doli 02.01.2007 07:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2007 Słyszałam opinię, że Nzdzór budowlany musi kontrolować odbiory domów, które zostały zbudowane na podstawie pozwoleia na budowę wydanego w roku 2003 i później - czy ktoś wie czy to prawda i wszystkie budowy będą kontrolowane przez Nadzór przed odbiorem ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnetaS 02.01.2007 08:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2007 Nie ma takiego obowiązkuJa pozwolenie na budowę miałam wydane w lutym 2004 zakończenie budowy zgłaszałam w styczniu 2006Musiałam wszystkie potrzebne dokumenty złożyć i po 3 dniach miałam pismo z Nadzoru, że dokumenty zostały przyjęte i nie wnoszą zastrzeżeń. Nikt nie przyjechał na kontrolę. Przy domkach jednorodzinnych nie mają obowiązku kontroli, wystarcza im dokumentacja i oświadczenie kierownika, że wszystko jest w porządku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
doli 02.01.2007 08:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2007 Twój post to miód na moje rozkołatane serce. W jakim regionie budujesz ? (w domysle pod jaki inspektorat wojewódzki podlegasz ?) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnetaS 02.01.2007 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2007 woj. podkarpackie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Flanker 05.01.2007 23:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2007 Zmany o których piszesz dotyczą wprowadzenia kontroli obowiązkowej w przypadkach opisanych w art. 55 ustawy i dotyczą obiektów na które wymagane jest uzyskanie pozwolenia na użytkowanie. W przypadku domu jednorodzinnego, obowiązek uzyskania pozwolenia na użytkowanie ma Inwestor który: 1) stara się o użytkowanie obiektu przed wykonaniem wszystkich robót (art. 55 pkt 3), 2) budowa prowadzona jest na podstawie pozwolenia na wznowienie robót (art. 51 ust 4). Pozdrawiam Flanker! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts