Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Koszty prac wykońceniowych

Dotty123

Recommended Posts

Dostałam od potencialnego "fachowca od wszystkiego" cennik usług na wykonanie róznycgh prac. Czy moglibyście podać mi jakie ceny - prównywalnie są obecnie na rynku abym mogła z Panem podjąć negocjacje. podkreslałam, że metraż do wykonania jest spory mamy domek - 2 łazienki , jedna mała na 4 m2, druga około 20 m2. Kuchnia 15 m2, salon 27 m2, 5 pokoi w tym sypialnia, więc jakby pracy troche jest. Chyba to też powinno w negocjacjach nam pomóc. ceny dotyczą Warszawy - jezeli to ma jakieś znaczenie.

Dziękuję za pomoc.

Montaż Geberytu 200 zł/ szt.

Obudowa Geberytu 150 zł/ szt.

Montaż kabiny 400 zł/ szt.

Układanie glazury 45 zł/ m2

Szlifowanie krawędzi płytek 45 zł/ m.b.

Otwory w glazurze 5 zł/ szt.

Układanie małych płytek 10x10 80 zł/ m2

Układanie mozaiki 150 zł/ m2

Układanie kamienia 150 zł/ m2

Biały montaż 80 zł/ szt.

Montaż drzwi 200 zł/ szt.

Obudowa wanny prosta 350 zł/ szt.

Obudowa wanny po łuku 450 zł/ szt.

Sufit podwieszony 100 zł/ m2

Montaż oświetlenia 15 zł/ szt.

Wałki styropianowe 8 zł/ m.b.

Schody (terakota) 70 zł/ m.b.

Cokół na schodach 40 zł/ m.b.

Cokół zwykły 8 zł/ m.b.

Panele z listwą 25 zł/ m2

Wykładzina dywanowa z listwą 12 zł/ m2

Malowanie 8 zł/ m2

Witam.

Uprzejmie proszę o podanie dokładnego majla to wyślę ceny .niechcę podawać ich wtym miejscu bo mógłbym mieć duży napływ majli na skrzynkę .

Moje ceny są o 50% mniejsze oraz gratisy .

Informuję że od marca już mam ustalone zaliczkowane terminy.

Proszę podać co Pani ma do roboty i ile tego jest.

Może do marca by się udało to zrobuć

Najlepiej proszę dzwonić na wcześniej podany nr.telefonu

Pozdrawiam P.B

Gość m_ch_konto usunięte
ja przyjalem prosta metode rozmowy o cenach z wykonawcami: prosze o podanie ceny, potem dziele to przez dwa i tego bronie ....

rzedko kiedy dochodzimu do 75% poczatkowej kwoty.

Dobra metoda, choc ja ostatnio przestałem się targowac. Trudno znaleźĆ dobrą ekipę nawet do malowania ścian. Biorę zatem tych co mam - zgadzam się na cenę (oczywiście nie taką jak na początku wątku) i wymagam staranności. Następnie sam robię obmiar prac i bardzo dokładną wycenę. Jak wykonawca to zobaczy to nawet nie pokazuje swoich obliczeń. Po prostu wie, że nic mi nie wciśnie.

Ale to teraz jestem taki mądry i nadal spodziewam się chwili, w której znowu dam się naciągnąc.

wykończeniówka mnie wykańcza!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Pozdrawiam póki żyję

wykończeniówka mnie wykańcza!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

:wink: wszystko czytam z przymrużeniem oka,

a mianowicie-klient chce solidnego wykonawcy,który ma szybko uporać się z remontem i do tego być tani.,wykonawca,żeby zrobić szybko i solidnie potrzebuje dobrych fachowców,ale........dobry obecnie jakże poszukiwany na naszym rynku- za 2 tyś. miesięcznie nie będzie pracował więc firmy dzwigają zarobki żeby fachowca zatrzymać,a to z kolei wiąże się z wyższą ceną za robociznę od klienta,zamknięty krąg......

więc kochani szanujmy się i zróbmy kompromis,niech żyje się łatwiej......[/img]