Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

projekt KROKUS pracownia ARCHETON

Recommended Posts

Witam :)

Nie podoba mi się w tym projekcie parę rzeczy

- mało ustawny wiatrołap

- widok z salonu na drzwi do WC

- miejsce dla pralki w łazience ( nie widzę innego...)

- narożne okno w sypialni

- no i chyba najważniejsze - front domu zajmuje garaż, a z kuchni nie widać wejścia do domu ani na działkę....

Ale dla innych to mogą być zalety :lol:

Pozdrawiam, akacja

• 1 year później...
  • 2 years później...
Szukam osób, które budowały lub są w trakcie budowy domku wg projektu Krokus lub Krokus 2 z firmy Archeton.... Mam problem, czy można tam zastosować ogrzewanie na paliwo stałe i gdzie usytuować kominek, niestety w oryginale go nie ma. A najbardziej mi zależałoby na zobaczeniu domku wybudowanego już "w realu". Proszę o pomoc... Pozdrawiam

Podoba mi się wnętrze,zewnętrze już mniej.Nie jestem zwolenniczką takiego dachu.na pewno będzie droższy w realizacji niż prosty dach dwuspadowy.Podoba mi się natomiast i to nawet bardzo dół.A zwłaszcza to,że kotłownia jest za garażem.Trochę dziwnie wygląda okno na dole,to od kuchni.Jakby domek zerkał z pod wpółprzymkniętych powiek.Ogólnie jest fajny,na małej powierzchni jest wszystko co trzeba.Oczywiście ktoś może mieć inne zdanie.Są mądrzejsi ode mnie na tym forum :lol: Pamiętaj jednak,że to ma być Twój dom i Tobie ma się podobać :D

Tak w ogóle, to w miejscu gdzie jest garaż ma być duża kotłownia i pomieszczenie gospodarcze - pralnia. Co do dachu to kwestia gustu, mi kiedyś też się nie podobały takie dachy, a teraz nie wiem, jakoś tak mi się kojarzy "wypoczynkowo". Taki delikatnie góralski styl.

Czekam na kolejne uwagi :).

• 4 months później...
  • 1 month później...