Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Pytanie w temacie starym jak forum ale postawione inaczej:

Czy są tradycyjne piece na węgiel lub (i) drewno, które mają przystawkę na ekogroszek?

Piece na ekogroszek z mozliwością np. awaryjną palenia węglem sa dosyć popularne a takie jak w temacie ?

https://forum.murator.pl/topic/68565-inaczej-czy-s%C4%85-tradycyjne-piece-na-w%C4%99giel-z-mozliwo%C5%9Bci%C4%85/

Na razie znam jeden model który jest piecem na ekogroszek + normalna komora załadowcza do palenia a nie tak jak w większości mały ruszcik awaryjny.

Pewnie kosztuje 8-10 tys. :(

Ja mam cały czas obawy co do ceny ekogroszku, żeby nie wyszło tak jak z olejem opałowym. Na początku było tanio a gdy rynek nasycił sie, to cena do góry.

Dlatago pojawił sie pomysł "zwykłego" kotła z możliwością uzytkowania ekogroszku. Zeby zawsze mozna było wrócić do palenia "normalnym" węglem czy drewnem.

Na razie znam jeden model który jest piecem na ekogroszek + normalna komora załadowcza do palenia a nie tak jak w większości mały ruszcik awaryjny.

Pewnie kosztuje 8-10 tys. :(

Ja mam cały czas obawy co do ceny ekogroszku, żeby nie wyszło tak jak z olejem opałowym. Na początku było tanio a gdy rynek nasycił sie, to cena do góry.

Dlatago pojawił sie pomysł "zwykłego" kotła z możliwością uzytkowania ekogroszku. Zeby zawsze mozna było wrócić do palenia "normalnym" węglem czy drewnem.

Moc 26 kw - 7tyś