Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

MIA § Wojtek - dom nad brzegiem morza

Mohag

Recommended Posts

• Odpowiedzi 171
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 1 month później...

MiA & Wojtek

Przyglądam się od pewnego czasu Waszej budowie za pośrednictwem tego forum. Kibicuję i naprawdę wspieram dobrymi myślami, ale tak po cichutku i anonimowo. Jednak dzisiaj po przeczytaniu ostatniego postu w Waszym dzienniku, musiałam się ujawnić. Ciśnienie skoczyło mi strasznie po obejrzeniu zdjęć :evil: , aż trudno uwierzyć w coś takiego. Współczuję!!!

Ja chyba zamieszkam na budowie w namiocie, żeby mieć wszystko pod kontrolą.

Pozdrawiam i trzymam za Was kciuki :D .

B&S

MiA & Wojtek

Przyglądam się od pewnego czasu Waszej budowie za pośrednictwem tego forum. Kibicuję i naprawdę wspieram dobrymi myślami, ale tak po cichutku i anonimowo.

dziekuje za wsparcie :)

ale dlaczego anonimowe? ja tam zaraz ide do Twojego watku..zupelnie jawnie i..nie bede cicho ;)

Jednak dzisiaj po przeczytaniu ostatniego postu w Waszym dzienniku, musiałam się ujawnić. Ciśnienie skoczyło mi strasznie po obejrzeniu zdjęć :evil: , aż trudno uwierzyć w coś takiego. Współczuję!!!

Ja chyba zamieszkam na budowie w namiocie, żeby mieć wszystko pod kontrolą.

Pozdrawiam i trzymam za Was kciuki :D .

B&S

widzisz,to efekty budowania na odleglosc wrrrr

trudne to bardzo,ale i uczace...

najprawdziwsze z prawdziwych okazalo sie przyslowie "prawdziwych przyjaciol poznajemy w biedzie" ...ale o tym innym razem :(

pozdrawiam :)

dziekuje Sloneczniku :)

forum wnetrza znam i podgladam ;)

takze przytoczony przez Ciebie watek..pomysl super,ale..wymagajacy :-? przynajmniej moim zdaniem pasujacy do naprawde nowoczesnego wnetrza...ja chcialabym cos pol na pol - nowoczesnie ale bez przesady ;)

poza tym obawiam sie ze i inspiracji i odwagi zabrakloby mi na utrzymanie domu w stylu a la Klimt ;)

taka ze mnie siermiezna i prosta baba :oops:

Dopiero dziś pierwszy raz zajrzałam do Twojego dziennika i muszę przyznać, że położenie Twojej działki dosłownie wbiło mnie w fotel z wrażenia.

(Normalnie nie mogę pisać bo mi opadnięta szczęka zawadza o klawiaturę :wink: )

Sama buduję dom pod Warszawą ale uwielbiam morze i moim ogromnym marzeniem jest posiadanie tam działki.

Napisz proszę (jak chcesz to na priv) jaka jest cena za metr działki w twojej okolicy.

Evva

przyznaje..okolice domku mamy przecudna :) malo zaludniona i sa szanse na to,ze tak pozostanie,poniewaz miedzy (nazwe to) naszym osiedlem kilku domkow a brzegiem morza jest rezerwat ptakow :) i rzeczywiscie jest ich tam sporo..

co do dzialek i cen,bedac ostatnio widzialam kilka tabliczek z info,ze sprzedadza jednak nie interesowalam sie tym dalej,Jednak przypominam sobie,ze bedac na poczatku maja w smazalni na obiadku mimo woli podsluchalam rozmowe przy stoliku obok o tym,ze dzien pozniej mial odbyc sie przetarg na dzialki w Gminie (?) mowili tez o cenach,w Rewie podobno 50 € cena wyjsciowa - ile w tym prawdy? nie wiem :oops:

dziekuje za wsparcie :)

ale dlaczego anonimowe? ja tam zaraz ide do Twojego watku..zupelnie jawnie i..nie bede cicho ;)

A więc dobrze, koniec z anonimowością.

Obiecuję co jakiś czas krótki wpis, serdeczną pochwałę lub małą sugestię :D :D

Do rychłego... komentowania.

B&S

April

zapraszam serdecznie :)

wpisy,sugestie a szczegolnie pochwaly mile widziane :D

• 2 weeks później...

Witaj HenoK :)

powiem szczerze,ze ja odnosnie samej technologii zdecydowanych pogladow nie mam :oops: okolicznosci sprawily,ze jest to w 100 % wybor Wojtka,ktorego broni jak lew :wink:

poki co wiekszych problemow nie zanotowalismy a z tego co wiem,dosyc korzystny cenowo byl koszt budowy stanu surowego :)

odnosnie zalet i wad uzytkowania tego domu bede mogla napisac juz za rok(?) :wink: ale znam opinie osob mieszkajacych w domu budowanym technologia thermomutu juz kilka lat i sa do pozytywne glosy :) zreszta wkleje link do takiej wypowiedzi w Twoim watku,moze jeszcze ktos bedzie zainteresowany :)

• 3 weeks później...
Fajnie, ze prowadzisz ten dziennik, bo tacy laicy jak my zdobywamy więdzę krok po kroku :) Obserwujemy postepy na budowie i jesteśmy pod wrażeniiem :) Sami wybierzemy chyba ten projekt. Budowe prawdopodobnie zaczniemy we wrześniu. Jesteśmy z Torunia, bliźniaka chcemy postawić z męża siostrą :) Napisz proszę czy istniałaby możliwośc zobaczenia Twojego domu na żywo i czy wybierając jeszcze raz projekt wybór padłby nadal na ten. Mamy ograniczone pole manewru ponieważ posiadamy stosunkowo wąską działkę i jak narazie jedynie ten projekt spełnia kryteria dot. max. szerokości.

Z góry dziękuję za jakąkolwiek odpowiedź, pozdrawiam

Ania

Edziu - dziekuje :)

ANAS29

Nie widze problemu w pokazaniu Wam domu o ile dogracie sie albo do naszych wykonacow albo do nas..od dzisiaj na budowie zaczeli prace kafelkarze,mowili,ze uwina sie w 2 tygodnie ale nam sie nie spieszy,wiec jesli nie maja jakiegos pilnego zlecenia po tym czasie ich praca moze sie troche wydluzyc..my planujemy przyjazd na budowe na poczatku sierpnia na jakies 3-4 dni,nastepnie bedziemy troszke dluzej w drugiej polowie sierpnia.

Sa osoby dogladajace budowe podczas naszej nieobecnosci,ale ostatnio bylo tyle zamieszania zwiazanego z domem,ze naprawde nie mam odwagi prosic ich o dodatkowa przysluge :oops:

Przepraszam za brak zdjęć, ale robiłem takim "specjalistycznym" aparatem w telefonie (niby "super hiper ") i po dzis dzień nie mogę ich zrzucić do kompa... :-(.

Ale jak się tylko uda podeślę natychmiast.

Maly ale to moje zniecierpliwienie o ktorym pisalam w dzienniku dotyczylo fotek robionych przez szwagierke :wink: wykonane byly aparatem i wydawaloby sie ,ze wyslanie ich mailem to raptem chwilka (przynajmniej mi to chwilke zajmuje ;) ) a ja czekalam i czekalam i czekalam :(

jednak,gdyby udalo sie Tobie przeslac swoje byloby fajnie :) poniewaz jakosc tych,ktore mam widziales :wink: