seblo 03.01.2007 06:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2007 Witam,otrzymałem następujące warunki kredytowe w Multibanku. Bardzo proszę o skomentowanie i ewentualne rady: kredyt na 100.000 zł we CHF na 30lat.wkład własny: 75% Warunki:oprocentowanie: 2,86%prowizja: 2%ubezpieczenie kred.: 0,2%ubez. od zdażeń losowych: 0,01% bez opłat za: inspekcję przed wypłatą transz, za konto, za przewalutowanie i wcześniejszą spłatę. Z góry dziękuję za wszelkie spostrzeżenia i sugestie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gzajac 03.01.2007 08:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2007 Ja na początku grudnia miałem tak: 410 000 tys w CHF na 30 lat - 0% wkładu własnego- 2,86% oprocentowanie - LIBOR 3M + 1% marży- prowizja 0,8%- ubezpieczenie przejściowe do czasu wpisu hipoteki 820 PLN- zadnych dodatkowych ubezpieczeń kredytu- bezpłatne konto- bez opłat za inspekcje, przewalutowania, wcześniejszą spłatę, itp. Ja miałem takie warunki dzięki firmie doradczej GoldenEgg oraz słynnemu kuponowi z Muratora. --Pozdrawiam,Grzegorz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 03.01.2007 22:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2007 Hello, mam podobne warunki jak gzajac. do czasu wpisu hipoteki dla multi mam podniesione oprocentowanie o 1,5pp. trochę dużo, ale to tylko kilka miesięcy z 360... myślę, że obecnie multi ma jedne z najlepszych kredytów na rynku, ale to oczywiście moje prywatne zdanie. do tego korzystam z całego pakietu usług finansowych w multi, które i tak musiałbym wziąć w innych bankach. tu mam w ramach jednego konta za przyzwoite pieniądze. przy tak wysokim wkładzie własnym powinieneś popytać jeszcze np. w millennium i kredyt banku. weź ofertę z multibanku i pójdź z nią do konkurencji. jeśli będą tylko mogli przebić ofertę multi, to z pewnością dostaniesz lepsze warunki... pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ryby 03.01.2007 23:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2007 PILNE!!!Dla zainteresowanych kredytem z Multibanku. Posiadam jeden kupon gwarantujący początkowe oprocentowanie w CHF 2.55% i prowizję 0.8% - niezależnie od wkładu własnego!Tylko nie wiem do kiedy jest on ważny, ale chyba do 15.01.2007r. Zorientujcie się i kto pierwszy ten lepszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 03.01.2007 23:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2007 Witam, otrzymałem następujące warunki kredytowe w Multibanku. Bardzo proszę o skomentowanie i ewentualne rady: kredyt na 100.000 zł we CHF na 30lat. wkład własny: 75% Warunki: oprocentowanie: 2,86% prowizja: 2% Bez żartów - negocjuj ! z takim wkładem własnym to po prostu rozbój... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jea 03.01.2007 23:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2007 Witam, otrzymałem następujące warunki kredytowe w Multibanku. Bardzo proszę o skomentowanie i ewentualne rady: kredyt na 100.000 zł we CHF na 30lat. wkład własny: 75% Warunki: oprocentowanie: 2,86% prowizja: 2% Bez żartów - negocjuj ! z takim wkładem własnym to po prostu rozbój... jak wyżej i dołącz jaja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
seblo 04.01.2007 18:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2007 Napiszcie proszę, jaką przy podobnych warunkach mieliście prowizję. W tym momencie proponują mi 1,5%, myślę, że przy dobrych wiatrach udałoby się jeszcze z 0,3% zbić, ale to max. Jak myślicie, czy 1,2-1,3% prowizji, to do przyjęcia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 04.01.2007 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2007 Inne warunki - ale wygląda tak ( sprzed 2 tygodni) Propozycja Fortis Bank 350.000 kredyt 50 % wpłaty własnej kredyt na 30 lat waluta CHF oprocentowanie: marża banku 1,00% + Libor 3m Prowizja banku 0 % Wcześniejsza spłata po 3 latach 0% Ubezpieczenie na życie – brakUbezpieczenie nieruchomości – takUbezpieczenie pomostowe – 0,96% x kredyt (ok. 3360 z góry) Propozycja Multibank 350.000 kredyt 50 % wpłaty własnej kredyt na 30 lat waluta CHF oprocentowanie: marża banku 1,1% + Libor 3m Prowizja banku 1,2 % Wcześniejsza spłata zawsze 0% Ubezpieczenie na życie – brakUbezpieczenie nieruchomości – takUbezpieczenie pomostowe – + 1,5 % do dnia wpisu do KW[/b] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ArtiW 06.01.2007 12:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2007 Nie zapominajncie o wysokosci kredytu. 100 kPLN to nie jest duzy kredyt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
seblo 08.01.2007 16:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2007 Zbiłem prowizję do 1,3%.Co o tym sądzicie?Wiem, że to i tak dużo. Napiszcie, czy przystać na to.Z góry dzięki za odpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ArtiW 09.01.2007 11:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2007 Zbiłem prowizję do 1,3%. Co o tym sądzicie? Wiem, że to i tak dużo. Napiszcie, czy przystać na to. Z góry dzięki za odpowiedzi. Moim zdaniem, przy tak malej kwocie kredytu, to jest OK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elais 09.01.2007 11:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2007 Ja też byłam w Multibanku. Przy wkładzie własnym ok. 30%, kredyt 150 tys. we frankach zaproponowali mi: prowizja 2% ( bardzo duża, do tego powiększona o 0,2% za ubezpieczenie pomostowe), stała marża banku 1,35%+WIBOR. Może uda mi się jakoś z nimi negocjować. Troszkę dziwne jest to, że nie wliczają działki jako wkładu własnego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
walus1 09.01.2007 11:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2007 Zbiłem prowizję do 1,3%. Co o tym sądzicie? Wiem, że to i tak dużo. Napiszcie, czy przystać na to. Z góry dzięki za odpowiedzi. Jeśli weźniemy jaka jest to kwota to nie jest żle. Ja bez negocjacji dostałam ofertę z prowizją 2% na kwotę kredytu 250tyś. Nigdy nie zapłace im takich pieniędzy. Wziełam ofertę z trzech banków: Millenium, Multibank i Kredyt Bank i jak narazie oferta Multibanku wydaje się najkorzystniejsza mimo tej szalonej prowizji. Teraz bedziemy z mężem przystepować do negocjacji. Zobaczymy co i jak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
walus1 17.01.2007 12:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2007 Odświerzam temat. Niestety u mnie Multibank odpadł bo okazało się że jako wkład własny nie może byc mieszkanie. To jakas paranoja. Nie wiem czy tylko u mnie na prowincji( bo chyba tak tylko moge nazwać moje miasteczko 80tyś) tak jest czy was też to spotkało. W innym banku w którym mamy konto od 5 lat napisaliśmy podanie o obniżenie marży. Kolejna głupota bo czekamy już tydzień ponieważ wszystko idzie do centrali do której spływaja wnioski z całej Polski. Ręce opadają. Narazie zachowuję spokój ale czasami nachodzi mnie myśl żeby dać spokój. A to dopiero poczatek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ArtiW 17.01.2007 12:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2007 Odświerzam temat. Niestety u mnie Multibank odpadł bo okazało się że jako wkład własny nie może byc mieszkanie. To jakas paranoja. Nie wiem czy tylko u mnie na prowincji( bo chyba tak tylko moge nazwać moje miasteczko 80tyś) tak jest czy was też to spotkało. W innym banku w którym mamy konto od 5 lat napisaliśmy podanie o obniżenie marży. Kolejna głupota bo czekamy już tydzień ponieważ wszystko idzie do centrali do której spływaja wnioski z całej Polski. Ręce opadają. Narazie zachowuję spokój ale czasami nachodzi mnie myśl żeby dać spokój. A to dopiero poczatek. Roboty maja tyle, ze taczek nie ma kiedy zaladowac... To mnie najbardziej wku... no wiecie co... ze banki tak traktuje wiekszosc potencjalnych kredotobiorcow. Maja po prostu za dobrze przez boom gospodarczy i mieszkaniowy (czytaj: kredytowy) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miglo 23.01.2007 22:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2007 hejo A mnie potraktowali bardzo dobrze (Gdynia). Dostalem takie warunki (z listem żelaznym) - kredyt 280 000 w CHF: prowizja - 0.8% prowizja tytułem ubezpieczenia kredytu - 0.2% (czyli cała prowiza 1% co jest dla mnie akceptowalnym maksimum) oprocentowanie - LIBOR 3M + 1p.p marży stałej w całym okresie wkład własny to działka - (poniżej 20%), dochodzi więc ubezpieczenie niskiego wkładu - 3.5% części brakującej do 20% płatne raz na 3 lata do tego brak obowiązkowego ubezpieczenia na życie, brak opłat za wcześniejszą spłatę i nadpłaty, obowiązkowe ubezpieczenie budynku (ale nie narzucaja ubezpieczyciela), darmowy ROR... Czy wiecie może jakie kruczki zawierają w umowach?? Brać czy nie brać??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miglo 23.01.2007 22:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2007 hejo A mnie potraktowali bardzo dobrze (Gdynia). Dostalem takie warunki (z listem żelaznym) - kredyt 280 000 w CHF: prowizja - 0.8% prowizja tytułem ubezpieczenia kredytu - 0.2% (czyli cała prowiza 1% co jest dla mnie akceptowalnym maksimum) oprocentowanie - LIBOR 3M + 1p.p marży stałej w całym okresie wkład własny to działka - (poniżej 20%), dochodzi więc ubezpieczenie niskiego wkładu - 3.5% części brakującej do 20% płatne raz na 3 lata do tego brak obowiązkowego ubezpieczenia na życie, brak opłat za wcześniejszą spłatę i nadpłaty, obowiązkowe ubezpieczenie budynku (ale nie narzucaja ubezpieczyciela), darmowy ROR... Czy wiecie może jakie kruczki zawierają w umowach?? Brać czy nie brać??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts