Dotty123 09.01.2007 15:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2007 chciałam tylko powiedzieć, że mój kominek ma być tylko do celów wizualno - rozrywkowych a nie takie do ogrzewania całego mieszkania i nie chciałabym płacić za niego masy pieniędzy standard. Dlatego proszę polećcie mi wkłady takie do palenia raz na jakis czas i żeby na szybie nie osadzał się osad. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
damianr 10.01.2007 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2007 chciałam tylko powiedzieć, że mój kominek ma być tylko do celów wizualno - rozrywkowych a nie takie do ogrzewania całego mieszkania i nie chciałabym płacić za niego masy pieniędzy standard. Dlatego proszę polećcie mi wkłady takie do palenia raz na jakis czas i żeby na szybie nie osadzał się osad. Z mojego krótkiego doświadczenia w użytkowaniu kominka, mogę powiedzieć że mimo że mamy "względnie dobry" wkład w całości odlewany z żeliwa z szybą która miała nie zachodzić (samoczyszcząca czy coś) to bardzo dużo zależy od tego czym się pali (jakie drewno jak suche itp ) no więc czyszczenia szyby nie uniknąłem ale w dobie tak rozwiniętych detergentów nie jest to wielki problem , może nie jest to dla mnie zbyt uciążliwe bo nie musze tego robić po każdym paleniu - więc może to jest efekt tej samoczyszczącej się szyby że naprawdę to dopiero po kilkunastu paleniach widać miejscowe zakopcenia na szybie (no ale też miałem całą czarna szybę już po chwili używania jak paliłem jakimiś sosnowymi odpadami z budowy - były wilgotne i zażywicone ) - to pierwszy mój kominek i nie mam tego do czego porównać więc mówię co mam - ale klimat warty czyszczenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dotty123 10.01.2007 08:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2007 witam serdecznie, A czy mozesz napisać jaki rodzaj wkładu nabyłeś i czy służy ci on do ogrzewania całego domku czy jedynie do celów estetyczno-wizualnych. No i jaką moc grzewczą on ma ? No i życzę wszystkim cudownego dnia bo pogoda śliczna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
damianr 10.01.2007 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2007 witam serdecznie, A czy mozesz napisać jaki rodzaj wkładu nabyłeś i czy służy ci on do ogrzewania całego domku czy jedynie do celów estetyczno-wizualnych. No i jaką moc grzewczą on ma ? No i życzę wszystkim cudownego dnia bo pogoda śliczna przesłałem na PRIV Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
burstynek 11.01.2007 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2007 A mógłby ktoś napisać ile kosztuje taki montaż kominka przez sprawdzoną, solidną firmę ?Ja wprawdzie kominka jeszcze nie wybrałem, choć mam już kilka "na oku", ale damian, mógłbyś mi wysłac namiar na wkłady na priva? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
damianr 11.01.2007 09:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2007 A mógłby ktoś napisać ile kosztuje taki montaż kominka przez sprawdzoną, solidną firmę ? Ja wprawdzie kominka jeszcze nie wybrałem, choć mam już kilka "na oku", ale damian, mógłbyś mi wysłac namiar na wkłady na priva? Z mojej wiedzy na ten temat; cena zależy od tego jaki wybierasz wkład oraz jaka jest zabudowa znaczy bardzo istotne jest jak ma ten kominek wyglądać bo to są elementy cenotwórcze (marmurowe płyty, jakie grubości itp) więc wycena to indywidualna sprawa. Ostatecznie nie mogę jeszcze polecić wykonawcy takiego kominka bo na razie posiadam i eksploatuje tylko wkład a nad obudowaniem zastanawiam się czy sam tego nie zrobię (ale na razie się zastanawiam). Jak szukałem wkładów i ewentualnych wykonawców to przeszedłem całą Bartycką i w TTWOPEX tez coś fajnego znalazłem (warszawa) i tam było tego od groma, polecam też przestudiowanie i obdzwonienie periodyków typu „kominki” itp (widziałem pełno takich pism nawet w Castoramie) - no a z własnego doświadczenia nie mogę jeszcze polecić konkretnego wykonawcy całego kominka. Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chopinetka 12.01.2007 18:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2007 Witam Popatrzcie tutaj może ktoś wybierze do swojego domu kominek kaflowyhttp://www.dacer.pl pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
keny52 12.01.2007 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2007 witam, najlepsze kominki z plaszczem wodnym sa byrski http://www.kominki.byrski.pl w cenie sterownik automatyczny pozd, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Włodek W. 15.01.2007 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2007 Jest jeszcze firma TiM na ul. Radzyminskiej (po prawej stronie)za Dworcem Wileńskim. Zakupiłem u nich Hajduka i po roku palenia jest OK. Decyzja należy do inwestora Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts