vanderbobo 01.01.2007 15:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2007 zastanawiam się nad podłogą w salonie, nie będą to płytki bo jakoś zimno to wygląda, ale miały być panele. Jednak co do paneli to chyba zrobimy je tylko w pokojach a w salonie coś z drewna i tu jest problem. czy: parkiet, deskę barlinecką, coś egzotycznego, może dechy, a może coś innego... co się sprawdza? i za ile? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dodi 01.01.2007 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2007 Co do płytek zgadzam się z Tobą całkowicie. Mamy postanowione że tylko drzewo (merbau) do salonu. W tym momencie decyjza padła na podłogę typu "deska barlinecka", choć powiem że jeżeli byłoby mnie stać i byłbym peweniem że do końca życia będę chciał mieć merbau to nakleił bym parkiet bo to najlepsze rozwiązanie dodi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kiwal 01.01.2007 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2007 Co do płytek zgadzam się z Tobą całkowicie. Mamy postanowione że tylko drzewo (merbau) do salonu. W tym momencie decyjza padła na podłogę typu "deska barlinecka", choć powiem że jeżeli byłoby mnie stać i byłbym peweniem że do końca życia będę chciał mieć merbau to nakleił bym parkiet bo to najlepsze rozwiązanie dodi A jak cenowo wychodzi deska barlinecka- Merbau vs parkiet merbau np z DLH? Czy kwoty nie są podobne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dodi 01.01.2007 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2007 Hey Szczerze Ci powiem że nie porównywałem.. podłogi czekają mnie na wiosne dodi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Leszek67 02.01.2007 06:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2007 deski - rodzaj drewna zależy od zasobności kasy Leszek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
www005531gazeta.pl 02.01.2007 07:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2007 zastanawiam się nad podłogą w salonie, nie będą to płytki bo jakoś zimno to wygląda, ale miały być panele. Jednak co do paneli to chyba zrobimy je tylko w pokojach a w salonie coś z drewna i tu jest problem. czy: parkiet, deskę barlinecką, coś egzotycznego, może dechy, a może coś innego... co się sprawdza? i za ile? Witam, Teraz w sprzedaży są płytki wyglądające jak piękny parkiet. Weź pod uwagę, że salon to miejsce, w którym zwykle dopuszcza się chodzenie w butach a w takich miejscach najlepiej sprawdza się jednak ceramika... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AldonkaS 02.01.2007 07:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2007 [email protected] - a czy wTy widziałeś cenę tych płytek które wyglądaja jak deska???? Ja w bloku takie miałam (no nie takie jak ostatnio widziałam - bo te to dopiero jak dotknęłam to poznałam że to płytka - tylko cena: ca. 250PLN/m2 ) tylko że płaciłam za nie prawie 100PLN/m2 i to prawie 7 lat temu. A, polecam drewno na podłogę (najlepiej parkiet), ja mam niestety tylko panele drewniane (dąb klasyczny). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
www005531gazeta.pl 02.01.2007 08:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2007 Widziałem takie płytki w cenie mniejszej niż 100PLN/m2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pattaya 02.01.2007 12:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2007 Tylko drewno.Żadne płytki,panele,deski barlineckie.Uważajcie na egzotyki-rzadko kto potrafi je dobrze położyć i różnie się zachowują w naszym klimacie(problemy ze stabilnością) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AldonkaS 02.01.2007 12:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2007 [email protected] - ja tez takie widziałam, tylko jak one wyglądają . Do drewna to im trochę brakuje. Wracając do tematu - na podłoge tylko drewno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vanderbobo 02.01.2007 12:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2007 Tylko drewno. Żadne płytki,panele,deski barlineckie. Uważajcie na egzotyki-rzadko kto potrafi je dobrze położyć i różnie się zachowują w naszym klimacie(problemy ze stabilnością) drewno, czyli parkiet? czy masz na myśli inne drewno? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jax 02.01.2007 13:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2007 Jak wszyscy kłada drewno w domkach na wsi, za przeproszeniem, gdzie piach i inne błoto jest prawie nonstop, to co jaki czas zamierzacie je odnawiać? Mój znajowmy mieszka 10lat na wsi, 3 razy wymieniał dechy na podłodze, 4 raz połozy płytki. Ja również zastanawiam sie co lepsze, a na wiosne musze podjać decyzje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marek30022 02.01.2007 13:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2007 Ja mam płytki i to był dobry pomysł, mieszkam ponad rok. drewno, owszem fajnie wygląda ale z utrzymaniem czystości to już osobny problem. Drewno w salonie sprawdzić się może w dużych domach, z dużym holem, dużym wiatrołapem i bez psa mieszkającego w domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwia13 02.01.2007 13:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2007 Witam, my planujemy w salonie połączyć płytki z deską barlinecką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dode 02.01.2007 15:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2007 Jak wszyscy kłada drewno w domkach na wsi, za przeproszeniem, gdzie piach i inne błoto jest prawie nonstop, to co jaki czas zamierzacie je odnawiać? Mój znajowmy mieszka 10lat na wsi, 3 razy wymieniał dechy na podłodze, 4 raz połozy płytki. Ja również zastanawiam sie co lepsze, a na wiosne musze podjać decyzje. Niestety popieram! Niestey, bo mieszkam na wsi i na podłodze mam drewno, a chodzi się u mnie w butach. Wole drewno na podłodze, ale gdybym miała jeszcze raz wybierać to tym razem do salonu wybór padłby na płytki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pattaya 02.01.2007 15:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2007 Tak,parkiet lub deski podłogowe.My położyliśmy dąb prażony i olej.Klepki siedziały w specjalnej komorze prawie 1,5 miesiąca.Wygląda jak ciemny egzotyk a zachowuje się jak swojski dąb.A receptą na zarysowania jest olej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna99 02.01.2007 15:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2007 Ja mam płytki i to był dobry pomysł, mieszkam ponad rok. drewno, owszem fajnie wygląda ale z utrzymaniem czystości to już osobny problem. Drewno w salonie sprawdzić się może w dużych domach, z dużym holem, dużym wiatrołapem i bez psa mieszkającego w domu. Mieszkamy trzy lata. Dom malutki, holu - prawie brak, wiatrołap 1-osobowy i pies mieszkający w domu. W pokojach na parterze mam parkiet lamelowy, dębowy, lakierowany na mat. Do tego chory kręgosłup i "niechęć" do wiecznych porządków. Po tym okresie jest tylko jedna mała czarna plamka od iskry z kominka (moja wina!), która tylko dodaje uroku kaflowemu kominkowi. Zagorzała fanka naturalnych drewnianych podłóg w salonie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 14.03.2007 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2007 Choć pracuję w branży drewna , parkietów itp. i naoglądałam się już naprawdę mnóstwo gatunków drewna krajowych i egzotycznych to jednak wiem że w Naszym salonie będą deski dębowe , jak najbardzie rustikalne, z sękami i wielkimi słojami . Deska szeroka około 160-180mm no i długa 2000-3000mm Mówię Wam nie ma nic piękniejszego Egzotyki owszem sa ciekawe - np. teak, oliwka , lapacho , orzech brazylijski, i z pewnością skorzystamy z któregoś z tych gatunków , ale raczej jako wstawki np. do obudowania wanny, czy blatu w łazience Zapraszam forumowiczów z Poznania i Wielkopolski do zapoznania się z naszą ofertą . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szarak 14.03.2007 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2007 Nie rozumie dlaczego znajomy w ciągu 10 lat wymieniał3 razy podłoge.Kiedys na wsiach podłogi leżały ponad 100 lat i nie było żadnych lakierów,impregnatów styropianu folii do izolacji i nic sie z podłogą z desek nie działo.Więc nie wiem co sie teraz zmieniło? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 14.03.2007 10:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2007 No tak , tylko że kiedyś nie przywiązywało się takiej wagi do wyglądu podłogi . Deski leżały i nikt nie wnikał co się z nimi dzieje. Może kolega szybko się nudzi i co chwile podoba Mu sie co innego ?? bo wybór na rynku rzeczywiście przyprawia o zawrót głowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts