MiA Wojtek 04.01.2007 08:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2007 a to masz juz jak w banku grad pytan z mojej strony a to ja tez sie ciesze nie wiem czy dobrze opisałem mój pustak hmmm Ty dobrze opisales..tylko ja sierotka budowlana nie doczytalam u mnie szalunkiem jest pustak trocinowy a ja okresliłbym go bardziej jako wiórowy niz trocinowy - coś a'la płyta suprema z wkładką styropianową wewnątrz pustaka ... natomiast uwazam, ze jest mozliwy tynk wapienno - cementowy ściany styropianowej aby ten tynk nie odparzał - potrzebny jest dobry fachowiec któremu sie nie spieszy, zrobi to dokładnie i zna technologie tynków ... i znowu zlapalam sie za glowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorocia8 26.06.2007 10:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2007 A ja mam taką wątpliwość dot. ogrzewania podłogowego: Chcę mieć panele podłogowe (w dodatku żadne tam specjalne drogie tylko normalne za ok.40zł/m2). Chcę mieć miejscami grubą włochatą wykładzinę podłogową! Chcę mieć sofę na środku salonu a w razie potrzeby ją przestawiać i nie martwić się tym gdzie są przewody do ogrzewania podłogowego. Czy ktoś może zbić te argumenty? Powiem szczerze - nie jestem przeciwna podłogówce, po prostu nie wiem jak ją pogodzić z tym co podałam powyżej. A ponieważ całe 22 lata spędziłam chodząc boso po mieszkaniu na parterze, nad piwnicą, po nieocieplonej podłodze (styropianu nawet tam nie ma) i jakoś żyję, w dodatku się nie przeziębiam, to wydaje mi się że jak w nowym domu ocieplę 20 cm styro to komfort będzie dla mnie zauważalny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MiA Wojtek 29.06.2007 06:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2007 mysle,ze powinnas ta watpliwosc poddac do dyskusji w nowym watku ten troche odbiega od tematu,ktory poruszasz...wydaje mi sie,ze w Twoim przypadku jedynym problemem moga byc panele..nie jestem znawca,ale wydaje mi sie,ze te zwykle nie bardzo nadaja sia na podlogowke..czy tak jest i dlaczego - niech wypowiedza sie znawcy tematu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
HenoK 29.06.2007 06:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2007 A ja mam taką wątpliwość dot. ogrzewania podłogowego: Chcę mieć panele podłogowe (w dodatku żadne tam specjalne drogie tylko normalne za ok.40zł/m2). Chcę mieć miejscami grubą włochatą wykładzinę podłogową! Chcę mieć sofę na środku salonu a w razie potrzeby ją przestawiać i nie martwić się tym gdzie są przewody do ogrzewania podłogowego. Czy ktoś może zbić te argumenty? Powiem szczerze - nie jestem przeciwna podłogówce, po prostu nie wiem jak ją pogodzić z tym co podałam powyżej. A ponieważ całe 22 lata spędziłam chodząc boso po mieszkaniu na parterze, nad piwnicą, po nieocieplonej podłodze (styropianu nawet tam nie ma) i jakoś żyję, w dodatku się nie przeziębiam, to wydaje mi się że jak w nowym domu ocieplę 20 cm styro to komfort będzie dla mnie zauważalny. Zajrzyj do wątku : Ogrzewanie podłogowe a parkiet dębowy?? Tam ten temat był dokładnie roztrząsany . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piejar 29.06.2007 07:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2007 Jeżeli chodzi o ogrzewanie na powrocie z grzejników to bez RTL-a nigdy bym nie zrobił. Myślę, że w Waszym przypadku dobre byloby dogrzewanie elektryczne. Ściany z kształtek TH - produkują je niedaleko mnie (w Żorach) i byłem nimi zainteresowany. Mój kolega ma z tego segment w szeregowcu i jest b. zadowolony. Technologia się nie przyjęła - OK. A technologia szkieletu drewnianego lub domy z bali przyjęły się lepiej? No, może trochę lepiej. Osobiście, mając do wyboru drzewo lub styropian wybrałbym to drugie dlatego, że trudno u nas znaleźć uczciwego dostawcę drzewa o odpowiedniej jakości. Powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MiA Wojtek 29.06.2007 07:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2007 Jeżeli chodzi o ogrzewanie na powrocie z grzejników to bez RTL-a nigdy bym nie zrobił. Myślę, że w Waszym przypadku dobre byloby dogrzewanie elektryczne. Ściany z kształtek TH - produkują je niedaleko mnie (w Żorach) i byłem nimi zainteresowany. Mój kolega ma z tego segment w szeregowcu i jest b. zadowolony. Technologia się nie przyjęła - OK. A technologia szkieletu drewnianego lub domy z bali przyjęły się lepiej? No, może trochę lepiej. Osobiście, mając do wyboru drzewo lub styropian wybrałbym to drugie dlatego, że trudno u nas znaleźć uczciwego dostawcę drzewa o odpowiedniej jakości. Powodzenia. Piejar u nas juz klamka zapadla a nawet wiecej - system ogrzewania czeka wlasciwie na podlaczenie pieca i kaloryferow na pietrze ostatecznie zdecydowalismy sie na podlogowke na parterze bez dodatkowych fikumiku a to dlatego,ze...dotarlo do mnie,ze my w tym domu mieszkac nie bedziemy tylko "bywac" wiec inwestowanie w drogi system ogrzewania troche mijal sie ze zdrowym rozsadkiem co do domow budowanych w technologii styropianu..ciagle sa chetni do budowania a ja przekonam sie w najblizszym czasie jak to wyglada w praktyce..mam nadzieje,ze obedzie sie bez wiekszych przykrych niespodzianek... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piejar 29.06.2007 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2007 [... a to dlatego,ze...dotarlo do mnie,ze my w tym domu mieszkac nie bedziemy tylko "bywac" ... Też tak pomyślałem widząc "Dortmund/Rewa" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MiA Wojtek 29.06.2007 09:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2007 [... a to dlatego,ze...dotarlo do mnie,ze my w tym domu mieszkac nie bedziemy tylko "bywac" ... Też tak pomyślałem widząc "Dortmund/Rewa" takie czasy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość gazeliusz 14.04.2008 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2008 Witam Mia,jestem zainteresowany jak udala sie budowa i czy Jestescie zadowoleni z wybranej technologii. Nie ma za duzo opini wiec bede wdzieczny za Wasze spostrzezenia. Sam jestem na etapie wyboru. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MiA Wojtek 15.04.2008 07:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2008 Gazeliuszu co dokladnie masz na mysli pytajac o technologie? Jesli o material uzyty do budowy domu,to..mimo negatywnych opinii (takze w tym watku) po pierwszym sezonie zimowym moje (jednak zasiane) obawy rozstaly z wielka ulga rozwiane. Domek jest cieply,wcale nie wyziebia sie szybko,podlogowka tez byla strzalem w 10 i ogolnie jestesmy zadowoleni. Owszem jest kilka "obsuw" w budowie,ale w ktorych ich nie ma? I nie wynikaja one z winy technologi a zaniedban,nie dociagniec lub czystej ignorancji wykonawcow Niestety dziwne byloby gdyby wszystko bylo OK.budujac na odleglosc i nie majac mozliwosci dopilnowania, teraz co jakis czas okazuje sie,ze "tu" jest zle a "tam" po lebkach. Oczywiscie nalezy pamietac z czego zbudowana jest sciana myslac np.o wieszaniu szafek ale nie sadze,aby to byl wielki klopot Jesli masz jakies pytania - bardzo prosze Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts