jacekp71 14.03.2007 22:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2007 BONUS ! a w Pile polozylibyscie parkiet ?? Jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Graczyk 15.03.2007 06:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2007 Choć pracuję w branży drewna , parkietów itp. i naoglądałam się już naprawdę mnóstwo gatunków drewna krajowych i egzotycznych to jednak wiem że w Naszym salonie będą deski dębowe , jak najbardzie rustikalne, z sękami i wielkimi słojami . Deska szeroka około 160-180mm no i długa 2000-3000mm Mówię Wam nie ma nic piękniejszego Egzotyki owszem sa ciekawe - np. teak, oliwka , lapacho , orzech brazylijski, i z pewnością skorzystamy z któregoś z tych gatunków , ale raczej jako wstawki np. do obudowania wanny, czy blatu w łazience Zapraszam forumowiczów z Poznania i Wielkopolski do zapoznania się z naszą ofertą . A jakieś namiary dasz bo Wielkopolska i Poznań to masa ludzi i jak Cię tam znaleść. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bratki 15.03.2007 07:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2007 Lubię drewno. Ale deski barlineckiej nie polecam - bo mam. Po roku bardzo umiarkowanego używania w mieszkaniu była zajeżdżona. Jest za miękka. Powstają wgniecenia po przesuwaniu krzeseł, TV czy dużych kwatów (na kółkach!), nie mówiąc o skutkach sprzątania pod kanapą. Całe życie miałam średniej klasy parkiety - i one znoszą takie fanaberie nieporównywalnie lepiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 15.03.2007 07:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2007 Na stronie http://www.parkiety-bonus.pl jest mapka . Myślę że bez problemu traficie;) Nie ma problemu z wykonaniem pracy poza Poznaniem - pytanie tylko jaka to powierzchnia , bo jeśli mowa o 20 metrach to raczej nikomu ani Tobie , ani nam nie bedzie się opłacało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Leszko 15.03.2007 12:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2007 zastanawiam się nad podłogą w salonie, nie będą to płytki bo jakoś zimno to wygląda, ale miały być panele. Jednak co do paneli to chyba zrobimy je tylko w pokojach a w salonie coś z drewna i tu jest problem. czy: parkiet, deskę barlinecką, coś egzotycznego, może dechy, a może coś innego... co się sprawdza? i za ile? A ja położyłem panele i będę sobie za każdym razem zmieniał jak będę malował salon, panele są od koloru do wyboru i nie drogie, i nie szkoda mi ich jak ktoś przychodzi w buciorach czy tam w szpilkach. A gdybym położył drewno to bym tylko przyglądał się jak niszczą mi podłogę, bo przecież nie wypada żeby goście założyli kapcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
telesforek 15.03.2007 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2007 Ja mam parkiet dębowy, rystykalny (dużo przebarwień) + dobry lakier. Wygląda super. W innych pokojach mam panele - bez porównania. Na Barlinek się nie zdecydowałam, bo słyszałam dużo negatywnych opinii na temat trwałości - może w przyszłości położę w sypialniach. Płytki wg. mnie wizualnie nie pasują do salonu - chyba że imitują drewno . Koszt 1 m2 na gotowo (z listwami) wyszedł ok. 130zł, w tym dąb ok. 47zł. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekp71 17.03.2007 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2007 bbbb, jakies 90 do 100m2 do polozenia. daj info na priv`a ile za jesion, ile za debine .... moze sie dogadamy. JacekPila Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
płebla 23.03.2007 15:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2007 Deski barlineckiej to ja tez nie polecam ,mam w mieszkaniu do domu juz jej nie chce ,mientka i juz. Ostatnio upuscilam zapalniczke taka plastikowa za 1 zl ,leciala jakby w zwolnionym tepie ,a ja z przerazeniem czekalam na kolejne wgniecenie. Płebla Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzysztofik 23.03.2007 16:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2007 Podłoga nie może być z hipermarketu. Planuje dębowe dechy i kamień. Kolezanka małżonka jeszcze nie wie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moni89 27.03.2007 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2007 Tak,parkiet lub deski podłogowe. My położyliśmy dąb prażony i olej. Klepki siedziały w specjalnej komorze prawie 1,5 miesiąca. Wygląda jak ciemny egzotyk a zachowuje się jak swojski dąb. A receptą na zarysowania jest olej. Czy można prosić więcej szczegółów ? Może jakieś zdjęcia ? I z jakiej firmy ten parkiet ? Czy gdzieś może znajdę więcej informacji na temat dębu prażonego, bo pierwszy raz o czymś takim słyszę ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
novi_ana 28.03.2007 07:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2007 na parter kłaść parkiet lub deski - drewno jest cieplejsze niż panel i lepiej izoluje (słowa fachowca) kurczę, ciężkie te wybory, sami przez to przechodzimy.. trudno znaleźć dobre porady na początku wybraliśmy merbau do salonu 35m2 (a panele na górze), potem jak zobaczyliśmy ceny płytek i doliczyliśmy ich położenie - to stwierdzilismy, że może ten merbau na hall i częściowo w kuchni.. czyli 55 m2 x 185zł/m2 za wszystko, ale cena zabolała.. i co tu robić ? architekt mówi, że kłaść merbau; przez chwilę myśleliśmy o dębinie przyciemnionej bejcą lub olejem (nie chcemy jasnej podłogi) - powiedziano nam, że to wyjdzie drożej niż merbau.. jakieś rady? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbigniew Rudnicki 28.03.2007 07:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2007 Jeśli salon ma bezpośrednie wyjście na taras/ogród, a przy tym zastosowaliśmy ogrzewanie podłogowe - to praktycznym rozwiązaniem jest terrakota/płytki ceramiczne, przede wszystkim ze względu na utrzymanie czystości i nie rysowanie podłogi piaskiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ochikarka 28.03.2007 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2007 mam zamiar w całym mieszkaniu 60 m2 ( także łazienka) położyć parkiet przemysłowy TEK układany na dziko i tu moje pytania:- czy lepiej zastosować lakier czy olej - czy ktoś ma położony taki parkiet i może mi udzielić informacji jak sie zachowuje podczas użytkowania- czy ktos może powiedziec czy fajnie wygląda taki parkiet - widziałam to tylko w gazetach lub w sklepach z parkietem ale na małym kawałku - jak to drewno zachowuje sie w łazience Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gogo5660 28.03.2007 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2007 Zostaw sam beton chyba nikt nie ma takiego salonu tak na marginesie ja mam panele i jest OK. Plytki sa zimne. Parkiet tez jest OK. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andre59 28.03.2007 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2007 Ja mam terakotę w salonie i jadalni.Nie odczuwam chłodu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agdula 28.03.2007 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2007 Tylko drewno. Ja gustuje w dębie.Płytki w salonie - dla mnie wyglądają tandetnie .Sorry jeśli kogoś obrażam ale takie jest moje zdanie.Panele - też odpadają .ale o tym już było. Drewno nawet jak się trochę zniszczy ( co jest więcej niż pewne) to zawsze wyglada elegancko. Nie lubicie chodzić po starych zamkach, gdzie drewno i marmur są podstawą? A jak już mówicie o wchodzeniu w butach do salonu...to ja jestem ciekawa jak często szorujecie na kolanach fugi ?? Fuga nawet ciemna się brudzi...o to jest już mało przyjemne do czyszczenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andre59 28.03.2007 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2007 Po kilku miesiącach użytkowania przestaje sie zwracać uwagę co jest na podłodze. Ma być praktyczne .Część posadzki i tak dywan zakrywa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agdula 28.03.2007 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2007 A ja zwracam uwagę co mam na podłodze cały czas...i u innych też patrzę... Kiedyś położyłam sobie pewne płytki na ścianie w kuchni..i tak to koszmarnie wyglądało...cały czas mnie denerwowało a przestało kiedy się wyprowadziłam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robeli 30.03.2007 07:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2007 Polecam deskę barlinecką; nawet teściowej się podoba.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marzycielka74 30.03.2007 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2007 W życiu-NIGDY !! desek barlineckich,są do du...ynie warte swojej ceny .Tak jak ktoś tu już napisał ,same wgniecienia rysy,moja koleżanka miesiąc ja miała a wygladała tak jakby kilka ,kilkanaście latjuż ją użytkowali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts