gremartom 03.01.2007 00:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2007 Witam! Proszę o pomoc... Działka, którą zamierzam kupić ma wjazd od południa, a plan mówiący między innymi: - dach 2 lub 4 spadowy (kopertowy), symetryczny- budynek zwrócony główną kalenicą równolegle do drogi Mam problemy z interpretacją tych wymagań... Chcę wybrać/dostosować projekt i usytuowanie domu, aby od południa był taras i pokój dzienny. Czy z takimi warunkami mogę postawić na tej działce dom na planie litery L np. "Murator M04a - Wspaniały - wariant I" lub inny z garażem jako przystającą bryłą np. "Murator M11a - Miła chwila - wariant I". Czy kryterium symetryczności będzie spełnione? Czy budynek musi być idealnie symetryczny w 2 osiach? Jeśli dach ma 2 kalenice - jaka jest definicja głównej kalenicy (szczególnie w przypadku domów na planie litery L)? Czy możliwy/dopuszczalny będzie obrót domu (wjazd od wschodu, a strefa dzienna od południa w "Murator M04a - Wspaniały - wariant I" lub w "Murator M11a - Miła chwila - wariant I")? Pozdrawiam gremartom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts