Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

MIA § Wojtek - dom nad brzegiem morza

Mohag

Recommended Posts

ooo widzisz jak sie przyjemnie zaczyna robic 8) gres wyglada super na takiej duzej przestrzeni... ja mam podobny polozony w przyziemiu, ale jakos takiego efektu jak u Was nie ma buuuu :wink:

Taras jest zajefajny.. powiedz malzowi zeby sie nie martwil o drewno na tarasie, u mnie w bloku sasiedzi maja na samej gorze na odkrytych tarasach juz 10 rok i sprawuje sie super.

• Odpowiedzi 171
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Mohag a dziekuje za

przyjemnie
i
super
:lol: milo czytac :wink:

taras mam szanse przeforsowac..a z przytoczeniem Twojej wypowiedzi...taras drewniany mam na 100 % :D

a powaznie mam wielka nadzieje,ze Wojtek nie bedzie robil problemow..tarasy w drewnie sa tak piekne,ze musialby byc slepy conajmniej na jedno oko coby tego nie docenic ;)

To ja sobie pozwole jeszcze pare fotek jako "moc przekonywujaca" dla malza :wink: U mnie taras bedzie z plytek betonowych, ale to dlatego ze mam kostke betonowca :wink: ale pomost i schody z wysokiego parteru beda metalowe z drewnianymi stopnicami.

http://www.homesolute.com/typo3temp/pics/b289bec654.jpg

http://www.homesolute.com/typo3temp/pics/d2fb40cae6.jpg

http://www.homesolute.com/typo3temp/pics/419f3239dd.jpg

http://www.homesolute.com/typo3temp/pics/3992439b72.jpg

http://www.homesolute.com/typo3temp/pics/1bb5a451e1.jpg

http://www.homesolute.com/typo3temp/pics/0559b4143e.jpg

Mohag przygotowalam sie odpowiednio i zebralam odpowiednia ilosc "przekonywaczy" :lol: oto czesc z nich

http://img162.imageshack.us/img162/1485/21647wf9.jpg

http://img177.imageshack.us/img177/9041/1717bhu3.jpg

http://img177.imageshack.us/img177/6724/18616st5.jpg

cuda..cuda.. :D

niech sie cala wioska spali musze miec taki taras :wink:

• 2 weeks później...

MiA

witam Cię serdecznie. Widzę, że jesteśmy prawie sąsiadami :D

A tak swoją drogą to jestem pełna podziwu dla Ciebie za prowadzenie budowy na odległość. :D

Piękne te drewniane tarasy. Jednak obawiam się, że po kilku latach nawet skrupulatnej pielęgnacji już nie będą tak cudnie wyglądały. No, ale drewno ma tę zaletę, że zawsze można je odrestaurować :D Niech się nawet cała wioska spali, musisz taki koniecznie mieć :D Będę dopingowała, aby się udało :wink:

Kolor schodów rzeczywiście zbliżony do czerwieni. Ja osobiście wolę ciemniejsze, bardziej mahoniowe kolory drewna, ale ten jest ciekawy, odważny, no i rzadko spotykany na forum 8)

Trzymam mocno kciuki za daszą wyończeniówkę.

Dużo się u Was ostatnio dzieje, tylko pozazdrościć :oops:

Drewniany taras to super pomysł, chyba zacznę przekonywać męża do takiej inwestycji :D

Pomysł na łazienkę też świetny :D

Jedynie sprawa drzwi nie daje mi spokoju. Myślę, że bulaje tak, ale tylko w drzwiach do łazienek.

Pozdrawiam i czekam na kolejne relacje z postępów prac.

B&S

MiA

witam Cię serdecznie. Widzę, że jesteśmy prawie sąsiadami :D

A tak swoją drogą to jestem pełna podziwu dla Ciebie za prowadzenie budowy na odległość. :D

Piękne te drewniane tarasy. Jednak obawiam się, że po kilku latach nawet skrupulatnej pielęgnacji już nie będą tak cudnie wyglądały. No, ale drewno ma tę zaletę, że zawsze można je odrestaurować :D Niech się nawet cała wioska spali, musisz taki koniecznie mieć :D Będę dopingowała, aby się udało :wink:

Kolor schodów rzeczywiście zbliżony do czerwieni. Ja osobiście wolę ciemniejsze, bardziej mahoniowe kolory drewna, ale ten jest ciekawy, odważny, no i rzadko spotykany na forum 8)

Trzymam mocno kciuki za daszą wyończeniówkę.

witaj,witaj :)

co do budowy na odleglosc...sama siebie podziwiam ;)

nie mamy mozliwosci pilnowania,dogladania,sprawdzanie,przymierzania itp.

teraz "pracujemy" nad ukladem aneksu kuchennego hmmm "pracujemy" to moze niewlasciwe slowo :roll: bardziej wroze sobie i probuje sie domyslac,jak rozmiescic sprzety kuchenne aby bylo funkcjonalnie i wygodnie :cry:

pamietam kilka lat temu w innym domu,planujac kuchnie przesiedzialam w jej kacie na podlodze kilka godzin wyobrazajac sobie stojace meble i sprzety :) obecnie mam do dyspozycji projekt domu i kilka zdjec :(

jesli chodzi o schody,urzekla nas ich prosta forma :) kolor drewna postaramy sie dobrac do drzwi..wybrane przez nas sa koloru sapeli przyznam sie szczerze,ze widzialam je poki co w necie :oops: sa szanse,ze w rzeczywistosci kolor nie bedzie mial zbyt mocno czerwonego odcienia ;) zreszta zobaczymy...to juz tylko niecaly miesiac do przyjazdu :wink:

za kciuki dziekuje :)

przyjmuje kazda ilosc :lol:

mahon tez wpada w czerwony :lol: i pieknie wyglada z niebieskim, szary, brudnym rozem .. mialam kiedys meble jadalniane w mahoniu, bardzo przyjemne drewno 8)

Mia, te bulajowe oczko jest czadowe 8)

sa szanse,ze "wytarguje" to oczko tylko w drzwiach do lazienki ;)

po namysle stwierdzam,ze co za duzo to nie zdrowo 8)

na parterze 3 pary drzwi bedzie praktycznie obok siebie :o i trzy bulajowe oczka moze zmylac :wink: szczegolnie po spozyciu :lol:

Dużo się u Was ostatnio dzieje, tylko pozazdrościć :oops:

Drewniany taras to super pomysł, chyba zacznę przekonywać męża do takiej inwestycji :D

Pomysł na łazienkę też świetny :D

Jedynie sprawa drzwi nie daje mi spokoju. Myślę, że bulaje tak, ale tylko w drzwiach do łazienek.

Pozdrawiam i czekam na kolejne relacje z postępów prac.

B&S

April,

taras cudowny ale chyba pozostaniemy przy laczonym,czyli czesc ktora juz mamy w plytkach z dwoma pasami drewna od okien i drewniane poszerzenie oraz schody do ogrodu (wyjdzie nam przynajmniej jeden stopien ;) )

widzialam takie rozwiazanie u ktoregos z forumowicza - dosyc fajnie to wyglada :) postaram sie poszukac jakis fotek...

jak juz napisalam wyzej - bulaj bedzie tylko w drzwiach do lazienki :)

pozdrawiam :)

Mohag

dzieki za trop ;)

bylam..widzialam..w kompleksy wpadlam tez :cry:

echhhh

jedno co mnie ratuje to fakt,ze ten dom bedzie dla nas takim domkiem letniskowym :lol: wiec czuje sie odrobine zwolniona z tak pieczolowitej dbalosci o szczegoly jak Wy ;)

aaaa powiem wiecej,od kiedy uswiadomilismy sobie,ze o ile istnieje prawdopodobienstwo naszego zamieszkania w tym domu,to bedzie to najwczesniej za hmmmm 20 lat :o poczulam tez sie zwolniona z zakupow do niego liczonych w grubej kasie 8)

i tak..przyklad ogrzewania,poczatkowo miotanie sie czy podlogowka czy grzejniki a moze oba systemy? ;) i po chwili uswiadomienie sobie - po co? moze kazdej zimy spedzimy tam 2 tygodnie? kominek nam starczy :lol:

ostanio rozmowy,poszukiwania mebli kuchennych - najpierw myslelismy o zamowieniu u stolarza,potem rozwazalam gotowe z Ikei a dzisiaj stwierdzilam - a na co mi to ;) i zaczelam ogladac gotowe szafki w BRW :oops:

wracajac do tarasu -

myslimy o mniej wiecej czyms takim

http://img231.imageshack.us/img231/117/6c754b7baec5279dmedcd9.jpg

joolu wybacz :oops: tak jak napisalam powyzej,nie ma szans abym cala Wasza chatke skopiowala :lol:

generalnie mialoby to wygladac tak,ze obecne 1,80/7,15 !!! :o mielibysmy wylozone plytkami z dwoma 2 metrowymi pasami drewna laczacymi sie z dalsza czescio tarasu juz w drewnie plus z jeden szeroki stopien na calej szerokosci tarasu jako zejscie do ogrodka :)

to propozycja na dzien dzisiejszy,poniewaz jak bedzie wygladal rezultat koncowy ? ktoz to wie? :wink:

Masz bardzo dobre podejscie, tylko trzymaj sie tego !!!!

Mam znajomych ktorzy 15 lat temu wybudowali dom w Krakowie mieszkajac za granica na stale. "Troche" sie zadluzyli, dom wybudowali... marmury, ch.. muje dzikie weze :wink: Z domu korzystaja cztery tygodnie w roku.. u siebie mieszkaja jak mieszkaja, bo wszystko pchali w dom. Urlopy poszly w odstawke, bo kasa szla w dom.. a po drugie kiedys trzeba mieszkac w tym domu na co szly urlopy.

A teraz, teraz dom jest juz "stary".. niby nie zuzyty, ale to i tamto trzeba bybylo juz wymienic na zewnatrz...

Ja powiem szczerze ze tez nie przesadzam, szczegoly szczegolami ale ogolnie staram sie wydawac kase w granicach. Nie stac mnie na wszystko co chciala bym jeszcze w zyciu zrobic, a nie chce rezygnowac z niektorych rzeczy tylko dlatego ze trzeba do domu... to nie jest dla mnie tak naprawde najwazniejsze :wink:

Mohag

trzymam sie "podejscia" :wink: szczegoly i dowody za chwile w dzienniku :roll: :lol:

wcale nie zamierza dlugo jeszcze odmawiac sobie z powodu domu :evil: jeszcze tylko chwilke ;) gora dwa lata..tez chce pojechac na fajny urlop,a co! po tej budowie super odpoczynek nalezy mi sie 8) nooo chyba,ze zaczniemy tutaj drugi dom budowac i znowu zacznie sie oszczedzanie buuuuu

mam pytanie,napisalas

marmury, ch.. muje dzikie weze
czy Ty nie jestes czasami moja dawno nie widziana kuzynka? :wink: do tej pory byla jedyna osoba,ktora znalam uzywajaca tego powiedzonka :D

Z tego co wiem, to kuzynke mam tylko jedna w hameryce, ale nie pogniewam sie jak znajdzie sie druga :lol:

Ta Ikeowska kuchnia to moj faworyt hihi ale nie jestem obiektywna bo Ädel weiss, mam obecnie u siebie. Bedziesz z niej zadowolona, moja ma juz troche latek a wyglada jak nowa. Fronty sa super, zawiasy tez, z metalowych szuflad i prowadnic jestem tez zadowolona.

A stol moze sie okazac ze pasuje bezblednie wlasnie dlatego ze jest calkiem inny 8) a jak bedzie Cie denerwowal, to zeszlifujesz, potraktujesz barwionym olejem i bedzie gut :lol:

Z tego co wiem, to kuzynke mam tylko jedna w hameryce, ale nie pogniewam sie jak znajdzie sie druga :lol:

Ta Ikeowska kuchnia to moj faworyt hihi ale nie jestem obiektywna bo Ädel weiss, mam obecnie u siebie. Bedziesz z niej zadowolona, moja ma juz troche latek a wyglada jak nowa. Fronty sa super, zawiasy tez, z metalowych szuflad i prowadnic jestem tez zadowolona.

A stol moze sie okazac ze pasuje bezblednie wlasnie dlatego ze jest calkiem inny 8) a jak bedzie Cie denerwowal, to zeszlifujesz, potraktujesz barwionym olejem i bedzie gut :lol:

Mohag cos ubogo u Ciebie z kuzynostwem :o przynajmniej pci ;) zenskiej :roll: moge sie z Toba podzielic :wink: kuzynek mam tyle,ze zliczyc ich nie potrafie :o serio !

Twoja opinia o Ikei to miod na me skolatane serce :wink:

dzisiejszej nocy mialam sen o naszych meblach..byly kazde z innej parafii a z jakimis ornamentami i kutymi zloconymi uchwytami :evil: bylam nimi przerazona i chyba dawno tak sie nie ucieszylam,z powodu tego,ze...zadzwonil budzik :lol: