Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Wanny RIHO?

Mephisto

Recommended Posts

Witam!

Zbliża sie u nas podjęcie decyzji dotyczących ceramiki łazienkowej i...

No właśnie, do dzisiaj niemalże bylismy na 100% przekonani, że wannę to będziemy mieli z Ravaka, ale zaczęliśmy szperać po necie i znaleźliśmy firmę RIHO. I... ceny są zdecydowanie korzystniejsze od Ravaka. Pytanie tylko na ile "korzystniejsza" jest też jakość tych wanien? Na forum na razie informacji niewiele na ten temat.

Może ktoś z Was użytkuje te wanny i może coś więcej napisać na ich temat? Będziemy ogromnie wdzięczni :)!

Pozdrawiam i życzę pomyślności w nowym roku:)!

Mephisto

Mam Wannę Riho - Lihma - 180 cm -cena 1050 zł żadnych uwag- choć trochę bałam się akrylu - nie polecam natomiast zamykania odpływu klick-klackiem - chwila nieuwagi i ucieka woda - w umywalce - jak najbardzie ale w wannie - lepsze zakręcane ręcznie lub tradycyjne zatyczką (choć mniej eleganckie) :wink:

• 4 months później...
Witam

Sprzedaje wanny Riho i klienci są zadowoleni!

Pozdrawiam

Marek

Gdzie w Warszawie można zobaczyć wanny Riho? Chodzi mi o modele Dorado (najlepiej w komplecie z tym specjalnym parawanem nawannowym) i Geta.

We wszystkich sklepach internetowych pokazane są te same zdjęcia i nie ma nawet rysunków technicznych. Poza tym chciałbym jednak zobaczyć taką wannę w naturze zanim zdecyduję się na zakup.

Swoją drogą firma Riho mogłaby zadbać o trochę lepszy wygląd i funkcjonalność ich strony. Brak rysunków technicznych jest dyskwalifikujący, a i po jednym zdjęciu do każdego wyrobu to też dość skromnie. Rozumiem oczywiście, że to nie twoja wina lw73, ale jeżeli masz z tą firmą kontakt, to przekaż "żale klientów".

Pozdrawiam

Michał

• 3 months później...
  • 1 year później...

Wybrałam już sobie zestaw do łazienki na górze. Będzie to Koło.

Jedynie wanna mi nie pasuje, ze względu na skosy i usytuowanie kranu.

Znalazłam w internecie wannę firmy Rico, która będzie mi idealnie pasować. Zastanawia mnie tylko, czy odcieniem będzie pasować do wyposażenia Koła. Może ktoś wie i pomoże?

• 3 weeks później...
Wanny godne polecenia. Riho to firma holenderska jednak produkcja odbywa się w Czechach. Większość markowych producentów kupuje płyty akrylowe u tego samego producenta, więc o różnicach w jakości tego najważniejszego składnika wanny trudno mówić. "Ceni się" marka i design. Moja rada- na marce można zaoszczędzić czasem kilka tysięcy złotych nic nie tracąc na jakości i funkcjonalności produktu. Te kilka tysięcy warto zainwestować w armaturę, kabinę itp.

• 5 months później...