martynka1 02.01.2007 13:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2007 Witam W styczniu mam zamiar kupić okap. Potrzebne mi są informacje o okapach kuchennych. Jak na razie mam takie coś mechaniczne , co to jest z blachy, ma kształt daszku, wyje jak wściekłe po włączeniu i nie ma wpływu na przepływ powietrza . Na jaki powinnam zmienić ? Co brać pod uwagę przy wyborze ? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paweł76 02.01.2007 16:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2007 Nic tak nie zdobi kuchni, jak piękny okap! Oczywiście oprócz tego, że piękny, powinien być też funkcjonalny! Największą popularnością wśród okapów cieszą się okapy z szybą. Ja kupując, zwracałem uwagę - oprócz wyglądu, na poziom hałasu. Z rzeczy praktycznych - do czyszczenia łatwiej, gdy nie ma zbyt wielu zakamarków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pattaya 02.01.2007 16:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2007 Pochłaniacz czy wyciąg? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 02.01.2007 16:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2007 Kształt okapu dobierz do charaktery swojej kuchni, tak by pasował stylem. Ważnymi parametrami są wydajność, czyli ilość powietrza jaką jest w stanie odessać z kuchni w ciągu godziny, oraz poziom emitowanego hałasu. Rozrzut pomiędzy modelami obu tych parametrów jest ogromny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martynka1 03.01.2007 07:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2007 Pattaya napisał: Pochłaniacz czy wyciąg ? Interesuje mnie okap - Wyciąg Szukam okapu podłączanego do komina o szerokości 90 cm. No i nie wiem czy decydować się na szkło, czy na stal ? Co lepsze do czyszczenia ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paweł76 03.01.2007 08:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2007 aa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pattaya 03.01.2007 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2007 Do czyszczenia lepsze szkło.Proponuję firmę Faber-bardzo dobre wyciągi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kofi 03.01.2007 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2007 Chciałabym zwrócić uwagę na poziom hałasu - mam wrażenie, że ta liczba decybeli jest podawana i tak przy najmniejszej prędkości - mój był drogi ze względu na to, że miał być cichy - ale jest tylko na najniższych obrotach. Zwróć też uwagę na rozmiar - zazwyczaj sa 60 i 90 cm. Wcale nie znaczy to, że ta 90 jest do kuchenki o podobnym rozmiarze, przy standardowej 60 cm kuchence też wwygląda dobrze - niestety nie ja wpadłam na ten pomysł, tylko koleżanka. A wtedy chyba ładniej wyciąga, bo ma większa wydajność. No i zależy, czy masz kuchnie otwartą, czy nie. Jeśli tak - to musi być i cichy i wydajny, jeśli nie - to zależy ile czasu w niej spędzasz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts