cezary.pl 20.04.2018 22:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2018 Też bym się nie zdecydował na taki ulep.Przecież są w sprzedaży dennice wyoblone. PozdrawiamCezary Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
romano78 21.04.2018 05:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2018 Też bym się nie zdecydował na taki ulep. Przecież są w sprzedaży dennice wyoblone. Pozdrawiam Cezary Nie przesadzajcie ja wolał bym taki jak jakiś sklepowy też nie mam denic wyoblonych cisnienie dochodzi czasem do 2,5bar troche je podnosi ale nic poza tym się nie dzieje bufor ma już 8lat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wihajster 21.04.2018 06:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2018 Nie wierzę, normalnie nie wierzę. Romano, chociaż dzieci nie wpuszczaj do kotłowni bo one zupełnie niewinne głupoty dorosłych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
romano78 21.04.2018 07:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2018 Nie wierzę, normalnie nie wierzę. Romano, chociaż dzieci nie wpuszczaj do kotłowni bo one zupełnie niewinne głupoty dorosłych. Tak solidnie zrobionego bufora jak mój na rynku gotowcow nie znajdziesz dekle mam z blachy 5mm ściany 4mm ile lat gwarancji dostaniesz na taką firmowke. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ktl 22.04.2018 05:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2018 Na jego miejscu bym się solidnie ubezpieczył.... Czy to dotyczy samych konstrukcji tego Pana czy stwierdzenia o odpowiedzialności? Pytam bo też planuje u niego zamówić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 22.04.2018 09:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2018 Pomysł, aby bufor z płaskim wiekiem pracował w układzie ciśnieniowym, zamkniętym, jest średnio śmieszny...Sam bufor jest ok. Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
romano78 22.04.2018 10:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2018 Pomysł, aby bufor z płaskim wiekiem pracował w układzie ciśnieniowym, zamkniętym, jest średnio śmieszny... Sam bufor jest ok. Adam M. Tylko ze moje bufory nie grzeje smieciuchem a solarami i pewnie prądem od przyszłego sezonu grzewczego a czemu zamknięty bo niestety 10lat temu ktoś zapomniał o rurach na strych lub miało być grzane tylko gazem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asolt 22.04.2018 10:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2018 Tylko ze moje bufory nie grzeje smieciuchem a solarami i pewnie prądem . A co to ma do rzeczy, skąd twoje bufory wiedzą czym są grzane? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 22.04.2018 10:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2018 Tylko ze moje bufory nie grzeje smieciuchem a solarami i pewnie prądem od przyszłego sezonu grzewczego a czemu zamknięty bo niestety 10lat temu ktoś zapomniał o rurach na strych lub miało być grzane tylko gazem. 10 lat temu zabrał się do tego jakiś partacz... Teraz chcesz powielić jego partaninę z powodu braku jakiejś rurki? Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
romano78 22.04.2018 10:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2018 A co to ma do rzeczy, skąd twoje bufory wiedzą czym są grzane? Nie zrozumiałeś chyba o co mi chodziło jak robisz instalacjie tylko na gazie to dajesz w otwartym układzie?jest coś takiego jak zawory bezpieczeństwa i naczynia przeponowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 22.04.2018 10:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2018 Dlaczego ma nie być w układzie otwartym? Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
romano78 22.04.2018 10:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2018 (edytowane) Dlaczego ma nie być w układzie otwartym? Adam M. Może być jak najbardziej w otwartym ale nie każdy piec lubi takie niskie cisnienie nie o glony mi chodzi. Edytowane 22 Kwietnia 2018 przez romano78 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asolt 22.04.2018 10:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2018 Nie zrozumiałeś chyba o co mi chodziło jak robisz instalacjie tylko na gazie to dajesz w otwartym układzie?jest coś takiego jak zawory bezpieczeństwa i naczynia przeponowe. Zrozumiałem, kontekst dotyczył płaskich dennic i rodzaju grzania bufora a nie systemu zamknietego czy otwartego, a przynajmniej tak to przedstawiłes. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
romano78 22.04.2018 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2018 (edytowane) Zrozumiałem, kontekst dotyczył płaskich dennic i rodzaju grzania bufora a nie systemu zamknietego czy otwartego, a przynajmniej tak to przedstawiłes. Chodziło o dużą ilość energi w krótkim czasie (smieciuch)i tu jest trochę większe ryzyko w zamkniętym. Adam możesz podrzucić jakiś schemacik z grzaniem solarami przez wymiennik plytowy z zastosowaniem pompki po stronie wymiennik bufor z uzyciem zaworu termostatycznego o którym pisałeś wcześniej. Mój wymiennik przy przepływie wymuszonym po obu stronach 2lmin odzyskuje prawie wszystko tylko ok. 2stopnie różnicy na grawitacji na moim prototypie też ładnie grzeje. Edytowane 22 Kwietnia 2018 przez romano78 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 22.04.2018 11:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2018 Mogę... Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
romano78 22.04.2018 12:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2018 (edytowane) Mogę... [ATTACH=CONFIG]411561[/ATTACH] Adam M. Dzięki w sumie to działa prawie jak na grawitacji glikol jest szybciej obracany część ciepła wraca spowrotem w kolektor aby uzyskać wyżej na wyjściu z kolektora . Edytowane 22 Kwietnia 2018 przez romano78 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sieno26 22.04.2018 16:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2018 Wczoraj wspawałem wymiennik w bufor. Łatwo nie było, dennica 12mm stawiała znaczny opór jutro montaż kolektorów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
romano78 22.04.2018 17:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2018 Wczoraj wspawałem wymiennik w bufor. Łatwo nie było, dennica 12mm stawiała znaczny opór jutro montaż kolektorów Masz jakieś fotki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chris Zielonka 26.04.2018 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2018 (edytowane) Tak jak pisałem wyżej chwalę się rachunkiem za G12W . No szału nie ma. Za 850 kwh drogich i ok 2200 tanich średnia wyszła ok 40 groszy z kilowatogodzinę. Rachunek jak to zwykle u złodziei ma tysiąc wierszy i ze dwadzieścia różnych opłat dodatkowych ale da się coś tam wyrozumować. Na G12 W wskoczyłem 15 lutego więc jest w nim zawarte jeszcze 15 dni w G11 - to ta kwota u góry 240 cos tam zł . Jak to odejmę i podzielę przez wszystkie kilowatogodziny od 15 go lutego to średnia za kilowatogodzinę wychodzi te 40 groszy. Chyba że się mylę i jest inaczej ? oto foto Edytowane 26 Kwietnia 2018 przez Chris Zielonka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pandzik 27.04.2018 00:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2018 1500zł za 2 miesiace? Jaki dom? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts