MiA Wojtek 02.10.2007 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2007 Kolorem scian musze polaczyc bez podlogi i krem kafli na scianie na razie sklaniam sie do jasnego bezu duluxa polaczonego z Cafe latte na scianie z kominkiem jednak nie jest to wybor,ktory mnie rzuca na kolana za chwile znowu bedziemy na budowie,wiec chyba kupie probki i pomaluje kawalek sciany coby zobaczyc jakiego mozna efektu sie spodziewac.. martwi mnie to,ze facet w sklepie nie polecal nam duluxa a wg.kolorow oferowanych przez producentow na razie tylko u nich widzialam takie,ktore byly by odpowiednie do nas no nic szukam jeszcze..mam 2 miesiace na zastanowienie na okna baardzo podobaja mi sie dokladnie takie rolety http://img72.imageshack.us/img72/2161/173514dsc03497zr9.jpg niestety nie wiem komu zakosilam te fotke wiec o producenta/miejsce zakupu trudno zapytac po przejzeniu ofert dostepnych i tu (w DE) i w Polsce coraz bardziej sklaniam sie do zlozenia zamowienia w Dekorii..problem w tym,ze nic gotowego nie kupie...w jednym pomieszczeniu kuchenno-przedpokojowo-salonowym nam 3 okna 150/150 i 2 okna 180/230 dobrze byloby aby rolety/zaslony byly takie same a po przeanalizowaniu mozliwowsci powieszenia na okna balkonowe rolet rzymskich hmmmm raczej nie bedzie to dobrze wygladalo myslelismy takze nad ikeowskimi (jak to nazwac) panelami okiennymi jednak wyszlo nam,ze bedzie ciut za modernie...i malo przytulnie.. wiec chyba na duze okna powiesimy zaslony na szelkach a na male- rolety rzymskie z tego samego materialu takze na szelkach.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 15.10.2007 15:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2007 Jeżeli Ty masz wrzody to ja pewnie juz nie mam żołądka Bluźnie już tak okrutnie, że przestaję nad tym panować. Ale taka jest prawda, jak rzucę miesem to inaczej im robota idzie Wiec sie nie martw, to pewnie nam minie a sama z tym problemem nie jesteś Mój elektryk to kuzyn. Umieram w niepewności, czy to będzie działało. Niebawem zaczniemy akcję kontaktową i wtedy się okaże Trochę żałuję, że mu to zleciłam Ale jak to się mówi, teraz to po ptokach Mam nadzieję, że nie bediz emi tego robił miesiąc Co zaś się tyczy targowania to kilka dni temu sama podniosłam cenę o 50zł dla murarza. Powiedziałam, że jak zrobi mi to w poniedziałek to dostanie nie 350 a 400. Był dziś o 9 rano na budowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MiA Wojtek 17.10.2007 12:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2007 Witaj Mayland a wcale mnie nie pociesza Twoj ewentualny brak zoladka to co dzieje sie obecnie w budownictwie..zachowanie wykonawcow wola o pomste do nieba i tylko czekam,kiedy Sprawiedliwy rzuci kilka gromow...oby celnych miesem rzucam a jak! jednak czesciej popadam w stan bezsilnosci...gdybysmy byli na miejscu lub mieli troszke blizej moze byloby latwiej? chociazby uzyskac deklaracje czy wykonawca wykona prace,ktorej sie podejmuje ewentualnie znalezc kogos innego a tak...elektryk obiecywal "juz..zaraz" z tego co wiem,nie zrobil tego do tej pory ale przez telefon "jutro wchodzi" a jak znam zycie za tydzien bede musiala szukac kogos innego tylko pojac nie moge czy naprawde stanowi tak wielka trudnosc przekazanie informacji,ze...nie chce/nie moge/nie oplaca mi sie (chociaz sam cene ustalalem ) ?? achhhh co do pracy znajomych/rodziny na budowie,do tej pory znajomy wykonywal nam gladzie i jestem z tej wspolpracy bardzo zadowolona..kosztowalo mnie to duzo mniej niz ceny "rynkowe" (zeby nie bylo - cene sam wyznaczal ) a wykonanie naprawde super! poprawil schrzanione tynki az milo popatrzec..ten sam facet bedzie powiekszal nam taras,robil ogrodzenie itp. za to mojej osobistej kuzynki maz bedzie nam malowal i kladl panele na pietrze...generalnie zawodu malarza nie wykonuje juz od lat,ale co tam zwykly dom budujemy nie palac,wiec...bedzie dobrze pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agusia i Marco 05.11.2007 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2007 Bardzo ładny kominek taki nie typowy, a i widzę że bardzo duży domek macie,nie doczytałam tylko się --to bliźniaczy może? Życzymy powodzenia na budowie. My dziś ŚWIĘTUJEMY :D (ale trochę z innej paki. ) BUM BUM BUM DZISIAJ Została wydana -- NASZA NOWA KSIĄŻKA - a dokładnie MARKA - najnowsza na rynku. TAK ŚWIEŻA ,ŻE JESZCZE GORĄCA - POTRZEBUJE PARU DNI ABY WEJŚĆ NA RYNEK DO WSZYSTKICH KSIĘGARŃ. Serdecznie zapraszam na nasze forum . Oprócz tego zapraszam również na KURSY BEZ WYCHODZENIA Z DOMU - dające CERTYFIKATY MIĘDZYNARODOWE. Polecam bo warto ( póki jest taka szansa, wiek od 16 lat) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 05.11.2007 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2007 Bardzo ładne drzwi! Jesli to nie problem to chciałabym poznać cenę drzwi i ościeżnicy. Może być na skrzynkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mohag 05.11.2007 21:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2007 drzwi sa jak talala o jakich panelach myslisz ? tz co chodzi Ci po glowie... ps. cierpliwosc, cierpliwosc moze nas uratowac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MiA Wojtek 06.11.2007 17:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2007 Bardzo ładny kominek taki nie typowy, a i widzę że bardzo duży domek macie,nie doczytałam tylko się --to bliźniaczy może? Życzymy powodzenia na budowie. My dziś ŚWIĘTUJEMY :D (ale trochę z innej paki. ) BUM BUM BUM DZISIAJ Została wydana -- NASZA NOWA KSIĄŻKA - a dokładnie MARKA - najnowsza na rynku. TAK ŚWIEŻA ,ŻE JESZCZE GORĄCA - POTRZEBUJE PARU DNI ABY WEJŚĆ NA RYNEK DO WSZYSTKICH KSIĘGARŃ. Serdecznie zapraszam na nasze forum . Oprócz tego zapraszam również na KURSY BEZ WYCHODZENIA Z DOMU - dające CERTYFIKATY MIĘDZYNARODOWE. Polecam bo warto ( póki jest taka szansa, wiek od 16 lat) a dziekuje..dziekuje dom wcale duzy nie jest poniewaz jaki sie slusznie domyslilas to blizniak wydania ksiazki gratuluje i trzymam kciuki za wiecej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MiA Wojtek 06.11.2007 17:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2007 Bardzo ładne drzwi! Jesli to nie problem to chciałabym poznać cenę drzwi i ościeżnicy. Może być na skrzynkę wiem,ze dziwnie to zabrzmi...ja nie wiem ile kosztuja nas te drzwi wstawial nam sasiad zza sciany a ze zajmuje sie tym zawodowo to jakies tam rabaty dostal na siebie,za montaz nic nie chcial a mamy z nim pewne nie rozliczone kwestie finansowe o ktorych nie bylo czasu konkretnie porozmawiac,wiec placic od razu nie musielismy i pozostalismy w nieswiadomosci z netu mozna ja miec za... DRE moze to da jakis finasowy obraz kosztow ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MiA Wojtek 06.11.2007 17:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2007 Mohag, powiem szczerze - nie wiem... dobrac pod czerwonawy odcien drzwi i schodow ? tylko wtedy moze w oczy razic ta czerwien czy kontrastowo jasny lub ciemny kolor? o firmach w ogole jakos nie mam glowy pomyslec..mam jeszcze troszke czasu..wiec moze wpadne na cos g.e.n.i.a.l.n.e.g.o za kilkanascie dni znowu bedziemy w domu moze znajde troche czasu aby podumac o podlodze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mohag 06.11.2007 18:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2007 Nie musisz wcale sugerowac sie kolorem drzwi, to jest staly element i jest jaki jest Laminat wybierz moze jednak ciemniejszy, chociaz nie za bardzo ciemny... bo bardzo ciemny laminat tak jak bardzo jasny Ahorn albo Buche wyglada billig I rozejrzyj sie za jakims specylicznym "drewnem" tz taki ktory nie wystepuje powszechnie w parkietach ... jak juz sztucznie to na calosc hihi chociaz efekt bedzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MiA Wojtek 08.11.2007 13:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2007 sztucznie..sztucznie.. tosz panele chce polozyc a nie wykladzine pvc pewnie,ze wolalbym fajne dechy ale po pierwsze cena - obawiam sie,ze zakup odpowiednio wysuszonych desek,potem ich obrobka a i samo polozenie koniec koncow wyjdzie cenowo nie najnizej... po drugie dostepnosc - napawde nie mam kiedy/jak biegac w poszukiwaniach czegos fajnego no nie mam i juz paneli w sklepach skolko godno wiec nie ma najmniejszego problemu z zakupem..ide moze do 2..3 sklepow wybieram najwlasciwsze (? ) i czekam na transport potem moj kuzyn kladzie mi to ladnie i mamy podloge wiem,ze nie bedzie to podloga wysokich lotow ale ten dom to w dalszym ciagu nasz domek letniskowy i naprawde mam dosyc tej budowy,wiec...moze i na latwizne ide ale w koncu chcialabym tam pojechac odpoczac a tu ciagle - elektryk,stolarz,kafelkarz,elektryk,malownie,podlogi a za chwile zacznie sie plot,podjazd,taras,barierki,trawniki a dopiero potem...relaks a ja juz jestem zmeczona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agusia i Marco 08.11.2007 15:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2007 Jeśli mogę się dołączyć do rozmowy proponuję wszystkie panele ale polskie -- tylko nie niemieckie są gorszego wykonania. Nie wiem czym to jest sugerowane czy ściepy do nas wiozą czy co ale niemieckie z doświadczenia mojego i znajomych są matowe (widać każde smugi, a bez pasty się nie obejdzie) i na złączeniach wykrzywiają się i przy latach użytku odchodzą brzegi. Natomiast Polskie są lekko prążkowane nie wymagają częstego pastowania a nawet w ogóle takie miałam na pierwszym mieszkaniu( i pięknie wyglądały i wyglądają wciąż u teściów ) a tu na drugim mam niemieckie i do du....py . A i weź pod uwagę czy panel spodoba Ci się we wzorek jeżeli tak to pomyśl jak gęsty ten wzorek chcesz mieć. Ja wpadłam jak śliwka w kompot podobały nam się jedne ale w sęki ( na jednej paneli były góra dwa sęki i przy 3 deskach było ich też mało )i pomimo ze przykładaliśmy 3 deski do siebie w sklepie to ogółem po złożeniu podłogi byliśmy lekko w szoku że wyszła podłoga napaćkana. A my chcieli tylko aby gdzie nie gdzie był sęk . Teraz mamy podłogę nie tyle że sękatą to mało powiedziane ale okropną w plamki bo w całości to wygląda na plamki a nie parę sęków. Życzę powodzenia w wyborze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 20.12.2007 21:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2007 Niech te Święta tak wspaniałe,będą całe jakby z bajek.Niechaj gwiazdka z nieba leci,niech Mikołaj tuli dzieci.Biały puch niech z nieba spada,niechaj piesek w nocy gada.Niech choinka pachnie wszędzie,no i radość wokół będzie. http://images23.fotosik.pl/128/aa4250b504a33136.jpg Pozdrawiam ****** Sonika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 20.12.2007 21:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2007 http://www.krakow.sercanie.pl/galerie/wigilia/dscn8235.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 21.12.2007 07:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2007 http://kartki.onet.pl/_i/d/kaplica2_d.jpg Niech te Święta tak wspaniałe będą całe jakby z bajek, niechaj gwiazdka z nieba leci, niech Mikołaj tuli dzieci, biały puch niech z góry spada, niechaj kotek w nocy gada, niech choinka pachnie wszędzie radość niechaj też tam będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MiA Wojtek 21.12.2007 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2007 http://img248.imageshack.us/img248/2347/kartka01avc0.jpg Świąt śnieżnych, mrozem malowanych. Prezentów tylko takich niezapomnianych. Sylwestra skąpanego w szampanie, w tańcu szalonego, póki ranek nie nastanie... Zaś w Nowy Rok, gdy zajdzie księżyc a świt się nad światem rozniesie nich jeszcze raz odwiedzi was św.Mikołaj i ...spod stołu podniesie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mohag 21.12.2007 16:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2007 a mowili ze Knut jest taki slodki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikopiko 21.12.2007 16:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2007 Niech ta gwiazda betlejemska, która wschodzi tuż o zmroku da Ci szczęście i pomyślność w nadchodzącym nowym roku. http://digilander.libero.it/blogdinatale/sfondi%20di%20natale/patty1118carols34.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MiA Wojtek 21.12.2007 17:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2007 a mowili ze Knut jest taki slodki on byl slodki...kilka miesiecy temu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MiA Wojtek 21.12.2007 17:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2007 Jeśli mogę się dołączyć do rozmowy proponuję wszystkie panele ale polskie -- tylko nie niemieckie są gorszego wykonania. Nie wiem czym to jest sugerowane czy ściepy do nas wiozą czy co ale niemieckie z doświadczenia mojego i znajomych są matowe (widać każde smugi, a bez pasty się nie obejdzie) i na złączeniach wykrzywiają się i przy latach użytku odchodzą brzegi. Natomiast Polskie są lekko prążkowane nie wymagają częstego pastowania a nawet w ogóle takie miałam na pierwszym mieszkaniu( i pięknie wyglądały i wyglądają wciąż u teściów ) a tu na drugim mam niemieckie i do du....py . A i weź pod uwagę czy panel spodoba Ci się we wzorek jeżeli tak to pomyśl jak gęsty ten wzorek chcesz mieć. Ja wpadłam jak śliwka w kompot podobały nam się jedne ale w sęki ( na jednej paneli były góra dwa sęki i przy 3 deskach było ich też mało )i pomimo ze przykładaliśmy 3 deski do siebie w sklepie to ogółem po złożeniu podłogi byliśmy lekko w szoku że wyszła podłoga napaćkana. A my chcieli tylko aby gdzie nie gdzie był sęk . Teraz mamy podłogę nie tyle że sękatą to mało powiedziane ale okropną w plamki bo w całości to wygląda na plamki a nie parę sęków. Życzę powodzenia w wyborze. dziekuje za wskazowki bedziemy pamietac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts