Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Obudowa kuchni i piekarnika

pepi

Recommended Posts

Witam.

A podoba Ci się to:

http://foto.m.onet.pl/_m/be74ff249b76b66ffbb7ea897a61a816,10,19,0.jpg

http://foto.m.onet.pl/_m/19e236895daf3cc8cec5348569b62418,10,19,0.jpg

Kafle pochodzą z XIX-to wiecznego pieca z tegoż samego dworku. Na zdjęciach brakuje jeszcze zamontowanego już trawertynowego blatu z ceramiczną płytą elektryczną.

Projekt kuchni inwestora i konserwatora zabytków, wykonanie moje, sztukateria - to już temat na inną rozmowę - robiła ją firma nie mająca sobie równych na śląsku a może i w całym kraju.

Pozdrawiam.[/url]

Pewnie, że mi się podoba ciekawe jest to, czy znajde fachowca co w Łodzi robi takie rzeczy. Mam nadzieje, że na forum poradze sobie z zaprojektowaniem pieca. Ciekawe rozwiązanie na zabudowe okapu. Opisz jak to robiłeś, pochwal się jaką zastosowałeś konstrukcje. Ja mam w kuchni podłoge na legarach,czy musiałbym wyciąć deski, przyszedł mi teraz pomysł może całą kuchnie zrobić w kaflach tzn. murki pod szawki i blat, ale to pewnie będzie bardzo kosztowne.

• 2 weeks później...
Poszukuje doractwa w sprawie obudowy piekarnika i kuchni elektrycznej. Wymarzonym dla mnie materiałem jest kafel piecowy i pomyslałem o wbudowanie w piec kaflowy kuchenny.

Podoba mi się też usytułowanie piekarnika na wysokości np. 1,50m. Poradzcie co z tym pomysłem zrobić.

technicznie niejest to problem.. tylko informuje ze ladny kafel kosztujeod 40 zl / sztuka...(gornej granicy niema) Jezeli jestes zainteresowana to klik na moja stopke. Tylko niewiem jak z czasem i dojazdem.

Pozdrawiam