Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

sporty amerykańskie

Jose33

Recommended Posts

• 3 weeks później...
Co sądzicie o futbolu amerykańskim, baseballu,nascar?

Oglądam wszystko co jest w telewizji na temat futbolu amerykańskiego. Odkąd wyjaśniono mi zasady gry i obejrzałam jeden z meczy doszłam do wniosku, ze jest to dużo mniej brutalny i dużo ciekawszy sport niż piłka nożna.

Właśnie obejrzałam oba mecze półfinałowe NFL i czekam na finał...

Przy okazji, zasadzam się na prześledzenie transmisji z rugby, może mi sie też spodoba.

Pozostałe dyscypliny jakoś mnie nie pociągają

Amerykańskie sporty?? ten CYRK??

To niema nic wspólnego ze sportem.Tam obojętne kto wygra: misie,byki,tygryski czy skunksy.

Chodzi o to żeby było dużo przerw i długo trwały (na reklamy).

Zauważyliście że w KAŻDYM filmie amerykańskim pojawia się pała i rękawica do baseballu?

Inaczej film nie przejdzie przez cenzurę.

To jest taki ich lokalny "patriotyzm"

Tam każde dziecko na 10-te urodziny dostaje bejsbolówe.

A u nas się za to kara młodzież. :wink:

• 8 months później...

Witam!

przeglądając to forum natrafiłem na ten temat i w sumie musze powiedzieć że sporty amerykańskie są świetne! Sam myślałem że futbol to gra dla wielkich tępy ch osiłków dopóki nie trafiłem na strone do http://www.krakowtigers.com i nie dowiedziałem się że jest w polsce LIGA FOOTBALL'u amerykańskiego!!! szok nie? i drużyna kraków tigers od razu przypadła mi do gustu!!!

Amerykańskie sporty?? ten CYRK??

To niema nic wspólnego ze sportem.Tam obojętne kto wygra: misie,byki,tygryski czy skunksy.

Nie wiem jak jez z tym sportem co go ta pałką, ale mam wrażenie, że kompletnie nie znasz zasad pozostałych dyscyplin o których się z taką pogardą wypowiadasz. Mnie reklamy wkurzają i w polskiej telewizji (nim się reklamy skonczą to się na kolejnego seta siadkówki wchodzi przy stanie 3:5 albo lepiej). Co nie zmienia faktu, że niektóre amerykanskie sporty sa interesujące i mijasz się z prawda tak pogardliwie się o nich wypowiadając.

To jest taki ich lokalny "patriotyzm"

W pewnych sytuacjach mozna im tego patriotyzmu pozazdrościć. Albo do tego nie dorosłeś albo im zazdrościsz skoro stać cię tylko na takie złośliwości w tym temacie. Więcej luzu.

A dobrym zwyczajem jest coś poznać zanim się to skrytykuje. Ja na przykład nie lubię tenisa. Niezrozumiały i nudny dla mnie. Ale może komuś się to podoba.

Sam myślałem że futbol to gra dla wielkich tępych osiłków

Też miałam kiedyś takie zdanie na temat tego sportu. Zaczęłam się bardziej przyglądać poznawać zasady i zmieniłam zdanie całkowicie. Nie mam czasu niestety pojawiać się na ligowych meczach u nas, ale dojrzewam do teo. Z niecierpliwością czekam na rozgrywki NFL. Mam nadzieję, że C+ będzie tego pokazywać więcej tak jak obiecywali.

Jak najbardziej Joshi masz rację.Kocham basseball.Właśnie leci wojenny film o bochaterskich amerykanach co dostali po tyłku od grupki japońców.I oczywiście pała i rękawica była.Co ma wspólnego baseball z wojną i tragedią żołnierzy? Ano nic.Po prostu film nie przeszedłby przez cenzurę.To jest znakomity przykład amerykańskiego "patriotyzmu".

Jestem za tym aby w każdym polskim filmie była piłka nożna.Hubal jedzie na koniu a tu żołnierz kopie sobie piłkę,Kargul kłóci się z Pawlakiem a młodzi zamiast na siano idą sobie pograć w piłkę itd,itd.Ach jak ja zazdroszczę tym amerykanom.

No cóż. Ja widziałam wiele amerykańskich filmów bez żadnej wzmianki na temat ich narodowych sporów. Jakoś przeszły cenzurę. A Piłka nożna nie jest narodowym sportem polskim. Niestety. Wymyślili ją Anglicy jako elegancką konkurencje dla plebejskiego wtedy rugby. A Polacy to mogliby w palanta we filmach grac co najwyżej. Tylko nie wiem jak być to zniósł bo tam też kij i piłka występują...