pawcio216 16.11.2009 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2009 Dzięki za podanie linków fajnie wiedzieć że są ludzie którym też spodobał się ten sam projekt i tacy którzy już go wybudowali. zupełnie inaczej wygląda to na fotkach w realu i powiem szczerze że chyba jeszcze lepiej jeszcze raz wielkie dzięki Zapraszam miłośników Subtelnego hihihi Mam nadzieję że już niedługo się wreszcie zacznie, zmiany niewielkie bo dla nas wszystko chyba jest na swoim miejscu. Zrobimy tylko zadaszenie nad tarasem z filarami jak przy wejściu chyba fajnie to rozwinie bryłę Pozdrawiam Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
azb 16.11.2009 23:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2009 I jeszcze tu : http://forum.muratordom.pl/dziennik-budowy-a-zb-d79-adaptacja,t83989.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rania 17.11.2009 16:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2009 I jeszcze tu : http://forum.muratordom.pl/dziennik-budowy-a-zb-d79-adaptacja,t83989.htm Link do Twojego dziennika juz zapodalam wczeniej Lubie ten projekt. Gdyby tylko mial wiekszy salon i kuchnie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasjan 26.11.2009 21:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2009 Witam! Dziś dopiero się zalogowałem i szukam informacji na temat projektu. Jak ktoś wcześniej pisał wyszukiwarka nie chodzi najlepiej, ale przez projekt przyciskiem "Na forum o projekcie" trafiłem tutaj. Ja z moją przyszłą małżonką zamierzamy ruszyć z budową subtelnego Spodobał nam się projekt! Dobra ilość pokoi, ładne łazienki i garderoby. Możliwość małymi zmianami zrobienie 2 stanowiskowego garażu! (wcześniejszym pomysłem był: M12 Mój świat) Projekt bardzo prosty i łatwy do "tuningu" na energooszczędny albo pasywny. Tak jak piszecie dla nas za mały pokój dzienny. Chcemy wprowadzić modyfikacje i wysunąć go w stronę tarasu o jakieś 2 metry! Długość pokoju z kuchnia to jakieś 9,5m więc da to ogólnie 19m2 - niezły wynik (chyba że pomyślimy nad większą zabawą ) Czytam jednak komentarze na temat dachu. Nasz plan zagospodarowania terenu mówi o poddaszu użytkowym więc i tak musimy wprowadzić zmiany! Na szczęście może uda się, że zrobi to dość pomysłowa i kompetentna osoba! Jak na razie pozdrawiam Jak coś będzie się zmieniać na pewno podzielimy się ciekawostkami Tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
azb 27.11.2009 00:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2009 Spodobał nam się projekt! Dobra ilość pokoi, ładne łazienki i garderoby. ... Projekt bardzo prosty i łatwy do "tuningu" na energooszczędny albo pasywny. Tak jak piszecie dla nas za mały pokój dzienny. Chcemy wprowadzić modyfikacje i wysunąć go w stronę tarasu o jakieś 2 metry! ... Nasz plan zagospodarowania terenu mówi o poddaszu użytkowym więc i tak musimy wprowadzić zmiany! Oryginalny projekt jest trochę "ciasny". Rezygnując z garderoby i dodatkowego wc udało nam się osiągnąć więcej przestrzeni. Projekt rzeczywiście jest dość prosty, pod warunkiem że wybierze się opcję z wykonaniem prefabrykowanej więźby. Na energooszczędny można "stuningować", tak jak każdy, dając więcej ocieplenia, trójszybowe okna i instalując rekuperator. Z pasywnym to już nie tak łatwo - np. ustawienie największą powierzchnią okien do słońca oznacza odkryty taras od południa czyli smażalnię a wschodzące słońce daje po oczach w sypialni. Wysuwanie salonu w stronę tarasu lub robienie poddasza użytkowego oznacza w zasadzie zrobienie projektu od nowa. Niemniej jeśli macie dobrego architekta, to pewnie sobie poradzi... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RobsonC 12.11.2015 10:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2015 Witajcie Z ciekawości zapytam czy ktoś jeszcze od ostatniego postu (czyli 2009) budował lub buduje subtelnego ? Pozdrawiam Robert Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts