Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Śląskie - polecani producenci i wykonawcy schodów

Kris2222

Recommended Posts

Witam

Szukam dobrego stolarza z okolic Rybnika,Wodzisławia, ktory wykona mi schody wewnętrzne z mojego własnego drewna.

Tzn. mam możliwość kupienia Deba za fajne pieniądze z pocieciem na bale , tylko potrzebuje stolarza który mi wykona pomiary i poda co i jak.

Chce teraz kupis a w przyszłym roku około września zlecić to po żadnemu fachowcowi.

Jeżeli ktoś może kogoś polecić to czekam na namiary.

Dzieki

• 4 years później...

Witam.

Mam zamiar wykończyć schody betonowe drzewem...

Szukam fachowca z okolic górnego śląska (Sosnowiec) który by to zrobił perfekcyjnie...

Może ktoś spotkał się z wykonawcą z którego pracy był zadowolony???

Proszę o pomoc i porady jak się dobrze do tego zabrać i o czymś nie zapomnieć....

Mile widziane podpowiedzi i fotki...

Więc musisz udać się do jakiejś firmy zatrudniającej drwali (np tu:http://www.drwale.org/ ) Najlepiej wziąć kilku zdrowych chłopa, tak aby mieli siłę nie tylko ściąć drzewo ale i wnieść je do domu i potem tak długo nim okładać schody aż te ulegną wykończeniu.

Ja osobiście rozejrzał bym się za kimś z dużym młotem pneumatycznym, chyba praktyczniejsza metoda wykańczania schodów niż ta z drzewem.

z drzewa to raczej nikt, za to pewnie wielu ma schody wykończone drewnem ...

Jak to nikt nie ma schodów drewnianych .... coś ty edde.Zrozumiałem gościa ,że ma jakieś na zabiegówki szalowane,lane,betonowe i chce je przykryć dechami czyli zrobić całą stolarka "schodową"tralki trepy króle itp.Moje schody na ten przykład zrobiłem z deski barlineckiej, która mi została i jak mówią znajomi bardzo ładnie komponują się z całym traktem komunikacyjnym gdyż owa deska leży w całym domu.

no właśnie, drewniane ma wielu ale drzewne?? z drzewa?? takiego jak w lesie??

drewno a drzewo to duuuża róznica....

edde a co będzie jak autor topiku wpadnie na genialny pomysł i powie ,że drewno to takie sobie drzewo przywiezione z lasu pocięte na kawałki które dopiero po jego obróbce(suszenie impregnowanie itp) nadaje się do położenia na schody.