Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

dziennik budowy ZAWIESZENIE PRAC jakie wiążą sie z tym prob

qraska

Recommended Posts

WITAJCIE !! :p

potrzebuje rady !!

otrzymałem pozwolenie na budowe i pozwolenia na wszskie stosowne przyłacza itd.w 2006r. jednak na dzień dziseijszy pozmieniało się "troche" ponieważ powiększył się mi rodzinka i przyszły na świat dwoje wspaniałych mojich synów znaczy 'BLIŹNIĘTA" posiadałem prace jednak na czas określony do końca 2006r i obecnie jej nie posiadam :(( Jednak nie załamuję rąk hehe (może i dobrze nie zarabiałem tak zbyt dużo) Żona obecnie na macieżyńkim. w zeszłym roku udalonam się wyrównać teren na którym ma stanąć nasz domek oraz wyciągnąć fundamenty i połączyć wodę na dzeń dzisiejszy zastanawiam sie nad zawieszeniem robót i wstrzynamie prac ale mam pyt.

1 czy musimy gdzies zgałszać że zawieszamy roboty

2 czy to że wykonaliśmy podłącze wody zgłaszamy w dziennik budowy

3 czy wiążą się z tym jakieś kozty odnośnie nie wykonania prac przez 2 lata

4 czy jak już staniemy na nogi i będziemy chcieli koontynuować budowe nie będzie żadnych problemów z przedawnieniem się projektów i itd??

OCZYWIŚCIE ZAZNACZAM ŻE WPISY JUŻ SĄ NA WYKONANIE I ZAKOŃCZENIE WYCIĄGNIĘTYCH FUNDAMENTÓW PROSZE O RADY !! :o