mikolayi 04.01.2007 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2007 zapłacliśmy mu 1200 zł za wszystko - ale niestety to było 2 lata temu co obejmowała ta kwota 1200 złoych ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 04.01.2007 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2007 My w tym roku również zapłaciliśmy 1200 zł. Adaptacja projektu, drobne zmiany (powiększenie budynku o 0,5m z każdej strony, przeniesienie kominów, powiększenie okien). Załatwianie dokumentacji z ZUD-z, złożenie dokumentów o pozwolenie na budowę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bernadetta 04.01.2007 10:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2007 drobne zmiany w projekcie: zmiana kilku okien, podniesienie stanu zerowego, zmianakonstrukcji stropu i schodów na żelbetonowy. dokonał wszystkich uzgodnień: instalacja wodno - kanalizacyjna, elektryczna, co. dodatkowo podpisywał umowy z sąsiadami na zgodę o podłączenie się do ich studzienki oraz przeprowadznie przyłącza energetycznego.dostaliśmy na koniec projekt z naniesionymi zmianami oraz z całym szeregiem piexczątek i roznych dokumentów z uzgodnieniami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pan Janek 04.01.2007 10:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2007 Witam wszystkich.Dajcie mi namiary na tych projektantów,też chcę przerobić schody i w innym miejscu ulokować łazienkę.Acha jak wejść na priv... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pan Janek 04.01.2007 11:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2007 Dostałem od Agnieszki .Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pan Janek 04.01.2007 11:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2007 Agnieszka dzwoniłem do kobitki wszystko jest ok.Działam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pan Janek 04.01.2007 11:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2007 A jeszcze jedno wiecie ile panowie z serwisu liczą sobie za wymianę baterii w termie gazowej 2 razy R20 (które musiałem kupić za swoje).2min pracy z jego strony 40 zł.Oczywiście zapłaciłem mu .Bardzo był zadowolony.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 04.01.2007 11:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2007 To super. Powodzenia. Jakby co to mam namiary na człowieka od projektów wod-kan, geodetę, no i ekipy budowlane. Daj znać jakby coś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pan Janek 04.01.2007 11:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2007 Agnieszka ,a czy ta kobitka w tej cenie załatwia wszystko .Czy ja muszę jej dodatkowo płacic za jakieś np.wypisy z gazowni itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 04.01.2007 11:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2007 za wypisy jesli sa jakies opłaty to płacisz Ty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pan Janek 04.01.2007 12:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2007 A ta dokumentacja ZUD co to.Czy ona była u was kier. budowy bo uprawnienia ma też. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 04.01.2007 13:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2007 nie kierownikiem jest znajomy. ZUT- źle napisałam, sorki. Zakład uzgodnień technicznych (czy jakoś tak ). Oni wydają dokumenty czy np. wg. energetyki czy tpsa nie ma problemu z budowaniem domu na danej działce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikolayi 04.01.2007 14:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2007 nie kierownikiem jest znajomy. ZUT- źle napisałam, sorki. Zakład uzgodnień technicznych (czy jakoś tak ). Oni wydają dokumenty czy np. wg. energetyki czy tpsa nie ma problemu z budowaniem domu na danej działce ZUD - Zespół Uzgadniania Dokumentacji funkcjonuje pod różnymi nazwami :0 Ale nurtuje mnie co innego. Na jakim etapie i z jakimi dokumentami u Was w regionie zgłaszasz się do ZUD-u ?. Bo z tego co piszesz wynikałoby, że nie występowałaś o warunki techniczne do gestorów (energetyka, wodociągi, gazownia), tylko załatwiał to za Ciebie ZUD wyprowadź mnie z błędu jeśli się mylę pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pan Janek 04.01.2007 15:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2007 Dzięki 2 dni a o ile człowiek jest mądrzejszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 04.01.2007 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2007 z energetyki warunki załatwiał mi brat, bo tam pracował. Ale wodociągi...nie, nic nie załatwiałam. Czyli musiało to iść przez ZUD. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin714 04.01.2007 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2007 Witam .by co kolwiek złożyć na Zudzie trzeba najpierw zrobić projekt zagospodarowania terenu lub inaczej projekt lokalizacji sieci uzbroenia terenu. Aby cokolwiek zaprojektować najpierw rzea otrzmć warunki techniczne. A więc na początku są warunki tchniczne pryłączeń. Oczywiście nie zawsz trzeba uzbrojenie to uzgadniać . Obowiązkowo uzgadnia się wszystko co poza granicą naszej działki. Na terenie działki to różnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plamiak 05.01.2007 16:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2007 Marcinie - czyli jeśli u mnie wodę mam na działce, prąd też (stoją 2 słupy) to nie muszę tych przyłączy zgłaszać do ZUD ? I od razu jeszcze taki pytanie: czy Zakład Energetyczny może uzależniać podłączenie prądu od dostarczenia Pozwolenia na budowę? Na razie mam tylko WZ i w tym roku raczej nie będę budował, ale przyłącze wodne i elektryczne przydałoby się... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin714 05.01.2007 16:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2007 Tak jak napisałem. Jeśli w ramach własnej działki to różnie z tym bywa. Wymaga się na pewno uzgadniania szamba . Jeśli masz słup na działce to jeśli zgodzisz się na przyłącze napowietrzne czyli na wiszącą skrzynkę na słupie to żebyś chciał to nic nie uzgodnisz bo nie ma co. Jeśli złącze będziesz miał w granicy działki i kabel ze słupa do niego to trzeba będzie uzgadniać ze względu na złącze w granicy . Wodę masz na działce ale co to znaczy? Masz rurę do której musisz się włączyć czy studzienkę? . Tu z racji tego ,że masz obcą rurę na działce to uzgodnienia będą potrzebne. Co do drugiego pytania to aby występować o przyłącze dla budynku mieszkalnego to trzeba bynajmniej mieć prawomocne pozwolenie na budowę domu. W innym przypadku trzeba mówic o przyłączu do działki i tu wystarczy tytuł własności lub inne prawo do dysponowania nieruchomością.Jeśli ma się słupa na działce to przyłącze to pryszcz. generalnie chodzi tylko o opłatę przyłączeniową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plamiak 05.01.2007 17:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2007 Dziękuję za szybką odpowiedź! Na działce mam rurociąg PCW 160. Planuję podłączyć się do niej, wykonać studzienkę z zaworami i wodomierzem i tyle na razie. Woda przyda się - na razie do podlewania - mam nadzieję że możliwe jest wykonanie przyłącza bez rozpoczynania budowy domu.Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pan Janek 06.01.2007 13:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2007 Witam ponownie, jestem w szoku co się dzieje z materiałami budowlanymi.Suporex ma być w cenie 12 zł za 1 szt.Facet powiedział mi,że cement idzie 40% w górę.Co wy na to?.Powiedzcie mi czy można budować się etapami .Bo jeden gość powiedział mi że nie może być przerwa dłuższa niż1rok w budowie ponieważ trzeba załatwiać kwity od nowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts