Jesters 02.01.2007 13:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2007 WitamChciałbym poznać Wasze opinie o projekcie który wybrałem z żonkąProjekt jest z pracowni Z500 a nazywa się Z27. Fotka obok mojego profilu Projekt dostepny jest poda adresem: http://www.z500.pl/index.php?projekt=27&podwarianty=1&PHPSESSID=240524c60b7bb1e692fa37bcd6cdbbceMój projekt to wersja z garażem dwustanowiskowym. Bezpośredni skrót do plików pdf-a nie zawiera garażu, reszta jest.W skrócie:- pow. użytkowa/netto 148.9/219.1 m2 - pow. zabudowy 153 m2 - kąt nachylenia dachu 40 stopni Z modyfikacji:- kotłownia będzie w garażu,- likwidujemy podcień po północnej stronie, czyli uzyskam większy salon- kuchnia z salonem zamieniam miejscami - mam wejście od południa - kuchnia otwarta na salon dla doświetlenia salonu południowym słońcem Z wad do projektu:- nie mam kosztorysu, nawet ilościowego Chętnie posłucham opini osób. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jesters 10.01.2007 09:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2007 Widze że wątek cieszy się małą popularnością, więc podnosze Prosiłbym o uwagi co do samego projektu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jesters 12.01.2007 22:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2007 No dobra, jak mój wątek to sobie będę chyba sam w nim pisał Poniżej zdjęcia planów jakie zamiany są przewidziane. Celowo usunąłem wymiary żeby nie zaciemniać rysunku. Tak sobie wysmyśliłem że w salonie będzie stał słup obudowany kominkiem. Kominek chciałbym dać dwu-trójstronny tak aby siedząc w salonie móc patrzyć na niego. A oto i plan:http://images11.fotosik.pl/20/b3fbc87e2c78869bm.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lookita 23.01.2007 17:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2007 Zakupilem projekt i wyglada na to , ze przymierzam sie do budowy tego domku. Na razie zalatwiam formalnosci i niestety porobiono mi wyceny poszczegolnych czesci-etapow budowy domu. Wychodzi tego troszke,ceny mazowieckie,reszta ogolnopolskie i to niektore ze stycznia 2007 a od lutego beda juz niestety inne....wiec licze sobie i....troche sie boje...moze inny projekt?????...................Decyzja zapadnie niebawem.... PS. Z JEstersem...to my juz jestemy na ''Ty'' ))))) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jesters 23.01.2007 21:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2007 No witam w końcu się odważyłeś coś napisać. Co do pisania sobie per Pan to chyba nie bardzo się zdarza na forum.Co projektu i jego kosztów: Wstępnie skalkulowałem sobie na ten dom jakiś budżet. Oczywiście z mocnym zapasem. Wszystko co uda się zagospodarować będzie mnie cieszyć.Na pocieszenie Ciebie dodam że nieruchomość wybudowana jest dużo więcej warta niż faktycznie poniosłeś koszty budowy. No chyba że zapłaciłeś firmie "pod klucz".Tak więc gdybys niedajborze się przeliczył to możesz to sprzedać. Projekt jest bardzo ładny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lookita 27.02.2007 18:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2007 Z mieszanymi uczuciami ...informuje ze sprzedalem projekt Z 27 i...stalem sie posiadaczem , na razie teoretycznie, majac projekt, domku o nazwie Wspaniały M04B. Moja przygoda z Z 27 sie zakonczyla.Powodzenia Zetowcy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hubhert 24.03.2007 22:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2007 do jesters: Witam.Właśnie dziesiaj geodeta wytyczył fundamenty. W przyszłym tygodniu jak tylko bedzie kredyt (a jest "obiecany") ruszamy z kopyta. Nasze kalkulacje na wykończony, bez mebli i zagospodarowania działki to 330.000,00 zł, a kosztorysanta 360.000,00zł.A jak Wasze postepy, na jakim etapie jesteście? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
danusia_C 08.07.2007 18:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2007 Czy ktos buduje lub mieszka juz w domu wybudowanym według projektu Z27? Szukamy z mężem projektu i ten podoba nam się nawet bardzo, ale chcielibyśmy poradzić się czy może warto coś w nim udoskonalić, ewentualnie jaki sa koszty budowy. Dziękuje za uwagi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tmx 30.01.2009 13:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2009 jesli to jeszcze aktualne - widziałm uwagi na stronie projektu http://www.z500.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tmx 16.03.2009 15:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2009 Jak wasze postępy z budowa?? Pewnie już mieszkacie???Wstawicie jakieś zdjęcia??? Moze ktos jeszcze bedzie miał Z27 ????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lookita 16.03.2009 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2009 Cikeawy jestem,jak wyglada ten dom...Mialem go budowac,ale...opis w postach wyzej...Moj inny dom juz stoi....Jak na razie,patrzac na elementy wykonczenia i praktyczne elementy domu,wiazac to z kosztami wykonczeniowki,nie zaluje,ze niem am Z27,ale moj dom,jest inny w wygladzie niz Z.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tmx 17.03.2009 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2009 A czy moża wiedzieć dlaczego zmieiłaś projekt?? Z tego co widziałam - miałas już kupiony... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lookita 17.03.2009 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2009 Nie mialem zadnych klopotow -ja to facet... Klopoty bylyby,jak dla mnie,3 balkony to przesada,mam jeden ,nie wiem,czy go uzyje 4x w roku,a mam juz wielki mostek termiczny.Poza tym dodatkowy to koszt wykonczenia-niemaly,powazny w sensie porzadnego wykonczenia...Dom za ladny,jak na moja dzialke i okolice....Robilem symulacje kosztow,o 1/4 bylby dla mnie drozszy.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lookita 08.04.2009 13:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2009 Na stronie studio Z 500,jest jedna realizacja Z27.Przyznam,ze podoba mi sie wykonanie z klinkieru,zapewne to sciana 3w,ale nie dam glowy...Jednak sciana kolorystycznie dobrana ladnie,domek...tez mily,jednak ciesze sie,ze go nie wybralem.....Diametralnie po budowie jednego domu,zmienilem gust i widzenie mieszkania i utrzymania domu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AniaKrzysiek 23.10.2009 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2009 Witam wszystkich zamierzających budować Z27, budujących Z27 i już mieszkających w Z27. Ja startuję z budową na wiosnę, więc może ktoś może mi udzielić kilku wskazówek i niespodzianek jakie czekają mnie podczas budowy oraz jak się mieszka w Z27. Nie zamierzam się do nikogo wpraszać na oględziny domu ani też namawiać do wklejania zdjęć, bo sam tego bym nie zrobił, cenię sobie swoją i czyjąś prywatność. Zależy mi na informacjach dotyczących budowy tego domu, więc jeżeli ktoś miałby ochotę porozmawiać to zapraszam do dyskusji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AniaKrzysiek 31.10.2009 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2009 Widzę, że wątek nie cieszy się zbyt dużą popularnością.Może jednak ktoś się odważy i dołączy do dyskusji. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lookita 01.11.2009 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2009 Ja tylko sledze,2 lata temu,o malo co,nie zaczalem budowac tego domku Nie mam nic do tego projektu,ale...mnie nie pasowal,wiec sprzedalem projekt komus na allegro.Kolega Jesters nie odzywa sie,a szkoda,chcialbym poznac jego losy...Swego czasu sie poznalismy na forum... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AniaKrzysiek 03.11.2009 07:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2009 Cześć Lookita Po pierwsze gratuliję Ci wspaniałego domku, kiolorystyka wnętrz jest super, też będziemy mieć u siebie podobne kolory. Też przrglądałem forum Jestersa bardzo fajne ale niestety się urwało Poruszałem też forum na stronie Z500 narazie cisza Nie ma obecnie fajnego forum na temat budowy Z27, więc bazuję na podobnych projektach np. Libra: http://forum.muratordom.pl/czy-ktos-budowal-libre-z-firmy-domus,t33068-1920.htm Opałek: http://www.happiest.mojabudowa.pl/ Bardzo podobnie będzie u nas wyglądał (po przeróbkach) parter, jest to realizacja domu APS 119: http://images.google.pl/imgres?imgurl=http://img81.imageshack.us/img81/7503/aps119bu5.jpg&imgrefurl=http://forum.muratordom.pl/aps-119-agola-czyli-jak-wykonczyc-dom-i-nie-zwariowac,t131995.htm&usg=__ohZASW_eJkDVgUODCllm2M8lvDw=&h=420&w=560&sz=54&hl=pl&start=1&um=1&tbnid=9uraPp6IINaTiM:&tbnh=100&tbnw=133&prev=/images%3Fq%3Daps%2B119%26hl%3Dpl%26lr%3D%26um%3D1 Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lookita 03.11.2009 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2009 Witam.Milo mi. Widzialem w necie,fotke rozpoczetej budowy Z27.Musisz poszukac.Z tego ,co pamietam,gosc nie odezwal sie,budowal z cegly Z27.Ale ten,na stronie Studio 500,z klinkieru jest fajny,niemniej...mnie nie pasuja te domy.Moj przyjaciel ma Libre,ja przymierzalem sie do niej.Skosy pogmatwane,w ogole skosy sa tragiczne.Przemysl,zmien,wez stropodach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AniaKrzysiek 03.11.2009 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2009 Witaj Lookita Na zmianę już za późno, projekt po adaptacji, w tym tygodniu odbieram pozwolenie na budowę - przyjnajmniej urzędnicy tak obiecują Wiem, że na poddaszu jest mało miejsca, dlatego podniosłem ścinę kolankową do wys. 1m. przedłużyłem nieco krokwie tak, że podbitka ma szerokość 1m. Wiem, że będą pękać płyty g-k na łączeniach itd. itd. mimo tego bardzo nam się podoba bryła tego domu i jesteśmy gotowi przyjąć wszelkie minusy jakie łaczą się ze skosami wszystko dla "klimatu" jaki panuje na poddszu. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts