Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Piekny On - szuka domu

Gafinka

Recommended Posts

Piekny ON - ek ( na zdjęciu) został znaleziony w okolicach Międzylesia.

Właściciel się nie zgłosił.

http://www.psianiol.org.pl/azyl/ewid/750a.jpg

Wygląda na psa kojcowego - umie mieszkać w budzie i wykazuje zachowania typowe dla psa, ktory mieszkał w kojcu. Na spacerze jednak zachowuje się poprawnie - choć sprawia wrażenie psa o silnym charakterze, nie jest lękliwy.

Z wiekiem kiepsko dokładnie powiedzieć - oceniamy po zębach, ale wiemy, że ten np. nosi metalową miskę kiedy chce rozładować napięcie - więc jesli okaże się , ze gryzie kamienie ( a wiele psów tak robi) to zęby o niczym nie swiadczą. Oznak siwizny brak - po wyglądzie dałabym mu pewnie ze 4 lata, po zębach ( ale to moze byc mylące) trochę wiecej.

Na razie nie opisałam precyzyjnie zachowania, bo psa jeszcze za mało znam. Na pewno nie jest lękliwy ( bo nie ucieka, nie chowa się, nie jest wystraszony), bardzo zjadliwy i terytorialny też nie jest bo wpuścił mnie spokojnie do boksu - choć nie nie znał, Dał sobie takze obejrzeć uszy dokładnie - bo sprawdzałam czy tatuazu nie ma - ręce całe mam, pies na mnie nie wyjechał;

Ale przy korygowaniu na spacerze - ma minę którą można zinterpretować jako - nie wiem czy cię zjeść czy się Ciebie posłuchać - chyba jeszcze nie zdecydował :) czy jadalna jestem :) i czy opłaca mu się ze mną zadzierać - zwyczajnie znamy się jeszcze trochę za mało i on jeszcze nie zdecydował co ze mną uczynić pragnie - czy godna jestem tego, żeby mnie słuchać czy raczej mogę wystąpić jako dobro konsumpcyjne. :)