jubiler 01.01.2007 21:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2007 witam, zakupiliśmy projekt domku w Aloesie 3. Jest cudny. własnie załatwiamy pozwolenie na budowę.Ze zmian planujemy na razie : poszerzenie garażu (to na 100%). Zastanawiamy sie równiez nad "rozepchaniem domku na boki), ale to chyba nie jest proste ze względu na dach. Poza tym wszystko jest na swoim miejscu. Urzekła nas przestrzeń na parterze ( ten dom ma "oddech") oraz fikuśne schodki na "półpietro" oraz pustka nad jadalnia. Aha, chcielibysmy również obnizyć poziom podłogi w salonie o ok. 40cm. Da to jeszcze większe poczucie przestrzeni i schodki stworzą nastrój. Budujemy w Krakowie. Jesli ktoś ma fotki z realizacji (zwłaszcza wnętrza) bardzo proszę o przesłanie na mojego maila : [email protected] Ps. Jeśli ktoś ma godną polecenia brygadę na wykonanie tego projektu , prosze o namiary Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jubiler 02.01.2007 22:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2007 spróbuję podać link do strony projektem : http://www.archon.pl/index.php?act=12&menu_act=1&sid=m44c773bf55bd9 Poszujemy osób, które realizują ten projekt i które mogłyby sie pochwalić, co już mają w tym temacie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
megi67 03.01.2007 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2007 Witam !Muszę Cię zmartwić, że to jest nowy projekt Archonu (około 2 miesięcy) i nikt nie zdążył go zbudować, więc zdjęć nie uzyskasz. Bardzo podoba mi się ten projekt i był pierwszym nad którym się zastanawiałam. Obecnie moim typem jest ,, na rozdrożu " z Muratora i myślę, że tak już zostanie, bo na dniach wybieramy się do projektanta a już nie mam siły szukać dalej. Życzę powodzenia i wytrwałości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jubiler 03.01.2007 13:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2007 Witam ponownie, No właśnie zaczynam zauważać, że chyba nie dostanę żadnych fotek przed rozpoczęciem mojej realizacji. Gratuluję Tobie wyboru. Dom ma bardzo przestronne poddasze. To chyba zasługa dachu dwu-spadowego. Długo się zastanawialiśmy na budynkiem tego rodzaju, ale.............te dachy wielospadowe są takie urocze.......... Mam nadzieję, że jakoś się pomieścimy na górze bo powierzchnie użytkowe podane w projekcie wynoszą ok. 11m2 ( powierzchnia po podłodze to ok 20m2) w każdej z 3 sypialni. Ale dodatkowo jest na szczęście fajne pomieszczenie nad garażem, które jest lekko oddzielone od całości domu. Kartą przetargową przy wyborze projektu był parter z niesamowitym poczuciem przestrzeni. Myślę że będzie dobrze . Obecnie jesteśmy na etapie poszukiwania ekipy do wykonania stanu surowego zamkniętego, a to chyba nie jest obecnie prosta sprawa. Jeśli ktoś ma kogoś godnego polecenia, czekam na info Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jofia 05.01.2007 22:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2007 Jubiler Widze, ze zdecydowales sie na prawie identyczny dom (przesliczny ) jak my. Bardzo chcielismy dom z garazem dwustanowiskowym, ale niestety mamy za waska dzialke i poprzestalismy na aloesie 2. Moze sie do nas przylaczysz w koncu to praiwe identyczne domy ---> http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?p=1146735#1146735. My zaczynamy w maju i znam jeszcze jedna osobe, ktora tez zaczyna na wiaosne lub latem aloes, ale garaze stawia osobno. Kiedy zaczynacie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotr Ć1719512149 12.02.2014 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2014 Witam serdecznie FORUMOWICZÓW!!!Jestem nowym użytkownikiem i podepne się pod temat domu w aloesie:)Rozpoczynamy budowę 21 lutego 2014, początkowo miał to być projekt dom w aloesie 3 stylizacja, niestety warunki zabudowy na to nie pozwalały, więc stworzyliśmy projekt indywidualny domu w aloesie 3 w stylizacji, który idealnie wpasował nam się w obszar zabudowy, nie tracąc przy tym swojego wyglądu:)Oczywiście będę na gorąco dzielił się materiałami z budowy, oraz bede prosił SZANOWNYCH FORUMOWICZÓW o cenne dla mnie wskazówki:)POZDRAWIAM!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts