Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

ile może kosztować łazienka - czy nie przeginam?

Recommended Posts

• Odpowiedzi 135
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Nie no, faktycznie.....może przesadzam , nie ma co się czepiać :wink: .

W końcu jesli kogos stać na wywalenie na łazienkę dużo pokemonów to pewnie i stać go na wakacje na majorce.....więc po co wybierać :roll: . Ale to faktycznie nie moja sprawa.

Chciałam tylko powiedzieć, że w mojej łazience za 5000zł nic sie nie psuło, nie zacinało, nie szarzało, kafelki były naprawdę ładne i nie trzeba ich było farbami malować :wink: .

Faktycznie nie ma sensu dyskutowac na ten temat, bo to tak jak z budową całego domu....kogo stać to sobie wybuduje willę za milion i dla niego to będzie cena ok, a innemu wystarczy 100-metrowy domek za 200000 i dla niego to będzie szczyt szczęścia :lol: .

• 8 months później...

Przy okazji szukania czegoś o geberitach wpadłam na ten wątek i przeczytałam...

Ludzie!!!

Pokazaliście tu nasze polskie piekiełko! :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

Zawiść rządzi tymi co zazdroszczą tej osławionej umywalki za 5 tysięcy.

Szczęście ma Pataya, że nikt go nie spytał skąd miał tę kasę i nie zażądał PIT-37. Ma chłop farta...

Kolejna nasza cecha to ta rodzinność. Te argumenty, że to wolę na wczasy z rodziną, itp. Co ma pieron do wiatraka!

Mowa o łazienkach, a nie o wyjazdach.

Kupił Pataya tę umywalkę, jego broszka. I się cieszy. I dobrze. O to chodziło.

Ja kupiłam dziś na allegro wannę ROCA za pół ceny katalogowej, bo ktoś się pomylił i kupił nie to co trzeba. I też się cieszę. :lol: Uwielbiam okazje!

Kwestia wydanej kasy na bzdety nie podlega klasyfikacji moralnej.

Dobrze, że do linczu nie doszło.

Zaglądam na forum, kiedy potrzebuję jakichś informacji związanych z budową domu, a od takiego jazgotanie są inne fora.

Pozdrawiam budujących!

co do ceny kibelka,. to jeszcze się nie orientuję co bym wybrała, ale wydaje mi się, że nie ma co przesadzać z drożyzną ponieważ ze względów higienicznych warto za pewien czas np za 5 lat go wymienić :wink:

wiem np że sedesowa deska drewniana to wydatek ok 100zł, a u mnie taka w piwnicy leży i w życiu bym jej u siebie nie założyła (wyląduje w "sławojce"), ale wszystko jest kwestią gustu, mody i kieszeni :wink: :wink: :wink:

Myślę, że 5-8 tys to taki przeciętny wydatek na łazienkę :p

To fakt temat dziwny bo dla jednego jest przegięcie 8 tyś choć praktycznie cięzko zejść poniżej a dla innego 50 to jescze nie tragedia...

Osobiście ponieważ miałem czas to poszukałem sobie promocji/ likwidowali sanitera do 70% niżej i w efekcie za te podstawowe

pierwsza cena to jaką zapłaciłem a druga to normalna sprzedaży

Wanan z hydro podwójnym 3000 normalnie 6000

umywalka + półpostument 900 a normalnie 1600

kibelek 400 PLN normalnie prawie 900

baterie 900 a normalnie 1700

w efekcie pomijając szawkę i pare drobiazgów wydałem 5200 a normalnie około 10000 więc warto było wcześniej wyszukać i kupić graty

A do małej łazienki

kabinę prysznicową niestety nie znalazłem tego co chciałem i w efekcie jakiś upuścik drobny poszedł w sumie 1600

umywalka KOŁO panda + postument 100 PLN ;-)

baterie 650 a normalnie ok 1000

kibelek j.w. 400

dzięki wym wyprzedażom i promocjom udało mi się przeskoczyć na wyższą półkę za te same pieniądze......

ale raczej jest nie sztuką wydać 50 tys na wanne, sztuką jest się cieszyć z tego że ma człowiek to co spełnia jego potrzeby i ułatwi mu zycie na codzień.... korzysta a jak się spsuje to trudno kupuje drogą i po sprawie a to ile za to zapłacił to już sprawa drugorzedna....

a to że kogoś stać na wanne za 50 tys a innego nie to nie jest snobizm to jest temat na inny wątek :wink: :wink: :wink:

Czy snobizmem jest auto za 150 tys bo ktoś jeździ autem za 5 czy 15 tys ??

Ktoś pisał o pomysle i ma w 100% rację bo liczy się pomysł a nie koszt poniesiony. Jeden za te same pieniądze zrobi coś co inny nie osiągnie wydając 10 razy tyle...

To ja mam chyba najtaniej:

Łazienka ok. 6m2

płytki z cersanitu picola: 2000

wanna 150x70 : 350

bateria termostatyczna do wanny: 180

kabina + deszczownica : 800

bateria termostatyczna pod prysznic: 130

kibelek z cersanitu : 250

lustro: 170

umywalka + bateria taki wodospad: 300

razem tylko: 4180 zł

Do tego jeszcze ze 2500 za kupe kleju itp, robocizne kafelkarza i hydraulika.

Nie rozumiem, w czym problem. Jak może dorosłej osobie robić sie przykro, jak ktoś ma coś droższego, na co mnie nie stać? Dzieciom może tak, ale dorosłym? Vanderbobo przykro jest? To ja powiem, że mi przykro, że Vanderbobo ma 8 k na łazienkę, bo ja przeznaczam 1000. I mi to nie przeszkadza, ze cześć sprzętu po demontażu z łazienki moich rodziców. Nie jest mi przykro.

Trochę tylko zazdroszczę, że inni już umywalki kupują, a ja sie z dachem pieszczę...

• 1 month później...

A ja sądzę, że pytanie w temacie nie zostało przez większość ludzi dobrze zinterpretowane. Dlaczego? Proste - wszyscy mamy rożne zarobki, wobec czego na różne ceny będziemy się różnie zapatrywać. Wobec tego pytanie o cenę łazienki należy rozumieć jako pytanie czy przy danej cenie zakupu sprzętu do łazienki nie dałem/dałam się zrobić w bambuko przez sprzedającego. Wiadomo bowiem, że za naiwniaka będzie uchodził ktoś kto kupi identyczną umywalkę czy klozecik za droższą cenę!

Wnioskując: nie można udzielić obiektywnej odpowiedzi na zadane pytanie gdyż brak jest dokładnych parametrów zakupionych sprzętów i danych dotyczących cen na lokalnym rynku ;)

A tak na poważnie - jeśli komuś się podoba sracz za 10tys zł z kości słoniowej czy umywalka wykonana w technologii kosmicznej to ok i wtedy nieistotnym jest ile zł ociaków lub ojro tak na prawdę wydał/wydała.

Dlatego wnioskuję o zmianę tematu na : "co sądzicie o mojej łazience?" lub "czy się wam podoba?" i umieszczenie zdjęć obiektu celem oceny uczestników niniejszej dysputy.

p.s. w sumie to chciałbym się wy..ać na takim kiblu za 10tysiaków ;D

Patrząc na ceny jakie zaproponowano autorowi wątku wynika że trafił na strasznie pazernych sprzedawców.

Właśnie w ubiegłą sobotę dokonaliśmy zakupu ceramiki i płytek w jednej z podpoznańskich hurtowni. Byłam oczywiście przygotowana co do cen każdego z produktów na podstawie danych ze sklepów netowych typu Plusk czy ełazienki (podobno - zgodnie z danymi uzyskanymi od forumowiczów - ceny są niskie a nawet najniższe). I jakie było moje zdziwienie gdy w owej hurtowni ceny okazały się jeszcze niższe na dodatek z darmowym transportem do domu.