Gość 18.02.2002 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2002 Rozpoczynamy budowę domku, raczej sposobem gospodarczym. Projekt zakłada jako budulec YTONG, znajomym renomowana ekipa wybudowała dom właśnie z tego materiału i niestety muszą m.in. dom docieplić. Nie chcielibyśmy popełnić tego samego błędu i ponosić takich kosztów. 1.Czy może ktoś budował z pustaków TERMAT, OPTIROC lub MAX?2.Czy z pustaków MAX 29 cm konieczne jest stawianie murów zewnętrznych wielowarstwowych? Czy nie wystarczy pustak + styropian + tynk?Chcielibyśmy wybudować dobry dom i na wiele lat, ale nie koniecznie za takie wielkie pieniądze jakie się płaci firmom budowlanym.Proszę o radę i opinie nt.przedmiotowych pustaków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola_ 07.03.2002 17:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2002 Anonimie, nie jest to odosobniony przypadek, kiedy renomowana firma buduje z YTONGU, a później są w murze prześwity i generalnie bez docieplenia nie można w domu zamieszkać. Znajomemu firma wybudowała za duże pieniądze, później wziął ekipę i docieplał dom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EM 08.03.2002 14:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2002 Najlepszym wyjściem jest wybor jako technologii ściany dwuwarstwowej. To trudno schrzanić i w miare rozgarniety wykonawca jest w to w stanie bez większych błędów wykonać. Takie jest moje zdanie. YTONG jest na b. dobrą ekipę. Poza tym: to beton, ze wszystkimi tego konsekwencjami - pamietaj o tym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alicjanka 08.03.2002 15:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2002 Zgadzam się z przedmówcą. Widziałam dom w komorowie z Ytonga i przysłowiowe firanki tam latają bez otwartego okna, czyli trzeba ocieplić. Żeby się zabezpieczyć przed kłopotami, powinnosię stawiać na jak najprostrzą technologię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 08.03.2002 15:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2002 EM - ścianę 2 warstwową też można schrzanić - może Ci pękać przy otworach okiennych, więc wykonawca nie może być piwerwszy z brzegu. Też wolę ściany 3 lub 2-warstwowe; jednak trudniej je sknocić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EM 08.03.2002 15:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2002 Frankai: czytaj posty. Przecież napisałem wyraźnie: w miarę rozgarniety! To nie oznacza: pierwszy z brzegu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skunks 09.03.2002 05:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2002 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alicjanka 11.03.2002 07:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2002 Adresu Ci dać nie mogę, bo chyba rozumiesz że nie będę podsyłać znajomym Skunksa do mieszkania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 14.04.2002 17:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2002 Nie wiem czy zdajecie sobie z tego sprawę, ale wszystkie odpowiedzi na pierwszy wpis są nie na temat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EM 15.04.2002 07:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2002 A czyja to wina Anonimku? Trochę moja (też tu mam udział, a zastanowiłeś się DLACZEGO odpowiedzi są nie na temat? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobiczek 16.04.2002 10:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2002 Bo nie pisze się takigo tematu w którym nie wiadomo o co chodzi!!!!Wtedy jak już się wejdzie sprawdzić, to się pisze.Bele c.o Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts