora ciepła i nie wiem czy lepiej do jednego wstawić wężownicę CWU i połączyć je rurą (jeden na CO drugi na CWU, czy odciąć wieko i zespawać obydwa razem a wężownica CWU będzie tylko w górnej części? Nie będzie przeszkadzało, że od połowy wysokości średnica zmniejsza się o 25cm? Jeśli są one ocynkowane to nic z tego nie będzie niestety. Ja kupiłem jak duża część forumowiczów z poznania 1000l i jestem bardzo zadowolony, może poza tym że ścianka okazała się 12mm:P wczoraj udało się zrobić pierwszy rozruch dwa razy załadowany defro ds 20kw i zbiorniczek naładował się 85/80/65/30 przy ciągłej pracy podłogówki 32'C Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarekpolak 24.04.2016 18:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2016 Jeśli są one ocynkowane to nic z tego nie będzie niestety. Ja kupiłem jak duża część forumowiczów z poznania 1000l i jestem bardzo zadowolony, może poza tym że ścianka okazała się 12mm:P wczoraj udało się zrobić pierwszy rozruch dwa razy załadowany defro ds 20kw i zbiorniczek naładował się 85/80/65/30 przy ciągłej pracy podłogówki 32'C Jeden jest ocynkowany i to w tym problem jest największy bo ocynk nie nadaje się do ogrzewania centralnego? widziałem wiele systemów grzewczych na ocynku które działają o 20 lat więc nie rozumiem dlaczego mój bufor ma nie działać? Jednak dobrze coś takiego usłyszeć zanim zacząłem jakiekolwiek prace w tym kierunku. Pomijając to, że to ocynk (bardzo stary) to w jaki sposób połączyć oba te zbiorniki? rozciąć wieka i zespawać ze sobą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sieno26 24.04.2016 18:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2016 Witam. Mam dwa zbiorniki hydroforowe (650l i 300l) z czego jeden 80 średnicy a drugi 55. Chcę ich użyć do zrobienia bufora ciepła i nie wiem czy lepiej do jednego wstawić wężownicę CWU i połączyć je rurą (jeden na CO drugi na CWU, czy odciąć wieko i zespawać obydwa razem a wężownica CWU będzie tylko w górnej części? Nie będzie przeszkadzało, że od połowy wysokości średnica zmniejsza się o 25cm? Jeśli są one ocynkowane to nic z tego nie będzie niestety. Ja kupiłem jak duża część forumowiczów z poznania 1000l i jestem bardzo zadowolony, może poza tym że ścianka okazała się 12mm:P wczoraj udało się zrobić pierwszy rozruch dwa razy załadowany defro ds 20kw i zbiorniczek naładował się 85/80/65/30 przy ciągłej pracy podłogówki 32'C http://s31.postimg.org/v8zvbzql3/20160423_195605.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarekpolak 24.04.2016 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2016 czy mnie wzrok zawodzi czy w Twojej instalacji przy wyjściu z kotła jest część elementów ocynkowanych a część tzw "czarnych" i kilka elementów mosiężnych. Dlaczego z ocynkowanego (30 lat temu) zbiornika nie będzie bufora? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maxb 24.04.2016 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2016 Co ma do rzeczy ocynk na zbiorniku? Rozcinasz, montujesz co trzeba i spawasz w całość. Trzeba tylko zeszlifować krawędź żeby się tyle oparów nie wydzielało no i wiadomo że spawasz na otwartej przestrzeni żeby tego nie wdychać. Jeśli są dwie średnice zbiornika to ja bym go nie łączył bo za dużo zabawy, ewentualnie po dwie mufy wspawać i zrobić grawitacyjne ładowanie mniejszego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarekpolak 24.04.2016 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2016 pospawanie tego do kupy to nie problem a ocynk się zeszlifuje. Jeśli to, że średnica się zmniejsza nie jest problemem to wolałbym zespawać je razem niż łączyć rurkami. Dość nietypowy ten mój zbiornik może powstać, ale jeśli będzie to działać to zamawiam gadżety i zabieram się do roboty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maxb 24.04.2016 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2016 Nietypowy bo z dwóch różnych średnic? To nic nie przeszkadza, pojemność wyjdzie ok 900l czyli taka "standardowa" wielkość. I tak liczy się to co jest w środku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarekpolak 24.04.2016 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2016 (edytowane) a co byłoby najlepsze w środku? myślałem nad 22mm x 25mb dla cwu bo nie chcę łączeń wewnątrz i to tyle jeśli chodzi o wnętrzeedit:dom dopiero buduję. 220m z czego grzane 170 podłogówki i tylko podłogówki. Nad kotłem jeszcze myślę ale chcę coś z dużą komorą spalania bez automatyki zbędnej w granicach do 22kw. Edytowane 24 Kwietnia 2016 przez jarekpolak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sieno26 24.04.2016 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2016 (edytowane) Myli Cię wzrok. Z ocynku mam tylko jeden nypel przed pompą podłogówki bo akurat brakło a mosiądz w niczym nie przeszkada. Zrobisz jak uważaszZbiornik 1000l wychodzi 1250zl z transportem pod dom. A tu kupe przerobek itp Edytowane 24 Kwietnia 2016 przez sieno26 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarekpolak 24.04.2016 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2016 (edytowane) Myli Cię wzrok. Z ocynku mam tylko jeden nypel przed pompą podłogówki bo akurat brakło a mosiądz w niczym nie przeszkada. Zrobisz jak uważasz Zbiornik 1000l wychodzi 1250zl z transportem pod dom. A tu kupe przerobek itp ciąć i tak muszę spawać również bo chcę wstawić wężownice a odpowiedź dlaczego nie kupić za 1000zł jest prosta - bufor ma być możliwie wykonany jak najtaniej a dwa zbiorniki o łącznej pojemności blisko tysiąca litrów już mam za free. W swoim życiu widziałem nawet połączenia w c.o. ocynku, czarnej stali, miedzi oraz kilku aluminiowych grzejników, więc mam nadzieję, że ten mój 30. letni ocynk, z którego już niewiele zostało znacznie nie namiesza w całej instalacji. edit: jeśli mnie pamięć nie myli to każdy element ocynkowany w kontakcie z mosiądzem i wysoką temperaturą jest szkodliwy dla instalacji, więc Twój nypel może równie sporo namieszać co stara ocynkowana beczka. o ocynk się nie martwię tylko o to, że średnica wyżej będzie się zmniejszać o 25cm i czy to nie wpłynie negatywnie na układ warstwowy wody. Edytowane 24 Kwietnia 2016 przez jarekpolak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts