Krystian 12.05.2003 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2003 Pomóżcie proszę, jeżeli znacie miejsca gdzie w Polsce południowej można kupić głazy lub inne kamole ozdobne dajcie namiary...Z góry dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnes 13.05.2003 05:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2003 Nigdy by mi nie przyszło do głowy aby kupować kamienie :wink:Pieknych kamieni ,dużych głazów jest mnóstwo w rwących rzekach /gł. na terenach podgórskich/ ale na polach jest dużo otoczaków,których rolnicy usilnie próbują się pozbyć . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krystian 13.05.2003 07:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2003 Dzięki, mnie też, ale kolega się uparł i szuka egzemplarzy co najmniej wielkości biurka......Wiecie gdzie się to kupuje(w Polsce pd.)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
capri 13.05.2003 17:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2003 W książce telefonicznej popatrz pod przesypownie żwirów lub piasków - ja tak znalazłam w Trójmieściepozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pitbull 14.05.2003 08:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2003 W skladach ogrodniczych ale najlepiej przywiezc z kamieniolomu.Glazy nawet po 500 kg (zawsze mozna rozbic). Wychodzi bardzo tanio - nie segregowany. Najdrozszy jest transport. Koplania Czatkowice kolo Zabierzowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 14.05.2003 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2003 Z Zalasa są też niezłe, może być też Niedźwiadek W każdym kamieniolomie można kupić kamienie różnej frakcji, Na południu Polski jest ich dostatek /i kamieniołomów i kamieni/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krystian 14.05.2003 21:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2003 Dzięki!!! pitbul - mam nadzieję, że chodzi o Zabierzów na północ od Balic przy drodze nr 914, a nie ten w opolskim? Głupio kumpla wysłać w maliny po głazy ... Majka - Zalas to pewno ten koło Alwerni, ale przy ,,Niedźwiadku" się zdziwiłem !!! Ale sobie kolega pojeździ ...Obstawiam (orientując się z Twoich innych wypowiedzi), że to w okolicach Krakowa, może ,,Niedźwiedź pod Słomą" (Słomnikami? ) Dzięki za te info....a może ktoś jeszcze :smile: ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Stokrotka 15.05.2003 06:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2003 A ja mogę o coś zapytać? Wyobrażam sobie, że przy wożeniu z kamieniołomów transport jest dość dużym kosztem - naprawdę to aż tak opłacalne w porównaniu ze składem ogrodniczym (zakładając, że koszt transportu jest wliczony w cenę)?Pytam, bo też nas to czeka za jakiś czas - nie orientowałam się jeszcze w cenach.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pitbull 15.05.2003 06:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2003 To zalezy ile kamienia bierzesz i do czego. Wzialem calego Steyera 20 ton, transport 40-50 km wyniosl okolo 500 PLN a kamien okolo 200 PLN. W skladzie ogrodniczym byle kamyk maly kosztuje 20 zl. Krystian - szukajcie a znajdziecie, w dolinie Bolechowickiej tez jest kopalnia. Z Czatkowic kamien jest dobry - do ogrodu sie nadaje. Tel. 2821020. Wybacz, ale kamienia za Ciebie nie przywioze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 15.05.2003 07:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2003 Kamieniołomów Ci u nas dostatek Głazy są różnych kolorów, podzwoń i sprawdź, czy takie Ci odpowiadają. W Zalasie /o ile mnie zawodna pamięć nie myli/ płaci się za tonaż ciężarówki, a nie za ilość napakowanego kamienia. Rozumiez, że należy nasypać...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krystian 15.05.2003 19:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2003 FFFFFFUUUULLLLLLLLLLLLLLLLL!!! Dzięki, tak mi się ten temat spodobał, że chyba przejadę się z kumplem...pomogę mu ładować :grin: ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andzag 19.06.2003 16:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2003 Między Rzeszowem a Sokołowem Młp. facet ma firmę i sprzedaje takie głazy - niektóre naprawdę sakramencko wielkie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Smok 19.06.2003 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2003 hehe, ludzie patrzyli na mnie jak na głupka, gdy targaliśmy z murarzami wielkiego otoczaka na busa, a teraz okazuje się, że nie jestem sam Moja mała uwaga co do głazów z kamieniołomów. Wg ludowych wierzeń polne otoczaki mają zbawienny wpływ na ludzi, zwłaszcza ustawione w narożnikach domu, niestety kamienie łupane nie mają takich właściwości ze względu na to że pochłonęły energię strzałową podczas wydobycia. Coś w tym jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 20.06.2003 08:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2003 Oczywiście przecież nikt nie chce mieć postrzelonego koło domu! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts