MiA Wojtek 11.08.2007 14:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2007 dziekuje Jolu info poszlo na priva.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joola 11.08.2007 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2007 Witam Joolu oczywiscie odezwe sie przed wyjazdem chociaz...ja na Twoim miejscu troszke bym sie zastanowila w watku kominkowym przeczytalam,ze parapety masz marmurowe a co ja zamowilam? ale..serio,naprawde nie wiedzialam podobnie z drzwiami najpierw wylukalam w necie a potem gdzies zauwazylam,ze masz podobne hihi Jedź, jedź MiA - nie będziesz żałować. Joola ma tak wycacany dom, że napatrzeć sie nie można . Ona trochę się tutaj ukrywa, bo nie pokazała jeszcze swoich łazienek, a zwłaszcza tej z wodospadem i z innymi atrakcjami. Wierz mi na słowo, bo byłam i widziałam . MiA hmmm..zastanowiłam się przyjeżdzaj Soniczko ja się naprawdę nie ukrywam, łazienki som w albumie po prostu już chyba trochę za późno na zakładanie galerii (czasami sobie tak wklejam coś niecoś nowego, aktualnie jestem na etapie krzeseł i zasłonek-ciągle poszukuję stołu ) ps. Nasze kominki przeją chyba do historii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elais 21.08.2007 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2007 Kominek naprawdę piękny. Też myślę o takim. Możesz zdradzić jego cenę? Zwłaszcza interesuje mnie kamień, bo obudowę będziemy chyba murować sami. Gratuluję. Mi też siebardzo podoba wasz kominek. Czy mógłbyś napisac gdzie kupowałaś marmur,jak sie nazywa, i ile on Cię kosztował? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MiA Wojtek 27.08.2007 14:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2007 Kominek naprawdę piękny. Też myślę o takim. Możesz zdradzić jego cenę? Zwłaszcza interesuje mnie kamień, bo obudowę będziemy chyba murować sami. Gratuluję. Mi też siebardzo podoba wasz kominek. Czy mógłbyś napisac gdzie kupowałaś marmur,jak sie nazywa, i ile on Cię kosztował? dzieki kominek zamowilam "w calosci" czyli lacznie z obudowa,wiec nie wiem skad konkretnie przybyl do nas kamien a kominek montowala u nas firma Interior z Redy. marmur to Brecia Sarda a wyceniony w umowie zostal na 6 tys.( z paskiem granitu) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MiA Wojtek 27.08.2007 14:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2007 Joolu, przepraszam ze nie odpowiedzialam na Twoje zaproszenie niestety podczas naszego pobytu sprawy zwiazane z budowa tak nas pochlonely,ze nie miaam szansy wygospodarowac ani odrobiny czasu na spotkania nie odwiedzilam nawet tesciowej mieszkajacej w Gdyni moze kiedy znajde chwilke uzupelnie moj "pamietnik budowy" tam bedzie dokladne wyjasnienie jak spedzalismy urlop w Polsce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mohag 29.08.2007 18:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2007 No widzisz jak ladnie sie kuchnia prezentuje a jak domowo sie juz u Was zrobilo niestety jak sie nie jest na miejscu to takie hocki-klocki zawsze wychodza jest to nieprzyjemne i wkurzajace, ale takie zycie budujacych na odleglosc .... jedno co jest na plus to to ze pomimo takich wpadek czas Was nie goni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joola 29.08.2007 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2007 MiA, no w takiej sytuacji wybaczam, ale następnym razem proszę mi się nie wykręcać Co do problemów na budowie, to współczuję i na pocieszenie dodam, że niektórzy tak mają nawet jak są na miejscu. No i zawsze może być gorzej (żartuję ) Wykończeniówka wykańcza ale nie poddawaj się Będę trzymać kciuki ps.Ładna kuchnia i kominek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jea 29.08.2007 23:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2007 Witam MiA, fajny domek i dzięki za pogaduchy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MiA Wojtek 30.08.2007 09:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2007 No widzisz jak ladnie sie kuchnia prezentuje a jak domowo sie juz u Was zrobilo niestety jak sie nie jest na miejscu to takie hocki-klocki zawsze wychodza jest to nieprzyjemne i wkurzajace, ale takie zycie budujacych na odleglosc .... jedno co jest na plus to to ze pomimo takich wpadek czas Was nie goni domowo? domowo bedzie,kiedy chociaz czesc kuchenno-jadalna zostanie ukonczona poki co parter widze przez pryzmat ciagle walajacych sie czesci hydrauliczno-stolarskich,kartonow na podlodze ktore ogladalam kazdego dnia przez dwa tygodnie wrrrr tak sobie myslalam bedac na budowie...teraz wskazowki Mohag beda na wage zlota o ile na ten moment nie jestem w stanie zmusic sie do wytyczenia stolarzowi miejsca polaczenia barku ze sciana a musimy ominac kable w scianie...zaginione poniewaz kontaktow wyprowadzonych nie mam a kurde chociaz jeden by sie przydal to do nastepnego wyjazdu powinnam podjac decyzje i ewentualnie zamowic/kupic jakies "szmatki" na okna,rozejrzec sie za oswietleniem..koniecznie wybrac KOLOR na sciany i juz w tym miejscu czuje ze przerasta to moje mozliwosci mam chwilowo dosyc tego domu a do tego w listopadzie musimy kupic panele na pietro..o drzwiach zdecydujemy kiedy zobaczymy zamontowane nasze sapeli z bulajowym oczkiem w lazience moze beda takie same a moze...nie...nastepnie przemyslec kwestie tarasu (powiekszenie) wejscia do domu,materialu jakim oddzielimy sie od sasiadow - balkon i tartas(luksfery czy drewno) o ile podniesiemy i gdzie wyrownamy teren itp.itp. wiekszosc prac wykonanych zostanie wiosna ale juz w listopadzie spotykamy sie z wykonawca i powinnismy wiedziec co ma wykonac czas nas niby nie goni...jednak cisne sama Wojtka,zeby jak najszybciej dom skonczyc i wkoncu pomyslec o innych sprawach...mam nadzieje,ze do konca przyszlego roku nam sie to uda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MiA Wojtek 30.08.2007 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2007 MiA, no w takiej sytuacji wybaczam, ale następnym razem proszę mi się nie wykręcać Co do problemów na budowie, to współczuję i na pocieszenie dodam, że niektórzy tak mają nawet jak są na miejscu. No i zawsze może być gorzej (żartuję ) Wykończeniówka wykańcza ale nie poddawaj się Będę trzymać kciuki ps.Ładna kuchnia i kominek Joolu, nawet nie mam najmniejszegio zamiaru wykrecac sie ! Naprawde mam nadzieje,ze uda nam sie spotkac..moze takze u nas? cobysmy mogly kominki przecudne porownac ? Kuchnia mam nadzieje nabierze jeszcze wyrazu,kiedy dojdzie ten moj barek wymarzony..ocenimy to w listopadzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MiA Wojtek 30.08.2007 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2007 Witam MiA, fajny domek i dzięki za pogaduchy witam dziekuje i zapraszam na pogaduchy szczegolnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mohag 30.08.2007 16:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2007 Jak to nie masz kontaktow ? zaplytkowali Ci czy jak ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MiA Wojtek 01.09.2007 12:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2007 Jak to nie masz kontaktow ? zaplytkowali Ci czy jak ?? ano zatynkowali..zaplytkowali.. dobrze,ze robilam zdjecia scianom jeszcze przed tynkami (muratorowi niech beda dzieki ) i wygladalo to tak: http://img368.imageshack.us/img368/9302/img6063cd4.jpg potem tak: http://img394.imageshack.us/img394/8548/kopias5000649ov8.jpg no i wkoncu tak : http://img489.imageshack.us/img489/6396/s5000876ht4.jpg najgorsze,ze kable "leca" w miejscu gdzie ten moj barek mial byc do sciany umocowany na podstawie zdjec wyliczylam miejsce polaczenia bezkolizyjnego - http://img179.imageshack.us/img179/7906/prop2jpgbe3.jpg ale co bedzie jesli sie w wyliczankach machnelam ? bede miala faceta na sumieniu ewentualnie w koncu przyjdzie mi polozyc ten barek na blacie echhhhh mial byc jasny - bedzie ciemny..mial byc wyzej - bedzie nizej a wracajac do kontaktow..jeden przydaloby sie "wyciagnac" ale troche sie boje,ze nie trafimy i co? obrazek powiesze ? a jeszcze jeden kontykt intelygentnie zatynkowany byl w przedpokoju i mialam wybor,albo szukamy czyt.ryjemy w scianach domniemywajac gdzie tez moze byc albo...nie bedzie swiatla w wiartrolapie rylismy dzieki Bogu trafili za "druga dziura".. f.a.h.o.w.f.c.y. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Do_rota 01.09.2007 18:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2007 Witam! Zajrzałam do Waszego dziennika i zachwyciłam się waszym "miejscem na ziemi". Domek macie świetny i widzę że wykończeniówka idzie do przodu. Czytając o waszych perypetiach z podwykonawcami, aż się boję co nas czeka przez najbliższy rok. Życzę powodzenia w szukaniu kabelków Będę zaglądać i podpatrywać pomysłu(jeśli można) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MiA Wojtek 03.09.2007 08:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2007 Witam! Zajrzałam do Waszego dziennika i zachwyciłam się waszym "miejscem na ziemi". Domek macie świetny i widzę że wykończeniówka idzie do przodu. witaj i dziekuje wykonczeniowke sama gonie ile sie da,poniewaz...przede wszystkim chce juz skonczyc te budowe Czytając o waszych perypetiach z podwykonawcami, aż się boję co nas czeka przez najbliższy rok. a moze...przez rok sytuacja na tyle sie unormuje,ze przestana byc tacy kaprysni/nieslowni/przestana klamac/krecic itp. zycze tego wszystkim budujacym z calego serca Życzę powodzenia w szukaniu kabelków Będę zaglądać i podpatrywać pomysłu(jeśli można) Pozdrawiam a dziekuje...jeden postaramy sie znalezc - kontakt w tamtym miesjcu bylby wielce wskazany.. podpatruj do woli narazie kominek cieszy sie sporym wzieciem, praw autorskich sobie nie przypisuje,poniewaz...sama zgapilam od innych forumowiczow pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
novi_ana 03.09.2007 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2007 mia moja rada, jesli nie kupiłaś jeszcze krzeseł i decyzji - tych pierwszych sosnowych z IKEA-stół jest świetny, mam 3 lata i wydaje nam się coraz ładniejszy..ale te krzesła - z szesciu zostały trzy, a to pewnie tylko dlatego, że już drugi rok używamy dębowych też z IKEA, ale dużo lepszej jakości i te pierwsze poszły w odstawkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MiA Wojtek 03.09.2007 11:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2007 mia moja rada, jesli nie kupiłaś jeszcze krzeseł i decyzji - tych pierwszych sosnowych z IKEA-stół jest świetny, mam 3 lata i wydaje nam się coraz ładniejszy..ale te krzesła - z szesciu zostały trzy, a to pewnie tylko dlatego, że już drugi rok używamy dębowych też z IKEA, ale dużo lepszej jakości i te pierwsze poszły w odstawkę kupilam tzn.zamowilam wykonanie..co zostalo spisane..zaklepane a co do stolu - ogladalismy tu w Dortmundzie i tez wpadl nam w oko..a ten dostarczony przez polska Ikea podobno kolor mial conajmniej dziwny moze przypadek i gdyby wymieniac,za ktoryms razem otrzymalibysmy ten ladny odcien tylko czasu brak na takie wycieczki,rozpakowania,zapakowania itp. zobaczymy co wykona stolarz dostal ode mnie wydruki z netu stolu i krzesel z...Ikea tylko kolor mial byc inny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mohag 03.09.2007 16:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2007 Mia, powiem prawde ze ja bym kula te plytki, plytki mozna dokupic a w kuchni kontaktow jest zawsze za malo pozniej bedziesz sie wsciekac ze nie masz gdzie co podlaczyc i bedziesz wspomagac sie kablami, przedluzaczami ktore beda lezec na wierzchu i paskudnie wygladac. U Ciebie ze znalezieniem nie bedzie tak strasznie bo mozesz od dolu policzyc bloczki na zdjeciu. Mia, naprawde sie zastanow, ja wiem ze to dodatkowa robota, ale pozniej bedzie Cie szlag trafial ze jednak tego nie zrobilas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MiA Wojtek 03.09.2007 17:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2007 Mohag, jeden z pewnoscia wyciagne ..nawet prawie wiem gdzie jest w razie czego mam...3 metry kwadratowe plytek kuchennych w zapasie tak zamaszyscie kupowalam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MiA Wojtek 03.09.2007 17:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2007 a przede wszystkim zrobie to dla bezpieczenstwa osoby,ktora bedzie montowac barek jesli wczesniej ustalimy dokladnie gdzie znajduja sie gniazdka,bez obawy bedzie mozna wiercic w scianie poki co boje sie wyslac stolarzowi fotki z miejscem montazu obawiam sie,ze odmowi wykonania uslugi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts