Richard_S 01.01.2007 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2007 Witam! Podobno sejm uchwalił nową ustawę o zwrocie VAT od materiałów budowlanych. Nowa ustawa ma być przyjaźniejsza dla obywatela... Czy ktoś coś słyszał o tym.. i może powiedzieć gdzie zasiegnąc dodatkowych informacji jak odzyskać VAT na podstawie tej nowej ustawy?? A może ktoś zna jakiś link do ustaw?? Z góry dziękuję Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
civic9 01.01.2007 21:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2007 raczej bez większych rewolucji,jedynie w niektórych przypadkach gdy ktoś nie miał prawa jeszcze do zwrotu lub już je utracił to teraz może się załapie; więcej: http://www.gazetaprawna.pl/index.php?action=showNews&dok=1867.27.3.2.11.1.0.1.htm ale proces legislacyjny jeszcze w toku, wejdzie to chyba najwcześniej w lutym. tekst nowelizacji:http://orka.sejm.gov.pl/proc5.nsf/ustawy/887_u.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Richard_S 02.01.2007 19:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2007 Dziękuję za informację!! Z tego co się doczytałem.. to nie trzeba zgłaszać końca remontu... Liczyłem na ułatwienia w kwestii wypisywania materiałów i tych specjalnych takich numerków.. No cóż.. trzeba się będzie jednak pomęczyć... Pozdr... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
macio 02.01.2007 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2007 Czy moze orientujecie się, czy jeżeli cały rok pracowałem w Norwegii tam płacę podatek, ubezpieczenie i w Polsce się nie rozliczam z US - to mi się należy zwrot tej różnicy podatku? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
civic9 03.01.2007 00:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2007 nawet cudzoziemcy będą mogli (co prawda dopiero po nowelizacji za jakieś kilka miesięcy) dostać ten zwrot, więc raczej bez problemu (jak masz nasz NIP to nawet przed nowelizacją). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts