Rafał9 02.01.2007 22:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2007 Witam Wielkopolan!!! Mam nadzieje, ze jestescie w stanie mi jakos pomoc a moze i innym poszukujacym swojego miejsca na ziemii. Wielkopolsiej ziemii Jestem w dosc nerwowej sytuacji. Wyemigrowalem miesiac temu. NIe znam Poznania prawie w ogole. Mam dwa lata na wybor dzialki, projektu, wybudowanie domu i wprowadzenie sie ). Licznik zaczal tykac. Na poczatek działka. Jak juz pisalem jestem raczej zielony. Nie znam okolic. Na dodatek dwojka malych dzieci, zona w ciazy. Kosmos. Juz mi sie podoba . Licze, ze jakos mi pomozecie sie odnalezc. Zalozenia do kupna dzialki: 1. Musi byc blisko lasu (najchetniej baaaaardzo blisko) 2. Obrzeza i ok. P-nia - do kilkunastu km 3. Powierzchnia w sumie nie jest az tak istotna (wiem, ze wszystko zalezy od tego gdzie) ale powiedzmy minimum 800 max 3000 4. Mysle, ze najwazniejsza info to na ile mnie stac - zalozenie mam do 100tys ale jak sie zakocham w jakims miejscu (a serce mam otwarte) to nawet na poczatku przygody zycia moge nie byc konsekwentny 5. Gdyby teren byl pagorkowaty byloby bosko 6. Jestem przygotowny na kilkumiesieczne walki z urzedami wiec nie musi byc wszystko poukladane na tip-top czyt. warunki zabudowy, media wszelakie w dzialce itp...... ale gdyby to wszystko bylo byloby cooool 7. siodme i najwazniejsze. szukam swojego miejsca na ziemi wiec to jest dla mnie najwazniejszy etap... musi byc po prostu pieknie.... Licze na Wasza pomoc !!! Sam nie dam rady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agdula 02.01.2007 23:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2007 Hej, wejdź na gratkę tam na pewno coś znajdziesz. http://gratka.wp.pl/dom/?rfbawp=1159044509.675 Dużo się buduje: Komorniki, Wiry. Tanie działki w okolicach Kostrzyna ale to już trochę dalej. Całe pola sprzedawali w okolicach Paczkowa..ale tam lepiej sprawdzić bo plany przewidują jakiś wiadukt ....może byc sporo tirów, dalej Siekierki .. ale nie wiem dokładnie. No i jeszcze okolica Rokietnicy ale to juz daleko.. jak dla mnie . Poszukaj najlepiej na gratce. zwróć uwagę na lotnisko ( wojskowe) w Krzesinach i na lotnisko na Ławicy Chyba , że lubisz wojskowe samoloty w nocy nad głową Jest trochę działek w Dąbrówka, czy Dąbrowa...ale chyba nie najlepszy dojazd do Poznania. Osobiście polecam gminę Komorniki. Mają plany zagospodarowania przestrz. i pracują tam mili ludzie Dojazd do Poznania też dobry. ( jak zrobią Głogowską Udanych poszukiwań Proponuje wybierać działkę zgodnie z miejscem pracy , unikniesz przejazdu przez miasto... A tak w ogóle to zależy co się komu podoba..i czego szuka... trudno radzić . Jest parę fajnych miejsc przy lesie...ale żona w ciąży , małe dzieci... z dojazdem do szkół nie wiem, nie wiem. Jak się nastawioacie na dojazd autem to ok. ale jak komunikacją miejską a lbo raczej podmiejską hm to może być trudno.... Między Komornikami a Puszczykowem jest Wielkopolski Park NArodowy. Super! Agdula Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rafał9 03.01.2007 12:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2007 Hej, wejdź na gratkę tam na pewno coś znajdziesz. http://gratka.wp.pl/dom/?rfbawp=1159044509.675 dzieki wielkie rzeczywiscie, na gratce jest tego mnostwo... jak sie w tym wszystkim odnalezc? na razie widzielismy w zasadzie tylko jedno piekne miejsce - poludniowa czesc puszczy zielonki (kilny, owińska, dębogóra itp.) jest super tylko nic konkretnego za normalne pieniadze nie udało sie wyszukac po cichu licze, ze moze ktos z Was kogos zna, o czyms wie a moze sam sprzedaje... tam, czy gdzies indziej ale z rownie urokliwa przyroda... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agdula 03.01.2007 18:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2007 Tak daleko?? Jak tak dalego.. to okolice Skoków, Potrzanowo - ładne tereny - jeziora, i teren polodowcowy, pofalowany Trzeba pojechać i pytać ludzi. Kapalica - też ładny teren ..ale bez samochodu ( dla każdego)...to nie da rady. Ale jest niedrogo. Pisałam , że najtaniej jest w okolicach KOstrzyna, trzeba się zagłębić we wsie. Szczerze wątpie, aby Ci ktoś polecił tanią działkę ...takie się szybko rozchodzą... i są daleko od Poznania. Blisko Poznania nie kupisz nic poniżej 100 złza m. jak dobrze pójdzie.... Chyba, że będzie dziąłka jakaś "felerna" albo będziesz miał full szczęścia. czego oczywiście życzę Ja interesowałam się działkami od 4 lat, powiem tak: ceny idą w górę a tereny tańszych dziąłek oddalają się od Poznania w szybkim tępie. Agdula POwodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ROBSON68 03.01.2007 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2007 Koło mnie w Radojewie jest działka do kupienia, praktycznie 15m od lasu ale niestety nie wiem w jakiej cenie Mogę co najwyżej podać numer kontaktowy do właściciela Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rafał9 03.01.2007 20:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2007 Koło mnie w Radojewie jest działka do kupienia, praktycznie 15m od lasu ale niestety nie wiem w jakiej cenie Mogę co najwyżej podać numer kontaktowy do właściciela jasne, wielkie dzieki jesli tylko mozesz podac namiary bede wdzieczny - moze bedzie lepiej na mojego priva... sprawdzilem na mapie, tam moze byc niezle... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rafał9 04.01.2007 17:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2007 Tak daleko?? Jak tak dalego.. to okolice Skoków, Potrzanowo - ładne tereny - jeziora, i teren polodowcowy, pofalowany Trzeba pojechać i pytać ludzi. Kapalica - też ładny teren ..ale bez samochodu ( dla każdego)...to nie da rady. Ale jest niedrogo. Pisałam , że najtaniej jest w okolicach KOstrzyna, trzeba się zagłębić we wsie. Szczerze wątpie, aby Ci ktoś polecił tanią działkę ...takie się szybko rozchodzą... i są daleko od Poznania. Blisko Poznania nie kupisz nic poniżej 100 złza m. jak dobrze pójdzie.... Chyba, że będzie dziąłka jakaś "felerna" albo będziesz miał full szczęścia. czego oczywiście życzę Ja interesowałam się działkami od 4 lat, powiem tak: ceny idą w górę a tereny tańszych dziąłek oddalają się od Poznania w szybkim tępie. Agdula POwodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rafał9 04.01.2007 17:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2007 Tak daleko?? Jak tak dalego.. to okolice Skoków, Potrzanowo - ładne tereny - jeziora, i teren polodowcowy, pofalowany Trzeba pojechać i pytać ludzi. No nie az daleko... Skoki to pewnie jakies 30km... Mysle, ze z naszej perspektywy akceptowalne jest kilkanascie km od Centrum max... czyli raczej "łapie" sie tylko poludniowa czesc Zielonki.... Szczerze wątpie, aby Ci ktoś polecił tanią działkę ...takie się szybko rozchodzą... i są daleko od Poznania. Blisko Poznania nie kupisz nic poniżej 100 złza m. jak dobrze pójdzie.... Chyba, że będzie dziąłka jakaś "felerna" albo będziesz miał full szczęścia. czego oczywiście życzę Podobno mam szczęscie zobaczymy... ale wiem, ze latwo nie bedzie... pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts