bratki 02.01.2007 07:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2007 O tez bede na dniach kupowac zmywarke 45-tke, tylko jeszcze sama nie wiem czy w sklepie za rogiem czy w sklepie internetowym (przez net wychodzi duzo taniej... ale czy to jest dobry sposob na kupowanie sprzetu?) i jak to jest z tym halasem? Ile decybeli wg was jest do wytrzymania w polotwartej kuchni? Nie umiem odpowiedzieć w decybelach, ale jeśli kuchnię masz półotwartą to bierz najcichszą jaką znajdziesz. Ten szum naprawdę męczy i przeszkadza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mufka 02.01.2007 07:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2007 Tez tak mysle, ze halas moze byc problemem, tylko kurcze juz nie pamietam jak to jest z tymi decybelami, np moja lodowka jest super cicha, za nic w swiecie nie moge sobie przypomniec ile ma decybeli , eh nawet juz nie pamietam jak nazywa sie ten model hyhyhy sprawdzilabym sobie wtedy ile ma tych nieszczesnych decybeli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mufka 02.01.2007 12:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2007 Ludzie pomozcie 52 dB to duzo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bratki 02.01.2007 16:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2007 To trochę subiektywne. Skala decybelowa jest logarytmiczna, to znaczy dźwięk 2 dB jest dziesięć razy głośniejszy niż dźwięk 1dB, a dźwięk 20dB jest sto razy głośniejszy.Poniższa tabela przedstawia orentacyjne wartości poziomu natężenia dźwięku pochodzącego z róznych źródeł. Źródło dźwięku Poziom natężenia dźwięku (dB)Szept ledwie słyszalny 0(próg słyszalności)Szelest liści 10Szept 20Normalna rozmowa 40Głos zwierząt 50-60Głośna rozmowa 60-70Froterka elektryczna 70Rozpędzony pociąg 80Ruch uliczny o dużym natężeniu 90Młot pneumatyczny 100Wielka orkiestra symfoniczna 110Grzmot nad głową, koncert muzyki rockowej 120Startujący odrzutowiec 130Start samolotu ponaddźwiękowego 140(próg bólu)Startująca rakieta 180 za http://republika.pl/mwalx1/falad.html Przyjmuje się, że hałas o natężeniu około 130 dB może wywołać ból i natychmiastowe uszkodzenie ucha, podczas gdy dźwięk o natężeniu około 80 dB jest tolerowany około 2 godzin. Program zmywarki to ok. 4 godzin - choć nie przez cały czas burczy. Przy czym nie ma tu mowy o uszkodzeniach tylko o irytacji i np. zagłuszaniu telewizora. Dla mnie 52 to byłoby dużo - jeśli to ma być o 12 dB ponad zwykłą rozmowę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mufka 02.01.2007 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2007 Dziekuje )) Teraz mam problem, ktory ze sklepow internetowych jest wiarygodny. Moze ktos z was kupowal juz przez internet i moze mi cos polecic? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fliegermaus 12.02.2007 15:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2007 (edytowane) . Edytowane 24 Października 2019 przez fliegermaus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mojave 13.02.2007 07:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2007 ja mam Bosch 60 cm i wszystkim polecam, jest bardzo cicha - 40 pare decybeli, bodajże 42.Fajnie wszystko domywa, myje w niej nawet teflonowe garnki i patelnie i nic sie im nie dzieje. Drewna nie próbowalam i nie zamierzam.Tez uważam, że 45 nie warto, nas jest na razie 2 i jakos 60 za duża nie jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qqrq5 13.02.2007 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2007 mojave mozesz zdradzic jaki to model??tez chce kupic zmywarke i w gre wchodzi tylko Bosch lub Siemens Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mojave 13.02.2007 11:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2007 sprawdze w domu bo teraz nie pamietam i jutro Ci napisze.Kupowalismy rok temu przez internet (maximedia), za ok 3500 zl, też bralismy pod uwage tylko te 2 firmy, wlaściwie to chcieliśmy siemensa ale akurat wtedy nie było tego modelu i kupilismy analogiczny z bosha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts