Mohag 03.09.2007 17:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2007 Z tego jednego mozesz bez problemu zrobic podwojne gniazdko, bo z tego co widze u Ciebie na rysunku byly dwa gniazdka na tej samej lini przewodowej. Ja tez tak zamaszyszcie kupowalam kafle i jaki wymyslilas ten barek, tz jaki ciemny czy jasny ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MiA Wojtek 03.09.2007 17:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2007 Z tego jednego mozesz bez problemu zrobic podwojne gniazdko, bo z tego co widze u Ciebie na rysunku byly dwa gniazdka na tej samej lini przewodowej. dokladnie tak,tyle ze to gniazdko blizej drzwi raczej mi potrzebne nie bedzie,wiec poszukamy drugiego i jak madrze piszesz zrobimy podwojne Ja tez tak zamaszyszcie kupowalam kafle tyle,ze ja tu podwojna ilosc zakupilam tak jakos w sklepie oszacowalam pasek na kuchennej scianie na 7 metrow nie chcialo mi sie jechac do sklepu oddawac pozostalej polowy chciaz bywalam w tym sklepie nie raz a co tam,skladzik kolo domu sama sobie tymi kafelkami wykafelkuje noooo przynajmniej kawalek sciany i jaki wymyslilas ten barek, tz jaki ciemny czy jasny ? koniec koncow zamowilam w kolorze stolu i krzesel,ktory to ma byc zblizony do koloru frontow.. ale nie mowie koniec w tym temacie - moj wymarzony barek w kolorze natruralnego drewna (nie wiem jeszcze jakiego ) stanie w mojej nowej kuchni w moim nowym domu/mieszkaniu juz za kilka lat,kiedy tylko dokonczymy dom w Rewie.. i tez bedzie to kuchnia Ikea tylko w zupelnie innej kolorystyce i zupelnie inaczej zaaranzowana..tu jest minimum a planuje wypas na maksa - ikeowskiego naturalnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mohag 03.09.2007 18:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2007 Wiesz sprobuj wyciagnac te dwa kontakty, ten blizej blatu zrob podwojny... a ten ktory wychodzi pod blatem albo sobie odpusc, albo tez go odkuj i zrob sobie jedno gniazdko pod blatem..... przy koncu blatu mozesz sobie zrobic dziure ktora sie zakrywa takim plastikowym pierdolniczkiem zeby bylo ladnie i mozna tamtedy przeciagnac kabel do lampki ktora bedziesz mogla sobie na blacie postawic. Ostatnio sasiadka zrobila sobie IKEA-owska czerwona kuchnie na wysoki polysk, normalnie miodzio .... tak ladnej czerwonej kuchni jeszcze nie widzialam. Kumpelka z pracy ma tez ich czarna na wysoki polysk, ale to juz od kilku lat - kiedys byly czarne teraz nie wiem czy jeszcze maja to w ofercie, ale wyglada zajefajnie.Ja ogolnie jestem fanka IKEA ... no moze oprocz mebli tapicerowanych, ale w tym sklepie dla siebie zawsze cos wybiore. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MiA Wojtek 04.09.2007 07:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2007 Mohag, czy mowilam Tobie juz,ze...masz super pomysly ? kurcze nawet nie pomyslam o lampce na blacie lampka,nie lampka prad dostarczony do tego miejsca pewnie sie przyda... lampka,radio,wentylator,t.e.l.e.w.i.z.o.r nieeee ten ostani w ogole nie jest planowany do tego domu Jesli chodzi o Ikea jeszcze do niedawna nie bylam zadna fanka tkwilo we mnie przekonanie,ze styl jakis zbyt surowy i tylko nakladane ogomne prostakatne zlewy maja kiedy,kiedys..kiedys kolezanka ublagala mnie,zebym z nia pojechala do Ikea, z zamknietymi oczami jakby za kare, przemaszerowalam przez sklep nie widzac NIC ladnego A teraz przekonuje sie przynajmniej do mebli kuchennych Mamy tu w De taki moderny pokoj z niskimi polkami na plyty CD,sprzet grajacy i na TV,niskim stolikiem i wypoczynkiem (nie z IKEA) i...fajny jest ten pokoj Z mebli tapicerowanych widzielismy w Dortmundzie fajna kanape narozna ze skory, jednak slysze dosyc sporo negatywnych opinii o ikeowskich kanapach i na pewno kupowac takowych w Ikea nie bedziemy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MiA Wojtek 04.09.2007 07:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2007 A jesli chodzi o meble kuchenne,w De jest wiekszy wybor niz w Polsce wlasnie spojrzalam do katalogu - sa frony i czerwone i czarne i...wiele innych z pewnoscia cos wybiore kiedy juz bede wybierac cos co oczywiscie bedzie pasowalo do barku z jasnego naturalnego drewna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ANNNJA 15.09.2007 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2007 WITAJCIE,..podzwiam budowanie na odległość,...chociaz sama piszesz ile to energi kosztuje, i masz racje, wiec tym bardziej WAS podziwiam!!!!gratuluje udanych połaczeń kolorystycznych i dobrego smaku.....jasny gres i listwy ciemne z drewna-..... wpadlo mi najbardziej w oko....też tak zrobie,taras- masz rację że drewniany jest cudowny, cieplejszy i jakoś tak przyjemniej, tym bardziej w domku wakacyjnym...- jestem ZA: są odpowiednie farby i zabezpieczenia, a męża przekonaj tym iż dawniej budowali drewniane mosty , a nawet zwykłe kładki przez rzekę-....zwykłe polskie drewno i nikt takiej kładki nie malował...i wytrwała tuż nad strumykiem wody conajmniej pare lat...-więc DA SIE!!!! powodzenia!!!p.s. mieszkałam kiedys w Iserlohn...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MiA Wojtek 18.09.2007 07:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2007 ANNNJA, witaj milo Ciebie tu widziec i dziekuje za super rady dotyczace drewna na tarasie - dajesz mi swietne argumenty dla Wojtka,ktory juz zaczal marudzic o krotkiej zywotnosci drewna co do naszych polaczen kolorystycznych....zobaczymy za kilka miesiecy jak bedzie wygladal efekt koncowy o podloge sie nie martwie,tu WIEM ze bedzie super..mam watpliwosci co do scian,ale...co tam...w nastepnym domu nie popelnimy juz bledow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ANNNJA 18.09.2007 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2007 ostatnio sama przegladalam na forum rózne linki na temat drewnianego tarasu...są naprawde i różne linki, świetne wzory i pomysły....kiedys widzielismy taki drewniany taras w muratorze- ale tam był zadaszony, to było naszą inspiracją, nawet w murowańcu przewidywaliśmy drewniany taras, teraz-to sami nie wiemy jaki robic, czy drewniany czy poprostu trawka.....-a to dlatego żę bardzo wysoko wyszedł nam taras, a to odbiera troche radości z przebywania wśród zieleni..bo jakie to przebywanie jak bedziemy prawie 1m. nad gruntem działki....., zastanawiamy się nad przeniesieniem życia tarasowego do altanki......- która pare metrów dalej powstanie już z pewnością na poziomie "0"= czyli gruntu........na działce chcemy jak najmniej betonu.......-( z racji wybranej konstrukcji domku .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MiA Wojtek 20.09.2007 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2007 u nas takze taras wychodzi wysoko moze nie metr,ale jednak.. tez marzylaby sie trawka prawie od wejscia z domu...jednak tyle ziemi nawiesc nie mozemy przy kolejnej wizycie na budowie planujemy rozmowe z naszym kier.budowy na ten temat i osoba,ktora nam taras bedzie powiekszala zobaczymy co nam zaproponuja ...wiesz...co innego chciec a co innego moc tak jak z moimi schodami - chcialam z podestem..przyjechal stolarz pomierzyl,pomyslal i stwierdzil,ze..sie nie da przy naszym otworze na schody na wysokosci podestu i jeszcze sufitu wyszloby 1.40 i raczej utrudnilaloby to korzystanie ze schodow my lekko roslejsi jestesmy tak wiec z wszelkim chceniem jestem juz duzo bardziej ostrozna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mohag 28.09.2007 17:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2007 Mia, a nie mozesz zrobic stopniowanego tarasu ? tz pierwszy podest wypadal by na wyjsciu, ale podest nie szerszy niz dwa stopnie, tak tylko do wygodnego wyjscia... pozniej juz mozna dolny podest zrobic na poziomie trawy i tam zrobic wlasciwy taras. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 28.09.2007 17:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2007 Mia, a nie mozesz zrobic stopniowanego tarasu ? tz pierwszy podest wypadal by na wyjsciu, ale podest nie szerszy niz dwa stopnie, tak tylko do wygodnego wyjscia... pozniej juz mozna dolny podest zrobic na poziomie trawy i tam zrobic wlasciwy taras. Mój sąsiad tak ma - mały podeścik, schody i na dole taras i powiem, że wygląda to tak sobie , w sumie dziwnie wygląda. Może przez te schody . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mohag 28.09.2007 17:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2007 no nie wiem jaki Mia ma "uskok" miedzy wyjsciem a gleba ale o schodach nie myslalam, tylko raczej o takich ala dwoch niezaleznych plaszczyznach. cos takiego bardziej http://www.homesolute.com/typo3temp/pics/3992439b72.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MiA Wojtek 28.09.2007 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2007 dlugo szukalam jakis fotek gdzie byloby widac roznice pomiedzy tarasem a gleba mniej wiecej wyglada to tak - to taras i moj kuzyn (mam nadziej,ze mnie nie zabije ) http://img517.imageshack.us/img517/6374/img6442vz4.jpg dalszy spadek poziomu nie jest widoczny na fotce... roznice od tarasu a granica dzialki szacowalabym na..ok 1 metra! to dosyc duzo poniewaz dzialka niewielka chcemy ten taras poszerzyc i dodatkowo przedluzyc a dokladniej zakrecic za rog domu i tam zrobic kolejny taki 3x3 z tym,ze to wszystko na jednym poziomie sadze,ze z (jak to ostatnio okreslam) chceniem poczekam do listopada,kiedy to omowimy ten problem z naszym kier.budowy i przyszlym wykonawca wtedy podejmiemy ostateczne decyzje bo ta,ze taras MUSI byc powiekszony jest podjeta,uchwalona,zaklepana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MiA Wojtek 28.09.2007 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2007 doradzcie mi dobrzy ludzie niedlugo w jednym z marketow beda w cenie dosyc a nawet bardzo przystepnej takie akcesoria - http://img259.imageshack.us/img259/2610/bild13ly5.jpg http://img259.imageshack.us/img259/396/bild18at6.jpg jak sadzicie - kupic,nie kupic? Wojtek chcialby do obu lazienek a ja sie waham czy do ikeowskich mebli takie ustrojstwo bedzie pasowac? noszzz kurde nie mozemy wg.cen meblowac chalupy chociaz inspiracji wygorowanych nie mamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mohag 28.09.2007 20:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2007 kurde to dosyc duzo ziemi nawiezdz zawsze mozna, ale jak to sie bedzie mialo do innych dzialek i do drogi ? Najlepiej chyba wyjdzie jak jednak zrezygnujesz z wizji tarasowo-trawowej na jednym poziomie Nie kupuj dwoch takich samych, do Ikeowskiej nie za bardzo bedzie... poczekaj przeciez sie nie spieszy, moze kiedys znowu rzuca w innym wydaniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joola 28.09.2007 21:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2007 u nas takze taras wychodzi wysoko moze nie metr,ale jednak.. tez marzylaby sie trawka prawie od wejscia z domu...jednak tyle ziemi nawiesc nie mozemy MiA a może skarpka wokół tarasu np. z kamiennymi stopniami byłaby jakimś częściowym rozwiązaniem Podoba mi się też propozycja tarasu wklejonego przez Mohag Co do akcesoriów łazienkowych, to również zgadzam się z Mohag, że do Ikejowej nie pasują Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MiA Wojtek 29.09.2007 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2007 dzieki dziewczyny za rady odnosnie dzialki..podniesc ja troszke musimy,tylko wesze problem z sasiadami zza sciany nasadzili sobie jablonek czy innych gruszek i jakos nie zanosi sie aby chcieli cokolwiek podnosic kolejny sasiad graniczacy z dzialka z ich strony ma podmurowke tak +/- 50 cm jesli my na granicy naszych dzialek podniesiemy troche a oni nie - znajda sie w rynience ..a dodatkowo cos nam ostatnio poprawnosc komunikacji szwankuje i trudno o jasne ustalenia wrrrr ale...za 3 tygodnie kolejny raz jedziemy do Rewy poruszymy ponownie kwestie powiekszenia tarasu (oni zrobili wielkie oczy na sygnal od nas o naszych zamiarach) hmmm moze im ta chuda kiszka wystarczy? a przy okazji kwestie ogrodzenia i podniesienia terenu..te prace powinny ruszyc juz wczesna wiosna i dobrze byloby gdybysmy mieli te sprawy uzgodnione.. kurde - NIGDY WIECEJ BLIZNIAKOW !!! alez mam wnioski na czasie co do akcesoriow powyzej takze sadze,ze do ikeowskiej lazienki nie bardzo poszukam kiedys cos lzejszego..jednak do dolnej bedzie pasowac a i kosztuja niewiele jeszcze tylko wybrac rozwiazanie zamkniecia prysznica oraz wneki -kotlowni,dodac lustro i lampy,pomalowac i jedno pomieszczenie bedzie skonczone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mohag 29.09.2007 10:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2007 Do tej z IKEA-i pomysl moze o jakims drewnianym zestawie pod kolor mebli, bedzie superancjo wygladac. Wiesz z sasiadami to jest tak ze zawsze sie z kims tam graniczy, nawet dzialkami i "klopoty" moga sie i tak zdarzac moja sasiadka po lewej jest taka troche nie do zycia, ale mi osobiscie to zwisa ale sasiadow po prawej to wszyscy powinni mi zazdroscic, normalnie ludzie do rany przyloz i z niczym nie maja problemu. Pomagaja jak moga, kosza mi trawe przed domem przy okazji swojej, chcialam sie pozbic drzew na dzialce to zaproponowali ze oni to zrobia i beda mieli do pieca.... nawet ostatnio wpadli na pomysl ze jak chce sobie kominek zrobic to moge sie przebic do ich komina przez sciane w pokoju (nasz komin jest po drugiej stronie) bo oni i tak maja wolny jeden kanal. a tak jeszcze patrze sobie na zdjecie Twojej kuchni i zastanawiam sie kto wpadl na pomysl zeby plytki polozyc do sufitu w miejscu gdzie jest pochlaniacz ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MiA Wojtek 30.09.2007 06:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2007 Sasiedzi...temat rzeka jestem bardzo ciekawa jak uloza sie nasze relacje co do kafli do sufitu,to jest pomysl.....MOJ! a powaznie to efekt pochopnych decyzji kiedys...gdzies...widzialam kafle do sufitu i podobalo mi sie,wiec na pytanie kafelkarza jak ma kleic odpalilam "do sufitu" i pognalam dalej wiem,ze generalnie zasadniczo wg.ostatnich terendow kladzie sie DO okapu ale...jakos mi te kafle nie przeszkadzaja znaczaco..kuc ich mi sie nie chce stwierdzilam,ze w przyszlosci dolozymy jeszcze 2 szafki wiszace i bedzie GUT Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mohag 30.09.2007 09:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2007 Jakbys dobrala kolor scian podchodzacy pod kafelki to nie bedzie sie tak rzucac w oczy... no ale jak mowisz ze Ci to nie przeszkadza to jest tez gut Pomyslalas juz nad czyms na to okno kuchenne ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts