rafgam 02.01.2007 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2007 Dla rozluźnienia atmosfery (a może jednak nie ) - widziałem na własne oczy zamówienie tylko na sam na biały montaż - bez robocizny, kafelek itp - do łazienki (jednej) na kwotę przekraczająca 180.000,- (sic!) Wydaje mi się że w świetle powyższego wymawianie biednemu pattayi rozpasania finansowego trzeba by zostawić może dla dużo bardziej wyuzdanych wydatków . Pozdrawiam rafgam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zezo 02.01.2007 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2007 rafgam napisał widziałem na własne oczy zamówienie tylko na sam na biały montaż - bez robocizny, kafelek itp - do łazienki (jednej) na kwotę przekraczająca 180.000 a na dokładkę zamówił sobie sprzęt nagłaśniający za jakieś 100 000 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 02.01.2007 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2007 za wysokie progi jak na moje nogi i to dużo, dużo za wysokie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 02.01.2007 22:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2007 Tak na marginesie... Przypomniałem sobie dyskusję o drzwiach wewnętrznych. Dawno temu. Jakiś forumowicz upierał się,że nie widzi różnicy pomiędzy tymi za 300zł a tymi za 3000zł. Wszyscy mu serdecznie współczuli A mnie się bardziej podobały takie za 300 niż te za 3000 Proszę, nie wyrzucajcie mnie z forum z powodu niedopasowania... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 02.01.2007 22:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2007 Łomatkopolko !!! LUDZIE - zaakceptujmy fakt, że każdemu według potrzeb OK ? Przestańmy oceniać się po grubości portfela, bo mnie gorzej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 02.01.2007 22:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2007 Żona się uparła Umywalka,faktycznie ładna. Zona pewnie tez, jak jej na tyle pozwalasz... p.s. milo znowu czytac posty... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 02.01.2007 22:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2007 zezo nie znasz pattaya.., to jest .., luzak... Nefer ma racje. Jak zawsze... Zgadzam sie...Radosc z posiadania lazienki wlasnej za 8.000. zl i tej za 80.000.zl jest pewnie taka sama... Radujmy sie wiec... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kofi 03.01.2007 07:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2007 Mam niestety złe doświadczenia z tanią armaturą. W mieszkaniu koniecznie chciałam oszczędzić na muszli i udało się ,ale jak ktoś już słusznie zauważył - trzeba zajrzec wgłąb - musiałam bardzo często sprzątać, bo po prostu źle płukała. Rok temu zachwyciła mnie bateria Hans Grohe - taka ze szklanym kółkiem zamiast wylewki. Nawet specjalnie nie interesowałam się ceną, bo w końcu do mojej łazienki nie pasowała, ale ostatnio widziałam p r a w i e taką samą w Practikerze. Za 180 PLN. I uwierzyłabym, że można w sumie zastąpić tą podróbką oryginał, gdyby nie to, że ta na ekspozycji była lekka obtłuczona... A jeszcze z trzeciej strony to moje dość drogie baterie Deante też okazały się gorsze niż się spodziewałam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pattaya 03.01.2007 08:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2007 zezoNic nie zrozumiałeś z mojej wypowiedzi.Nie jestem milionerem.Oszczędzam na czym się da,ale nigdy nie będę robił kichy.Wolę kupić jedną ,dobrą rzecz a nie kilka bylejakich.Nic,nikomu nie udowadniam.Czytaj ze zrozumieniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zezo 03.01.2007 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2007 pattaya napisał Nic nie zrozumiałeś z mojej wypowiedzi. Wolę kupić jedną ,dobrą rzecz a nie kilka bylejakich. Nic nie zrozumiałeś z mojej wypowiedzi. A co tu jest do zrozumienia, wszystko jest jasne jak słońce. [ Nie jestem milionerem. Oszczędzam na czym się da,ale nigdy nie będę robił kichy. Masz rację, zgadzam się, tak trzeba robić jak człowiek chce coś osiągnąć. Wolę kupić jedną ,dobrą rzecz a nie kilka bylejakich Też się zgadza, nie mam uwag. Nic,nikomu nie udowadniam. Właśnie widzę. A teraz posłuchaj mnie drogi pattaya No więc wybacz , ale w tym kraju, oraz na tym forum, większą cześć, zdecydowaną większość inwestorów. po prostu NIE STAĆ na takie wydatki, Udawadnianie zakupu umywalki za kilka tysięcy zł jako zasadny zakup, to tak jak opowiadanie dziecku bajek o krasnoludkach. Kupiłeś, twoja sprawa mnie nic do tego, ale nie rób się GURU oszczędnego kupowania i nie próbuj udowodnić czegoś czego nie jesteś w stanie udowodnić, może obracasz się w takim gronie ludzi, że takie wydatki są na porządku dziennym, ale wiec że jeszcze są tacy ludzie dla których takie wydatki są po prostu rozrzutnością. Tak więc przemyśl , bardzo proszę przemyśl : Co i do kogo mówisz. życzę powodzenia i wiecej skromności kolego pattaya Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pattaya 03.01.2007 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2007 Panie zezo Nie wsadzaj w moje usta swoich tekstów i interpretacji. W żadnej wypowiedzi nic ,nikomu nie staram się udowodnić. Nie robię z siebie żadnego guru ,nikomu nic nie narzucam. Coś tu podziałało na Ciebie jak płachta na byka. Jakieś masz kompleksy?Problemy? A to: Co i do kogo mówisz. to jakaś groźba czy tylko brak wychowania? Czemu wypowiadasz się w imieniu reszty forumowiczów? Udzielili Ci mandatu? Natomiast jeśli chodzi o budowę domu to każdy ma inne priorytety. Podam przykład. Bardzo wielu forumowiczów kryje dachy drogą,ceramiczną dachówką. Ja położyłem betonową,bo wolę mieć ładną umywalkę czy sedes ,których używam codziennie niż stać z głową zadartą i podziwiać dach. I nikomu,kto położył Creatona nie wygłaszam przemówień jaki to on mało skromny jest. Nie można tłamsić każdego,który robi cokolwiek ponad przeciętność i szarość. Uspokój się człowieku i trochę więcej tolerancji dla innych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Szpulka 03.01.2007 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2007 a może doradzisz gdzie kupić ładny trawertyn na kominek? dodi Na kominek to u kamieniarza, ale jak ktoś chce oszczędzić to widziałam w Castoramie płytki z trawertynu w rozmiarze chyba 60x30 w cenie około 250 zł/m2 Można z tego i fajną łazieneczkę zrobić i na kominku coś pokombinować bo u kamieniarza to chyba conajmniej dwa razy drożej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 03.01.2007 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2007 Wyluzujmy!Kto się chciał pochwalić, ten się pochwalił.Jednemu, którego nie stać zrobiło się przykro.Inny wzruszył ramionami, w końcu nie zamierza spędzić życia na kontemplowaniu opływowych kształtów muszelki, woli pokontemplować widok za oknem albo zdjęcia w albumie krajoznawczym (jeżeli widok nie jest zachwycający).Nie warto dyskutować, bo i o czym - że jeden kupuje umywalkę za 80 zł a drugi za 3000? I na zdrowie! Jeżeli tylko ten z umywalką za 80 zł nie jest z tego powodu nieszczęśliwy, to wszystko jest ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 03.01.2007 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2007 Nic,nikomu nie udowadniam. Czytaj ze zrozumieniem. Może i nie masz takich intencji, ale wyszło jak wyszło. Ja też tylko chciałam napisać (i chyba mi nie wyszło) że to DOM JEST DLA MNIE a nie odwrotnie. Co oznacza, że jeżeli dobrze się czuję w "zbieraninie przypadkowych przedmiotów" to dla mnie to jest najważniejsze. Buduję dom dla siebie a nie dla znajomych, żeby podziwiali i się dobrze czuli. Nie jestem estetką, dla mnie dom zaaranżowany przez specjalistę byłby zimny. Bo właśnie ta przypadkowość ma urok. Ale to rzecz gustu. przyzwyczajeń i wielu rzeczy, portfela w końcu też. Jak byłam młoda i nie stać mnie było na ciuch z Pewexu (kto to pamięta ), to szyłam sobie sama spódnice i malowałam farbami. Były niebanalne i nikt nie patrzył, że tanie. A że jakość nie ta? Były tak tanie, że mogłam je wyrzucić zamiast prać, czego nigdy bym nie zrobiła z ciuchem z Pewexu. Drogie rzeczy mają to do siebie, że muszą odsłużyć swoją cenę. Jak kupię umywalkę za 5 tysięcy, będę się nad nią trzęsła, bo to dla mnie duża suma. I stanę się niewolnikiem umywalki. Jak kupię za 100 zł, to najwyżej wymienię, jak się znudzi lub ubrudzi. Mój wniosek- drogie zakupy może robić tylko ten, kto kupuje z nadmiaru. Nie ma sensu oszczędzać żeby kupić drogą umywalkę, nawet jak jest ładna. I to każdy sam sobie powinien wyznaczyć granicę, co dla niego jest za drogie. Dla jednego 100 dla innego 1000. No, chyba że realizujemy marzenie życia, jak Nefer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pattaya 03.01.2007 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2007 Czyli Twoim zdaniem nie ma sensu oszczędzanie po to ,żeby kupić coś lepszego?Wybacz,ale mam całkiem przeciwne zdanie na ten temat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 03.01.2007 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2007 Czyli Twoim zdaniem nie ma sensu oszczędzanie po to ,żeby kupić coś lepszego? Wybacz,ale mam całkiem przeciwne zdanie na ten temat. Gdybym miała wybierać: umywalka za 80 zł + wyjazd na narty czy umywalka za 3000, to ja wybieram pierwszą opcję. Najwyżej myjąc ręce będę przypominała sobie widoczki z nart zamiast wpatrywac się w umywalkę. Ale szanuję decyzje innych. Jeżeli ktoś woli zrezygnować z innych przyjemności dla kupna pięknego i drogiego wyposażenia domu, to czemu nie? Mnie to nie przeszkadza. Może, gdybym mogła kupić tę droższą, potem pojechać na narty do Austrii i jeszcze by mi zostało na ładny ciuch, to bym ją kupiła? Jednak ja wyznaję filozofię podobną do prezentowanej przez EZS - ładne tak, ale nie droższe niż mnie stać. Jeżeli moją umywalkę za 80 zł dzieci obtłuką czymś, nie wpadnę w rozpacz, bo stać mnie na nową - taką samą lub inną, jeżeli tamta mi się do tego czasu znudzi. Gdyby mi rozbiły taką za 1000 zł, to już bym drugiej takiej samej nie kupiła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jabko 03.01.2007 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2007 pattaya ma racje ale inni też Generalnie zależy co sie kupuje. Faktem jest ze tańsze przeważnie (90%) jest gorsze niż to droższe Ale: Akurat zlew można kupić tańszy bo jest tam tylko pare kilo ceramiki (żadnych zaworków, mechanizmów itp) więc nawet ten za 10zł nie pęknie nagle sam z siebie a przy mocnym uderzeniu pęknie i tani i drogi. (no bardzo mocnym). I rzeczywiscie nie ma co piętnować ludzi którzy kupili drogie rzeczy. Jak mnie będzie stać to kupie sobie merca. A teraz jeżdżę fiatem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablooo-exe 03.01.2007 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2007 wiesz co pattaya nie jestem ani za toba ani za EZS ale kiedy ktoś pyta sie czy 8 tyś to przesada za całą łazienkę a ty mu na to że że to jest nic bo ty masz umywalke za 5,5 tyśka to jest troche nie na miejscu... Pomyśl jak sie teraz czuje vanderbobo ??? Proponuje czaasami dwa razy przemysleć niż coś napisać-powiedzieć. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 03.01.2007 11:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2007 Wątek założył Vanderbobo, ale dawno nie było go tu widać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pattaya 03.01.2007 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2007 W wątku o podłogach forumowicze pisali,że położyli parkiety egzotyczne po 100-200zł/m2. Ja mam dąb za 35zł/m2 I wcale nie czuję się z tym źle,nie uważam,że moja podłoga jest gorsza czy brzydsza. W innym była mowa o samochodach,niektóre po 200-250tys zł. Za tyle możnaby kupić 4-5 szt takich,jakim ja jeżdżę. Też nie wzbudza to we mnie emocji. Ważne jest poczucie własnej wartości.Pewność siebie.Brak kompleksów ,zawiści,złości,pieniactwa(czyli naszych narodowych cech ) Bez tego i milioner będzie zawsze czuł się gorszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts