Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

G?AZY do ogrodu - gdzie kupi?

Recommended Posts

Dzięki!!!

pitbul - mam nadzieję, że chodzi o Zabierzów na północ od Balic przy drodze nr 914, a nie ten w opolskim? Głupio kumpla wysłać w maliny po głazy :lol:...

Majka - Zalas to pewno ten koło Alwerni, ale przy ,,Niedźwiadku" się zdziwiłem :grin: !!! Ale sobie kolega pojeździ :grin:...Obstawiam (orientując się z Twoich innych wypowiedzi), że to w okolicach Krakowa, może ,,Niedźwiedź pod Słomą" (Słomnikami? :lol: )

Dzięki za te info....a może ktoś jeszcze :smile: :smile: :smile:?

A ja mogę o coś zapytać?

Wyobrażam sobie, że przy wożeniu z kamieniołomów transport jest dość dużym kosztem - naprawdę to aż tak opłacalne w porównaniu ze składem ogrodniczym (zakładając, że koszt transportu jest wliczony w cenę)?

Pytam, bo też nas to czeka za jakiś czas - nie orientowałam się jeszcze w cenach.

Pozdrawiam

To zalezy ile kamienia bierzesz i do czego. Wzialem calego Steyera 20 ton, transport 40-50 km wyniosl okolo 500 PLN a kamien okolo 200 PLN. W skladzie ogrodniczym byle kamyk maly kosztuje 20 zl.

Krystian - szukajcie a znajdziecie, w dolinie Bolechowickiej tez jest kopalnia. Z Czatkowic kamien jest dobry - do ogrodu sie nadaje.

Tel. 2821020.

Wybacz, ale kamienia za Ciebie nie przywioze :razz:

Kamieniołomów Ci u nas dostatek :grin: Głazy są różnych kolorów, podzwoń i sprawdź, czy takie Ci odpowiadają. W Zalasie /o ile mnie zawodna pamięć nie myli/ płaci się za tonaż ciężarówki, a nie za ilość napakowanego kamienia. Rozumiez, że należy nasypać...... :grin:

• 1 month później...

hehe, ludzie patrzyli na mnie jak na głupka, gdy targaliśmy z murarzami wielkiego otoczaka na busa, a teraz okazuje się, że nie jestem sam ;)

Moja mała uwaga co do głazów z kamieniołomów. Wg ludowych wierzeń polne otoczaki mają zbawienny wpływ na ludzi, zwłaszcza ustawione w narożnikach domu, niestety kamienie łupane nie mają takich właściwości ze względu na to że pochłonęły energię strzałową podczas wydobycia.

Coś w tym jest. ;)