Mario B 03.01.2007 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2007 9 grudnia miałem skończone tynki gipsowe,do dzisiaj ok.95%powierzchni już jest suche.2 okna uchylone i tam gdzie nie bylo przewiewu grzejnik elektryczny.W miejscu gdzie tynku bylo wyjątkowo grubo(miałem takie jedno)pojawiły sie kropelki wody które dość szybko znikły.Myślę że jakby sie pogoda utrzymała jeszcze ze 2-3 tygodnie to można śmiało tynkować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wbrat 04.01.2007 05:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2007 Myślę że jakby sie pogoda utrzymała jeszcze ze 2-3 tygodnie to można śmiało tynkować. I w tym cały problem... 3 tygodnie w pogodzie to całkiem sporo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mario B 04.01.2007 05:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2007 Są prognozy długoterminowe które sie raczej sprawdzają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wbrat 04.01.2007 07:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2007 Są prognozy długoterminowe które sie raczej sprawdzają Jeśli ktoś w nie wierzy, to może tynkować. Osobiście bym nie ryzykował, ale to tylko moje zdanie. Za dużo można stracić a za mało zyskać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krezusik 04.01.2007 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2007 Tylko czy wtedy jakis tynkarz się znajdzie. Szukam i szukam i jakoś nie ma chętnych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xena z Xsary 09.01.2007 14:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2007 SŁUCHAJCIE A CZY TYNKI GIPSOWE ROBI PRZED CZY PO ZAMONTOWANIU OKIEN DREWNIANYCH (CZY MOŻNA PRZED?) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fugo79 09.01.2007 20:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2007 tynki najlepiej robic razem z oknami czyli zamontowac okna a na drugi dzien wchodzi ekipa od tynków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
giza25 13.01.2007 11:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2007 I co dalej nie ma jednogłośnego roztrzynięcia sprawy: TYNKOWAĆ czy NIETYNKOWAĆ... oto jest pytanie. My mamy okna, drzwi a dom jest z poddaszem. Poddasze nieocieplone z przewiewami. Tynkarz powiedział, że daje nam pisemną gwarancje, że nic się nie stanie... a jak się stanie to poprawki robi na swój koszt. I co wy na to... mój teść stanowczo odradza, my chcemy jak najszybciej - bo chcemy szybko iść do siebie a nie stale u nich mieszkać, ale nie chcemy stracić kasy... Proszę poradźcie, bo co dzień dwa razy zmieniam zdanie - raz tynkujemy, za chwilę już nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mario B 13.01.2007 14:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2007 Jak Ci daje pisemną gwarancję to czego chcieć więcej??TYNKUJ i nie pękaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Artur K. 13.01.2007 14:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2007 Długoterminowe prognozy nie przewidują zbyt raptownych zmian temperatur. Jeżeli tynki nie będą narażone na zalewanie wodą - można spokojnie tynkować. Zdążą wyschnąć. Tynk powierzchniowo jest już twardy po tygodniu - reszta to tylko odparowanie wilgoci ze ścian - to może spokojnie potrwać nawet i miesiąc - w tym czasie możesz wylać posadzki i wykonać inne roboty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kitapl 14.01.2007 22:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2007 własnie kładą mi tyneczki, pogoda ok bo ok 8-9 stopni. sa w połowie, wietrzymy okienkami i grzejemy kominkiem w kaloryferkach. tynki wyglądaja zajebiscie. obecnie w nowym mieszkaniu mam gipsowe, ale w domu posliśmy w tradycyjne wykończone piaskiem kwarcowym czy czymś takim. wyglądaja praktycznie jak gipsowe ale sa zdecydowanie bardziej solidne moim zdaniem. podobno jak jeszcze przetrę papierem przed malowaniem to poweirzchnia jak szklanka. i biało jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts