azb 06.11.2008 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2008 > anastek77 Nic dziwnego bo czy cokolwiek można znaleźć na tym forum przy użyciu tej koszmarnej wyszukiwarki? Elewacja jest gotowa - zdjęcia w dzienniku. Pozdrawiamya&zb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Art12 05.03.2009 07:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2009 Witam. Czy mógłby skontaktować się ktoś kto buduje lub już zbudował "Subtelnego".? Podoba mi sie ten projekt i chciłbym zasięgnąć opinii na ten temat. Będę zobowiązany za odpowiedż! Pozdrawiam Artur Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
azb 10.05.2009 06:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2009 My zbudowaliśmy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Igrek 11.08.2009 07:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2009 ja wybudowałem ten dom, nieco zmian wprowadziłem, obecny stan to tynki wylewki zrobione, czekam na glazurnika. Największym jak dotąd kosztem był dach - bardzo droga konstrukcja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marzyciel79 11.08.2009 17:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2009 Witam!!!Mam pytanie o konstrukcję dachu Subtelnego...Z czego wynika ta duza cena? Moze ktoś ma jakieś podpowiedzi jak zmienić dach, aby obniżyć koszty? Z góry dzięki za wszelaką pomoc, bo jestem bardzo początkujacym "budowlańcem" ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
azb 12.08.2009 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2009 Witam!!!Mam pytanie o konstrukcję dachu Subtelnego...Z czego wynika ta duza cena? Moze ktoś ma jakieś podpowiedzi jak zmienić dach, aby obniżyć koszty? Z góry dzięki za wszelaką pomoc, bo jestem bardzo początkujacym "budowlańcem" ... Konstrukcja dachu z projektu to nieporozumienie. Wygląda niestety na nieco niechlujną adaptację z projektu z pokryciem z dachówki ceramicznej. kratownica jak do mostu kolejowego, za to w niektórych miejscach za duże odległości pomiędzy wiązarami, grożące połamaniem łat. No i wbijanie prawie 50 tys gwoździ to jakaś masakra. Wykorzystałem wiązary prefabrykowane na płytkach kolczastych w systemie MITEK. Montaż całości w 1,5 dnia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
azb 12.08.2009 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2009 Tak to orientacyjnie wygląda - na rysunku nie ma stężeń międzywiązarowych i belek koszowych. http://images24.fotosik.pl/20/2d0a87af6f2a7fa8m.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Igrek 13.08.2009 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2009 Konstrukcja dachu z projektu to nieporozumienie. Wygląda niestety na nieco niechlujną adaptację z projektu z pokryciem z dachówki ceramicznej. kratownica jak do mostu kolejowego, za to w niektórych miejscach za duże odległości pomiędzy wiązarami, grożące połamaniem łat. No i wbijanie prawie 50 tys gwoździ to jakaś masakra. niestety to prawda - gwoździ cynkowanych typu gunnebo poszło 38kg!!! i to było sporo mniej niż wg projektu bo cieśla ( wiązary robiłem na budowie z gotowych elementów drewna) łapał się za głowę jak zobaczył wskazania w projekcie, no ale to niestety nie wszystko- horrendalne ilości oraz ceny to są płytek preforowanych (najdroższe 100x300 w hurtowni 12zł szt!! u producenta....7,8szt) tych największych wg projektu potrzeba 500szt, kupiłem 400 i część została przecięta na pół - wg wykonawcy będzie ok konstrukcja kosztowała mnie 24 469pln ( materiał czyli drewno, płytki, gwoździe+robocizna) powierzchnia pokrycia wynosi 370mkw-była zmiana w projekcie) + 600pln wynajem dźwigu do ustawienia. Niestety żaden projektant nie był zainteresowany przerobieniem projektu na strop gęstożebrowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
azb 14.08.2009 22:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2009 konstrukcja kosztowała mnie 24 469pln ( materiał czyli drewno, płytki, gwoździe+robocizna) powierzchnia pokrycia wynosi 370mkw-była zmiana w projekcie) + 600pln wynajem dźwigu do ustawienia. 370 m2 to o 30% więcej niż w projekcie - dość spora ta zmiana. Przy tej powierzchni cena wydaje się być atrakcyjna. Po ile płaciłeś za m3 drewna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Igrek 16.08.2009 12:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2009 konstrukcja kosztowała mnie 24 469pln ( materiał czyli drewno, płytki, gwoździe+robocizna) powierzchnia pokrycia wynosi 370mkw-była zmiana w projekcie) + 600pln wynajem dźwigu do ustawienia. 370 m2 to o 30% więcej niż w projekcie - dość spora ta zmiana. Przy tej powierzchni cena wydaje się być atrakcyjna. Po ile płaciłeś za m3 drewna? drewno akurat kupiłem po bardzo okazyjnej cenie za 15m3 zapłaciłem 6900pln (fakt że na drugim końcu Polski ale kupowaliśmy na 2 dachy więc transport nie był za drogi) dla mnie ceny płytek i gwoździ nieco zaskakujące były - no i fakt że przy takiej pow to blachodachówka i robocizna to także swoje musiało kosztować....cały dach 55tys pln Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Igrek 16.08.2009 12:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2009 370 m2 to o 30% więcej niż w projekcie - dość spora ta zmiana. Przy tej powierzchni cena wydaje się być atrakcyjna. Po ile płaciłeś za m3 drewna? 370 to pow krycia - podobno w projecie te dane są mniejsze bo nie obejmują czegoś tam? Tak mi mówił facet od blachy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
azb 16.08.2009 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2009 370 m2 to o 30% więcej niż w projekcie - dość spora ta zmiana. Przy tej powierzchni cena wydaje się być atrakcyjna. Po ile płaciłeś za m3 drewna? 370 to pow krycia - podobno w projecie te dane są mniejsze bo nie obejmują czegoś tam? Tak mi mówił facet od blachy Powierzchnia krycia to powierzchnia krycia. Zamawiana powierzchnia blachodachówki obejmuje naddatek na zakładki i straty przy cięciu. Sprzedawca powinien mieć program do którego wprowadza rzut dachu z nachyleniami i się samo liczy. Do powierzchni 285 m2 wyszło mi 337 m2 blachodachówki i jeszcze starczyło na daszek do śmietnika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
azb 16.08.2009 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2009 cały dach 55tys pln Taki urok parterowca... ale satysfakcja z braku konieczności biegania po schodach - bezcenna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Igrek 17.08.2009 07:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2009 Powierzchnia krycia to powierzchnia krycia. Zamawiana powierzchnia blachodachówki obejmuje naddatek na zakładki i straty przy cięciu. Sprzedawca powinien mieć program do którego wprowadza rzut dachu z nachyleniami i się samo liczy. Do powierzchni 285 m2 wyszło mi 337 m2 blachodachówki i jeszcze starczyło na daszek do śmietnika no tak to chyba o to chodziło, po dokonaniu pomiarów sprzedawca "wrzucił" dane do lapika i stąd wyszło więcej, swoją drogą zmiana faktycznie nie była mała jak teraz tak popatrzyłem "zrobiłem garaż na 2 auta i "wyciągnąłem" garaż o 2m gdzie powstało pom gosp (graciarnia) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rania 17.08.2009 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2009 Moim zdaniem ten projekt jest idealny jesli chodzi o rozklad, chociaz salon i kuchnia sa mikroskopijne. Niestety ze wzgledow ekonomicznych bedziemy budowac dom z poddaszem uzytkowym. Czuje jednak sentyment do tego projektu Niestety na forum jest chyba bardzo malo ludzi budujacych ten dom. Pozdrawiam wszystkich "subtelnych"! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Igrek 17.08.2009 13:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2009 Moim zdaniem ten projekt jest idealny jesli chodzi o rozklad, chociaz salon i kuchnia sa mikroskopijne. Niestety ze wzgledow ekonomicznych bedziemy budowac dom z poddaszem uzytkowym. Czuje jednak sentyment do tego projektu Niestety na forum jest chyba bardzo malo ludzi budujacych ten dom. Pozdrawiam wszystkich "subtelnych"! hmm to zależy jakie są oczekiwania - generalnie przy tej powierzchni to np z muratora ciężko znaleźć projekt z większą kuchnią z założeniem 4pokoje, salon i kuchnia co do salonu, to także kwestia oczekiwań, choć na razie wydaje się że nie jest za duży, ale jak zamieszkamy to zobaczymy (mam nadzieję na święta:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaja_s20 12.11.2009 15:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2009 czesc poszukuje osob ktore zbudowaly dom SUBTELNY.chcemy wraz z mężem kupic ten projekt ale chcielismy sie dowiedziec cos wiecej o calej budowie oraz o koszt.bardzo prosze o jakies info.moj e-mail to [email protected].z gory bardzo dziekuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawcio216 15.11.2009 16:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2009 Witaj! Zakupiliśmy projekt domu "SUBTELNY" mamy pozwolenie, i pierwszy wpis w dzienniku, ale budowa jeszcze nie ruszyła szukamy wykonawcy Po wielu analizach ciężko się do czegoś przyczepić choć małe zmiany wprowadziliśmy i zastanawiamy się nad spiżarnią Pozdrawiam Piszcie jak się zdecydujecie może będziemy budować równolegle? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawcio216 15.11.2009 16:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2009 Witam wszystkich! zakupiliśmy projekt Subtelny D79 z muratora Mamy pozwolenie na budowę i wyznaczony dom na działce szukamy wykonawców i mamy nadzieję że niebawem się zacznie Jeśli ktoś ma doświadczenie z takim projektem prosimy o swoje uwagi i przemyślenia dziękujemyhttp://projekty.muratordom.pl/projekt?grupa=1&IdProjektu=218&IdKolekcji=&frm_search=1&id_grupy=0&nazwa=subtelny&typ_budynku_dom=brak_dom&typ_budynku_garaz=brak_garaz&x=0&y=0&nr=0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rania 16.11.2009 16:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2009 Na temat tegp projektu znajdziesz cos tu:http://forum.muratordom.pl/post3156812.htm?highlight=subtelny#3156812http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=83989http://forum.muratordom.pl/d79-subtelny-pytanie-o-dom-w-realu,t79510.htm?highlight=subtelnyhttp://forum.muratordom.pl/d79-bardzo-prosze-o-opinie,t65756.htm?highlight=subtelnyhttp://forum.muratordom.pl/projekt-d79,t65911.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts